avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3343
EURO
35,1710
ALTIN
2.245,19
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yeni Şafak ve Yeni Akit’e yapılan terörist saldırıları kınıyoruz!

Yeni Şafak ve Yeni Akit’e yapılan terörist saldırılara sessiz kalmayan diaspora’daki Türk gazeteci ve medya mensuplarının meslek kuruluşu olan Türk Gazeteciler Cemiyeti’nden (Turkish Journalists Association) kınama açıklaması yapıldı.

Yeni Şafak ve Yeni Akit’e yapılan terörist saldırıları kınıyoruz!

Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç yaptığı açıklamada; kimi terörle bağlantılı çevrelerin halkın gerçekleri öğrenme hakkına cesur bir şekilde hizmet eden medya kuruluşları ve gazetecilere yönelik bu tahammülsüzlükleri, terörist eylemlere ön-zemin hazırlamış ve medyayı yıldırmayı amaçlayan bir çerçeveye taşındığına değinerek yıldırma, sindirme ve susturma amaçlı terörist eylemlerin asla hedefine varamayacağını, basın ahlak ilkelerinden taviz vermeden medya olarak cesur bir şekilde halkı doğru bilgilendirme işini hakkıyla yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

GAZETELERE SİLAHLI VE MOLOTOFLU SALDIRI
Gazeteciler Cemiyeti açıklamasında şu görüşlere yer verildi: 11 Şubat 2016’da İstanbul Bayrampaşa’da bulunan Yeni Şafak gazetesi’ne saat 05.00 sıralarında, Küçükçekmece’de bulunan Akit Medya Grubu binasına ise saat 05.30 sıralarında terör örgütü mensubu oldukları anlaşılan yüzleri maskeli kişilerce molotoflu ve silahlı saldırı düzenlendi. Çirkin saldırılarda ölen yada yaralanan olmazken, binalarda maddi hasar meydana geldi.

DEMOKRASİ DÜŞMANI PKK VE FETÖ GAZETECİLERİ HEDEF ALMIŞTIR
Son yıllarda medya kuruluşları, gazeteciler ve Türk aydınlarını türlü dezenformasyon, manipülasyon ve kumpaslar yapan, demokrasi düşmanı, ırkçı terör örgütü PKK ile Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) artan bir düzeyde hedefinde olduğu açıktır. Kamu otoritelerinin bu noktada gerekli önlemleri almaları barış ortamı açısında önemlidir. Basına saldırının demokrasi’ye ve özgürlüklere saldırı olduğu kesinken, HDP Eş-Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ve beraber hareket eden kimi çevrelerin terörist saldırıları kınayamaması ve sessiz kalması manidardır.

MESLEKTAŞLARIMIZA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ, GEÇMİŞ OLSUN
Medya gruplarına yönelik yapılan çirkin terörist saldırıyı, aynı türden terörist saldırılara maruz kalmış diaspora’daki gazetecilerin meslek kuruluşu olan Türk Gazeteciler Cemiyeti ailesi olarak kınıyor, saldırının faillerinin bir an önce bulunmasını ve bu tür saldırıların bir daha tekrarlanmamasını temenni ederek Yeni Şafak ve Yeni Akit ailelerine geçmiş olsun diyoruz.

CESUR MEDYA YILDIRILAMAZ, SİNDİRİLEMEZ VE SUSTURULAMAZ!
Irkçı terör örgütü PKK’yla bağlantılı HDP gibi kimi terörle bağlantılı çevrelerin halkın gerçekleri öğrenme hakkına cesur bir şekilde hizmet eden medya kuruluşları ve gazetecilere yönelik bu tahammülsüzlükleri, terörist eylemlere ön-zemin hazırlamış ve medyayı yıldırmayı amaçlayan bir çerçeveye taşınmıştır. Yıldırma, sindirme ve susturma amaçlı terörist eylemlerin asla hedefine varamayacak, basın ahlak ilkelerinden taviz vermeden medya cesur bir şekilde halkı doğru bilgilendirme işini hakkıyla yapmaya devam edecektir.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Türk Gazeteciler Cemiyeti nedir?

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.