avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3319
EURO
35,1199
ALTIN
2.301,65
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yalana sarılan Emin Ateş’in ‘kırmızı çizgileri’ Mustafa Ayrancı’nın yalanlamasıyla buharlaştı

Yalana sarılan Emin Ateş PKK/HDP destekçilerini bile “büyük vatansever” diye yutturmaya çalışmasına rağmen PKK/HDP destekçisi Mustafa Ayrancı onu yalanladı. Gazeteciler, Hollanda Türklerinin birleşmesi için Türk devletinin desteklediği CPD’nin (Centre for Public Debate – Sivil Tartışmalar Merkezi) başkanlığına getirilen Mehmet Emin Ateş’in bir yalanını daha ortaya çıkarttı. Olayı, PKK/HDP’nin Hollanda’daki temsilcilerinden radikal HTİB’in görevlisi Mustafa Ayrancı’yla görüşen Avrupa Türkmen Gazetesi deşifre etti.

Yalana sarılan Emin Ateş’in ‘kırmızı çizgileri’ Mustafa Ayrancı’nın yalanlamasıyla buharlaştı
A+
A-

GÜNDEM: EMİN ATEŞ’İN BİTMEK BİLMEYEN SKANDALLARI
Ayak oyunlarıyla, Türk devletinin desteklediği CPD’nin başkanlığına getirilmeyi başaran Mehmet Emin Ateş’in başını çektiği skandallar Hollanda Türk toplumunun gündemini işgal etmeye devam ediyor. Bu sefer de Ateş’in verdiği beyanlar yalan çıktı.

YALANCI EMİN ATEŞ!
Gazeteciler, Emin Ateş’in Mustafa Ayrancı için bir siteye vermiş olduğu açıklamada, “Mustafa Ayrancı’yla tek ülke, tek vatan ve tek bayrak olarak kırmızı çizgimizi belirledik” şeklindeki sözlerini, Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB) adlı radikal-marjinal oluşumun görevlisi HDP/PKK savunucusu Mustafa Ayrancı‘ya sordu.

EMİN ATEŞ, PKK/HDP SAVUNUCULARINI BİLE “VATANSEVER” OLARAK GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR
Geçtiğimiz haftalarda, CPD ve UETD/AK Parti’den kovulan Veyis Güngör’ün başkanlığındaki Türkevi gibi oluşumlarında aralarında bulunduğu ve Türk STK’sı olduklarını iddia eden birkaç oluşumun ırkçı FED-KOM örgütü, Kürtçü KOMKAR ve HTİB gibi ırkçı terör örgütü PKK’nın uzantısı oluşumlarla ‘ortak bildiri’ye imza atmaları sonucunda yaşanan skandal gündeme bomba gibi düştü.

emin ates mustafa ayranci kirmizi cizgiler2

AYRANCI ATEŞ’İN ‘TEK VATAN’ İDDİASINI RED ETTİ, AYRANCI: “BENİM BÖYLE BİR SÖZÜM YOK”
Patlak veren skandalın ardından, CPD’de başkanlığa getirilen Emin Ateş apar topar bir açıklama yaparak, “STK yöneticilerinden genç bir arkadaşın bu istişarelerin devam edebilmesi belli kırmızı çizgilerde birleşilmesi gerektiği teklifi tüm katılanlar tarafından kabul edildi. Bu kırmızı çizgi de “tek ülke, tek devlet ve tek bayrak” olarak belirlendi.” şeklide konuşmuştu.

Ateş’in açıklamasında yer alan, “tek ülke, tek devlet ve tek bayrak” ifadesi ve “tüm katılanlar tarafından kabul edildi” ifadeleri Mustafa Ayrancı tarafından çok net bir dille yalanlandı.

‘LAF CAMBAZI’ EMİN ATEŞ İYİCE ŞİRAZESİNDEN ÇIKTI: AYRANCI “BÜYÜK VATANSEVER”
Radikal HTİB’in görevlisi Mustafa Ayrancı, “bu sözler onlara ait bana değil” diyerek Emin Ateş’i yalanladı. Emin Ateş, HDP/PKK savunucusu Mustafa Ayrancı’yı “büyük vatansever” olarak ileri sürmesi Hollanda’lı Türkler tarafından, “Emin Ateş, kirli emelleri için PKK yandaşlarını büyük vatansever olarak bizlere lansa etmesini kınıyoruz” yorumlarının yapılmasına yol açtı. Milliyetçi geçindiği öğrenilen Emin Ateş’in neden ve niçin, hangi menfaat karşılığında Ayrancı’ıya bu kadar ihtiyaç duyup onu savunması, hatta PKK/HDP’yi açık açık desteklediği halde aklamaya kalkması ise gündemden sıcaklığını koruyan bir diğer konu.

Şu anda yaptığı hatalardan ötürü Hollanda Türk toplumunda eleştiri bombardımanı altında bulunan Emin Ateş’in yalan konuşarak kamuoyu oluşturup kendisini kurtarmaya çalıştığı kaydedildi. Adı ‘laf cambazı’na çıkan Emin Ateş’in yalanları “kendisine yönelen eleştirilerden yırtmak için farklı yönde kamuoyu oluşturma çabası” olarak yorumlandı.

emin ates mustafa ayranci kirmizi cizgiler2

Olay, Emin Ateş’in ‘iyi polis’, Mustafa Ayrancı’nın ‘kötü polis’ rolüne soyunması şeklinde yorumlanırken, Ateş’in kırmızı çizgileri buharlaşıp yeşil dollar mı oldu(?) sorusu belirdi. Ancak şu bir gerçek ki, olay “şıracının şahidi bozacı”* gerçeğini bir kez daha ortaya çıkarttı.

(* “Toplumda uygunsuz işleri yapanlar kendi haklılıklarını, benzer kişileri göstererek savunmaya çalışırlar.” anlamında bir söz.)

GAZETECİLER SORDU AYRANCI, “PKK, TERÖRİSTTİR” DİYEMEDİ!
Gazetecilerin Ayrancı’ya yönelttiği bir diğer soru ise; “PKK terör örgütü mü, değil mi?” şeklindeki soru oldu. Ayrancı’nın kimyasının bozulmasına neden olduğu anlaşılan bu soru Ayrancı’nın saldırganlığı ve agresifliğinin lüks etmesine neden olsa da Ayrancı yine de PKK’ya sahip çık.

Gazetecilerin sorularından sıkıştığı anlaşılan Ayrancı’nın işine gelmeyen her soruya cevap vermeden geçiştirmeye çalıştığı gözlendi.

AYRANCI’NIN TÜRK AYDIN VE GAZETECİLERE YÖNELİK “MİT AJANI” SUÇLAMASINA RAĞMEN, AYRANCI’NIN KİMİ TÜRK KURULUŞLARINA GİREBİLİYOR OLMASI GARİP
Radikal HTİB’in görevlisi Mustafa Ayrancı’nın gazetecilerin sorularından özenle kaçması ise gazeteciler arasında tartışılan bir başka konu oldu. Ayrancı’nın yeni nesil gazetecilerden özellikle rahatsız olduğu ve onları kolaylıkla “MİT ajanı” olarak suçlayarak iftira attığı gelen bir diğer bilgi. PKK/HDP destekçisi Ayrancı’nın insanları, özellikle de aydın ve düşünen insanları kolaylıkla “MİT ajanı” olarak yaftalaması Hollanda Türklerinin yabancı olduğu birşey olmadığı kaydedildi, ancak bütün bunlara rağmen CPD gibi Türk devletinin desteklediği biri kurumla işbirliğine girebilmesinin Türk gazeteciler tarafından ‘sıradışı’ olarak karşılandığı öğrenildi. Bunlar olurken Ayrancı’nın özellikle Türkiye suçlayan tavırları onun Hollanda istihbarat servisi AİVD başta olmak üzere, istihbarat servislerine çalışıp-çalışamamasının gündemde tartışılmasına neden oluyor. Dahası Ayrancı’nın 2008’den beri Amsterdam belediyesi tarafından para alan HTİB’in başında ‘diktatör/tek adam’ olarak bulunuyor olması ve burası şayet bir dernek ise HTİB’de 2008’den beri seçim olmuyor olması onun HTİB’de ‘görevli müdür’ olduğu tartışılmasına neden oluyor. Şaibelerin odaklandığı Ayrancı tüm sorulardan kaçıyor ama önüne geleni de sözde “MİT ajanı” olarak suçlayabiliyor.

AYRANCI BÜTÜN SORULARDAN ÖZELLİKLE KAÇIYOR
Gazetecilerin HTİB görevlisi Mustafa Ayrancı’ya bir süredir randevu alıp sorular sormak istedikleri ancak Ayrancı’nın her gün farklı bir yerde olduğunu bahane ederek, ileri sürmesi üzerine sorulardan kaçtığı ortaya çıkan bir diğer gerçek.

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ | ÖZEL HABER

İşte geçmişte CPD’de yapılan PKK propagandası:

ibrahim gormezden emin atese

dursun paksoy carpici konustu

dursun paksoy carpici konustu on

gedik cpd emin ates haberi

emin ates cpd bildiri krizi

ayrancinin pkk provokasyonu cpd emin ates babasinin ciftligi

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi kapak

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.