avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3390
EURO
35,1195
ALTIN
2.238,65
BIST
8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yayın Politikamız

Avrupa Türk Gazetesi’nin

Amacı, Misyonu ve Vizyonu:

Avrupa Türk Gazetesi, halkın gerçekleri öğrenme hakkını amaç edinmiş ve çıkar beklemeksizin, insan haklarını koruyup geliştiren, özgürlükçü demokrasiye, emeğin ve hukukun üstünlüğüne inanan, eşit yurttaşlık mücadelesinde dayanışma ruhunu önemseyen; bir çizgide gazetecilik, habercilik ve yayıncılık çalışması yapmaktadır. Avrupa Türk Gazetesi; cesur, İlkeli ve dürüst yayıncılık yapar.

Avrupa Türk Gazetesi; genç gazeteci kadrosuyla Avrupa Türk Gazetesi ve AvrupaTurkGazetesi.com internet sitesiyle halkın hizmetindedir.

Avrupa Türk Gazetesi; Avrupa’da yaşayan yurttaşlarımızın özgür, demokratik ve bağımsız kimliğini yansıtır ve dürüst yayın ilkeleri ve ahlakını politika olarak benimsemiştir.

Avrupa Türk Gazetesi basın-yayın kuruluşu mensupları Uluslararası Gazeteciler Federasyonu ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu’nda akreditedir.

 

Yayın İlkelerimiz:

Avrupa Türk Gazetesi, Avrupa’da yaşayan yurttaşlarımızın özgür, demokratik ve bağımsız gözü, sesi, kulağı ve vicdanı olarak aşağıda yazılı bulunan yayın ilkeleri ve ahlakını politika olarak benimsemiştir.

İnternet Bilinci Geliştirme: Avrupa Türk Gazetesi, internet ve teknolojinin doğru kullanılması, en üst düzeyde faydalanılması amacıyla bilgilendirici ve eğitici yayınlar yapar.

Bilgi, Doküman ve Arşiv Kullanımı: Avrupa Türk Gazetesi, aksi sabit olaylarla ilgili haberi düzeltmeyi, gerekirse haber, fotoğraf ve görüntüyü yayından kaldırmayı taahhüt eder, gazetesinde de tekzip yayınlar.

Çok Seslilik ve Katılımcı Yayıncılık: Avrupa Türk Gazetesi, okuyuculara görüşlerini kamuoyu ile paylaşma fırsatı sunar, farklı görüşleri ve konu ile ilgili tüm bakış açılarını yansıtır.

Eğitici Olmak: Avrupa Türk Gazetesi, bilginin evrenselliğine inanır ve toplumun gelişmesi için eğitici yayınlar yapar.

Yanıt Hakkına Saygı: Avrupa Türk Gazetesi, iddia ve ithamlara karşı, taraflara yanıt hakkını en hızlı ve doğru biçimde kullanma fırsatı sunar.

Araştırmacılık ve Önyargısız Yaklaşım: Avrupa Türk Gazetesi, haberin araştırılmasından sunumuna kadar her aşamasında önyargılardan arınmış, saplantısız bir yaklaşım sergiler.

Doğruyu Arama Kaygısı: Avrupa Türk Gazetesi, olayları tüm yönleriyle irdeleyip, kamuoyu algısının doğru şekilde oluşmasını sağlar.

Öncü Olmak: Avrupa Türk Gazetesi, haberciliğin özündeki sürekli değişim ve gelişim sürecini destekler ve öncülük eder.

Güvenilirlik: Avrupa Türk Gazetesi, kendine duyulan güvenin sorumluluğunu üstlenir ve bu güveni korumak için çalışır.

 

Çizgimiz ve Politikamız:

Avrupa Türk Gazetesi gazetesine ve haber sitesine koyduğu haberleri tamamen kendi imkânları ve muhabirleri vasıtasıyla temin etmektedir. Haberler kaynağından alınarak gerekli redaksiyona tabi tutulup ondan sonra yayına verilmektedir. Avrupa Türk Gazetesi kaynağının doğruluğuna inanmadığı haberi servise koymamaktadır.

 

Anti-terör Politikamız

Avrupa Türk Gazetesi’nin savaş, çatışma, terör, şiddet ve afet durumlarında yayımlanacak haberler konusundaki yayın ilkeleri şöyle:

Avrupa Türk Gazetesi;

1- Savaş, çatışma, terör, şiddet ve afet durumlarında kamuoyunun bilgi edinme hakkının gerektirdiği haberciliği yaparken, evrensel insan haklarını, ulusal güvenlik ve kamu düzenini dikkate alır, bu konuda sorumlu yayıncılık örneği gösterir.

2- Toplumu şiddete, teröre, etnik ayrımcılığa sevk edecek veya halkı sınıf, ırk, dil, inanç, cinsiyet ve bölge farkı gözeterek kin ve düşmanlığa yöneltecek yayın yapmayı reddeder.

3- İnsanlar arasında nefret duyguları oluşturacak; korkuya, kaosa, düşmanlığa, paniğe ve yılgınlığa neden olacak her türlü yayın ve yaklaşımlardan uzak durur.

4- Yayınlarının şiddeti özendirici, korkuyu yaygınlaştırıcı, travmalara yol açıcı, eşitlik ve adalet ilkelerini zedeleyici, insan onurunu küçültücü, ayrımcılığı teşvik edici bir nitelik ve üslupta olmamasına dikkat eder.

5- Savaş, çatışma, terör ve şiddet olaylarında haberlerini abartısız, objektif verilere dayanarak ve mümkün olduğunca yetkili bir kaynağa dayandırarak yayınlar. Yetkili mercilerin yayın yasağına uyar.

6- Terör saldırısı, kaza veya doğal afetler sonrasında hayatını kaybedenlerin isimlerini aileleri öğrenmeden yayınlamaz.

7- İnsan yaşamının kutsallığı vazgeçilmez kabul ettiğinden, terör, şiddet ve afet olaylarında mağdurları ve yakınlarını rencide edecek yayın yapmaz.

8- Savaş, çatışma, terör ve afetlerde, kim olursa olsun, kişinin mahremiyetinin korunması ve ölülerin onuruna saygı gösterilmesini esas alır.

9- İdam cezalarının infazını, insanların acı çekerek öldürülüşünü gösteren görüntü ve fotoğrafların yayınlanmasından kaçınır.

10- Kamuoyunda psikolojik sarsıntıya yol açacak türden, insanlık onurunu ayaklar altına alan görselleri, ölü ve yaralıların yüzlerinin, parçalanmış beden veya uzuvlarının yakın plan çekimlerini yayınlamaz.

11- Suç ve terör örgütlerinin doğrudan veya dolaylı propagandası niteliği taşıyan yayın kesinlikle yapmaz.

12- Terör örgütlerinin dilini, jargonunu, tanımlarını, imajlarını ve imalarını terörün propagandasına yardımcı olacak şekilde kesinlikle kullanmaz.

13- Her hangi bir doğal afet, şiddet veya terör olayı yaşanması halinde, elde ettiği haber ve görüntüleri toplumsal fayda ve dayanışmayı dikkate alarak abonelerine ulaştırır, sansasyonel içerik ve görüntülere yer vermez.