avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4709
EURO
34,8003
ALTIN
2.473,30
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yurtdışında kullanılan oylar Türkiye’ye geldi

Türkiye’de 1 Kasım’da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışında yaşayan kayıtlı Türk seçmenlerin oyları, siyasi parti temsilcileri gözetiminde Türkiye’ye gönderiliyor.

Yurtdışında kullanılan oylar Türkiye’ye geldi
A+
A-

Türkiye’ye ulaştıktan sonra Ankara’daki Yurtdışı İlçe Seçim Kurulunda saklanacak oylar, 1 Kasım akşamı, tüm yurtta oy verme işleminin tamamlanmasının ardından diğer oylarla eş zamanlı açılarak sayılmaya başlanacak. Siyasi parti temsilcileri ve YSK yetkilileri, oylar Yurtdışı İlçe Seçim Kuruluna ulaştırılana kadar eşlik edecek.

Yurtdışından gelen oylar, Yurtdışı İlçe Seçim Kurulunun gözetimi ve denetimi altında açık olarak sayılacak ve tutanak altına alınacak.

OYLARIN GÜVENLİĞİ VE GÖNDERİLMESİ
AA’dan Aslı Aral’ın haberine göre yurtdışındaki seçmenler 8 Ekim’de sandık başına gitmeden önce, Türkiye’den gelen oy pusulaları ve diğer malzemeler büyükelçilik ve başkonsolosluklara ulaştırıldı. Bu malzemeler siyasi partilerin ve büyükelçiliklerin temsilcileriyle açılıp kayda geçirilerek kilitli bir odaya konuldu. Kilitli odanın anahtarından birer tane siyasi parti temsilcilerine verildi.

Oy verme işlemi sona erdikten sonra da yine siyasi parti temsilcilerinin gözetiminde, oy pusulaları mühürlü torbaların içerisinde başkonsolosluk veya büyükelçiliklerde bulunan kilitli odalarda saklandı.

Yurtdışında kullanılan oylar, genelde sandıkların kapatılmasından bir gün sonra uçaklar ve diplomatik kuryelerle Türkiye’ye götürülüyor. Bu uçaklarda siyasi parti temsilcileri, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de bulunuyor.

HOLLANDA’NIN OYLARI GÖNDERİLDİ
Bütün bu prosedür olurken, Hollanda’da kullanılan oylar YSK Hollanda Sandık Saklama ve Ulaştırma Komisyonu’nun AK Partili üyesi Dursun Paksoy, seçmenin emanetinin Savaş Karayazılı ve diğer partili yetkililerle birlikte güvenilir ellerde anavatan’a ulaştırıldığına dair fotoğraflar paylaştı. Oyların taşınması işlemine “oylar namustur” diyen UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik’te destek oldu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Fotoğraflar:

oylar trye gonderildi1

oylar trye gonderildi19

oylar trye gonderildi2

oylar trye gonderildi3

oylar trye gonderildi4

oylar trye gonderildi5

oylar trye gonderildi6

oylar trye gonderildi7

oylar trye gonderildi8

oylar trye gonderildi9

oylar trye gonderildi10

oylar trye gonderildi11

oylar trye gonderildi12

oylar trye gonderildi13

oylar trye gonderildi14

oylar trye gonderildi15

oylar trye gonderildi16

oylar trye gonderildi17

oylar trye gonderildi18

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.