avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.297,56
BIST
8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yeneroğlu’ndan Almanya’daki yaygaralara yanıt: “Erdoğan’ın gelişini tartışanlar nesnel olmalı ve önce aynaya bir bakmalı”

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’ya gelme ihtimali üzerine yapılan spekülasyonlar münasebetiyle bir açıklama yaptı.

Yeneroğlu’ndan Almanya’daki yaygaralara yanıt: “Erdoğan’ın gelişini tartışanlar nesnel olmalı ve önce aynaya bir bakmalı”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtemel Almanya ziyareti sebebiyle gösterilen popülist tepkileri endişe ile takip ediyoruz. Herkesi nesnel olmaya ve önce aynaya bakmaya çağırıyoruz.” diyen Mustafa Yeneroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’ya gelme ihtimaline siyasetin gösterdiği tepki hayret vericidir. Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jäger’in planlanan anayasa değişikliği ile idam cezasının getirileceğini söylemesi, Türkiye hakkındaki bilgilerini ve danışmanlarını tekrar bir gözden geçirmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. Tabii ki böyle bir durum söz konusu değildir. Jäger, yalan haberler üretip Alman kamuoyunu yanıltmak yerine kendi sorumluluklarıyla ilgilenmelidir.

Senelerden beri terör örgütü PKK’nın taşeron yapılanmaları, bilhassa da Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde toplumu bölmekte, PKK terörünün propagandasını yapmakta, örgüte militan toplamakta ve PKK’nın terör eylemlerinin finansmanı için insanlardan haraç almaktadır. Hatta bu eylemlerin müdavimlerinden biri de Kuzey Ren-Vestfalya’da resmî olarak dinî cemaat statüsünde kabul edilen bir kuruluştur. AABF’nin bayrakları PKK gibi terör örgütlerinin bayrakları ile yan yana sallanırken veya Türkiye içi siyasi meseleler AABF’nin faaliyet alanlarının büyük bir kısmını kapladığı ortadayken bu durum karşısında en iyi ihtimalle sessiz kalınmakta, buna karşın vatandaşlar demokratik seçimlerle göreve gelen Türk Hükümeti’ne destek olduklarında büyük bir öfke seli meydana gelmektedir.

Bu ikiyüzlü tutuma ve her şeyden önce bu terör örgütünün faaliyetlerine son vermek yerine, Jäger demokratik yollarla seçilen Türkiye Cumhurbaşkanı’na sözde ‘Türkiye içi çatışmaları’ Almanya’ya taşıma ithamında bulunmaktadır. Türkiye Cumhurbaşkanı Almanya’ya çatışmaları taşımamakta, bilakis bunlara cevap vermektedir. Ayrıca kendisi Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli seçmenlerin de cumhurbaşkanıdır ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %60 gibi, Almanya’da hayal dahi edilemeyecek bir seçmen desteğine ulaşmıştır.

Almanya’da yaklaşık 1,5 milyon Türkiye kökenli seçmen yaşamaktadır. Bu insanların birçoğu Almanya’nın kısıtlamacı ve demode vatandaşlık politikası yüzünden Almanya’da oy kullanma hakkına sahip değildir. Bu insanları, Almanya veya Türkiye olması fark etmeksizin, siyasi fikirlerin oluşturulması süreçlerine dâhil etmek demokratik bir görevdir. Bizim demokrasi anlayışımız dışlamayı değil, katılımı önceler. Ama maalesef Almanya’da, bilhassa da söz konusu Türkiye kökenliler olduğunda, dışlayıcı tutum tercih edilmektedir.

Jäger’in Kuzey Ren-Vestfalya’da koalisyon partneri Yeşiller’in veya Sol Parti’nin durmadan Türkiye içi meseleler üzerinden politika yapmaları ve Türkiye’den bazı partilerin toplantılarına katılmaları, ayrıca Jäger’in kendi parti başkanının ekseriyetiyle PKK’nın siyasi kanadı olarak faaliyet sürdüren HDP’yi kardeş parti olarak tanımlaması göz önünde bulundurulduğunda, Jäger’in açıklamalarındaki ikiyüzlülük daha da belirginleşmektedir. HDP’nin PKK’yı terör örgütü olarak görmediğini ve PKK’nın terör eylemlerine mesafe koymadığını Jäger’in bilmemesi gibi bir durum söz konusu olamaz.

Alman siyasilerden beklentimiz, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın muhtemel Almanya ziyaretine nesnel bir şekilde yaklaşmaları ve önce aynaya bakmalarıdır.”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Mustafa Yeneroğlu kimdir?

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.