avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3411
EURO
35,0201
ALTIN
2.321,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yabancı ve İslam düşmanlığı Avrupa’yı tehdit ediyor

Hamile olan Merve Şerbini 1 Temmuz 2009 tarihinde çocuğunun ve eşinin gözleri önünde Almanya Dresden Eyalet Mahkemesinde 18 kez bıçaklanarak öldürüldü. İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu Şerbini’nin ölüm yıldönümünde, „Merve Şerbini’nin katili cezalandırıldı, fakat kurumsal ihmalkârlıklar hala incelenerek sonuçlandırılmadı. Bu, aşırı sağı güçlendiren tehlikeli bir durumdur.’’, açıklamasında bulundu.

Yabancı ve İslam düşmanlığı Avrupa’yı tehdit ediyor
A+
A-

Mustafa Yeneroğlu şunları kaydetti: ‘‘Yedi yıl önce işlenen Merve Şerbini cinayeti ve kamuoyunun, siyasilerin ve medyanın olayı ele alış tarzı, Almanya’da İslam düşmanlığının ne kadar mesele edildiğini göstermektedir. Akademisyen ve başarılı bir sporcu olan bir kadın kendisini İslam düşmanı hakaretlere karşı mahkeme önünde örnek bir şekilde savunmuştu. Ancak mahkemede hâkimlerin ve savcının önünde vahşice katledildi. Aceleyle koşup gelen güvenlik görevlisiyse saldırganı değil, Merve Şerbini’nin eşini silahla vurdu.

Katil kısa bir süre içerisinde ceza aldı. Tüm hayatı ve psikolojik rahatsızlıkları incelendi. Sonuç olarak, kendi kendine radikalleşen fail olarak kabul edildi.

İslam düşmanlığı ile suçlanan şüphelinin mahkeme salonuna engelsiz bir şekilde nasıl bıçak sokabildiği, güvenlik görevlisi gelmeden 18 bıçak darbesine nasıl zaman bulabildiği ve yine güvenlik görevlisinin olay yerine geldiğinde niçin suçluya değil de, yardım için koşan siyah saçlı Merve Şerbini’nin eşine ateş açtığı hususları hala aydınlatılmamıştır. Medyanın bu olayı günler sonrasında gündemine almış olması da, nedeni izah edilmemiş bir diğer konudur. Geride bırakılan yedi yıl içerisinde cevap bekleyen tüm bu sorular açıklığa kavuşturula bilinirdi. Fakat olay kamuoyunda kapsamlı bir şekilde sorgulanmadı ve tartışılmadı.

İslam ve yabancı düşmanlığının Almanya ve Avrupa’da sürekli bir şekilde nasıl büyüdüğünü büyük bir endişe ile takip ediyoruz. Buna paralel olarak aşırı sağ görüşlerde giderek yaygınlaşıyor.  Popülist aşırı sağ görüşlerin artık marjinal fikirler olarak görülmediğini ve toplumun çoğunluğuna ulaşabileceğini gösteren en büyük sinyallerden biri de Brexit kararıdır. Bu tehlikeli akıma karşı dur demenin zamanı çoktan gelmiştir.’’

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Mustafa Yeneroğlu kimdir?

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.