avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3390
EURO
35,1195
ALTIN
2.238,65
BIST
8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Vali Yerlikaya’dan ‘çöken bina’ ile ilgili flaş açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal’da çöken 8 katlı binaya ilişkin son bilgileri aktardı. Yerlikaya, ‘2 kişi hayatını kaybetti, Allah’tan rahmet diliyoruz. Biri ağır 7 kişi yaralı kurtarıldı. Çöken binada Muhammet Alemdar’ımız, 10 yaşında, kendisiyle devamlı görüşüyoruz. Dua edelim, onu oradan sağlıkla inşallah kurtaracağız’ dedi. Bu açıklamanın ardından küçük çocuk ilerleyen saatlerde enkaz altından çıkarıldı.

Vali Yerlikaya’dan ‘çöken bina’ ile ilgili flaş açıklama
07.02.2019
A+
A-

İSTANBUL Kartal’da bulunan 7 katlı bina henüz bilinmeyen bir sebeple dün çöktü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya gece boyu sık sık kameraların karşısına geçerek kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Yerlikaya saat 02:15 sularında yaptığı açıklamada ölü sayısının 3’e yükseldiğini, son 2 saatte kurtarma çalışmalarıyla yaralı kurtarılan kişi sayısı ise 12 olduğunu duyurdu.

Vali Yerlikaya, son iki saatte enkazdan kurtarılan yaralı sayısının 12’ye yükseldiğini söyledi. Yerlikaya enkaz çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada enkazdan şu ana kadar 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, yaralılardan 3’ünün ise durumunun ağır olduğunu ve yoğun bakımdaki tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

BİR APARTMAN TAKİP EDİLİYOR

Enkazın hemen yanı başında bulunan bir binasının bodrum katında bulunan kolonlarında patlama meydana geldiğini söyleyen Yerlikaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın binayı lazerlerle taradığını ve kurtarma çalışmalarına bu nedenle 5 dakika ara verildiğini söyledi. Yerlikaya tekrar başlayan çalışmalar boyunca bu binanın da hem bölge insanının hem de çalışanları korumak için takip edildiğini ifade etti.

Binali Yıldırım’dan umutlandıran açıklama

ERDOĞAN TALİMATIYLA BAKANLAR OLAY YERİNE GİTTİ

Olayın duyulmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da yıkılan binanın etrafındaki 7 binanın tedbir amaçlı boşaltıldığını açıkladı.

9 SAAT SONRA GÜZEL HABER

Kartal’da çöken binada arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 2 kişinin öldüğü 7 kişinin yaralı çıkarıldığı binadan yaklaşık 9 saat sonra 

Karşı binada oturan kadın Kartal’daki faciayı gözyaşlarıyla anlattı

bir çocuk yaralı olarak çıkarıldı. Yaralı çocuk hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

SOYLU İKİNCİ KEZ İNCELEMELERDE BULUNDU

Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal Cevizli Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak’ta çöken 7 katlı binanın enkazında ikinci kez incelemelerde bulundu.

Alınan bilgiye göre, Soylu ve Kurum kriz masasından ayrılarak enkaz alanına geldi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Soylu ve Kurum daha sonra yıkılma tehlikesi bulunan diğer binayı da inceledi.

Soylu ve Kurum, evlerinden tahliye edilenler ve yakınlarından haber alamayan vatandaşlarla da bir araya geldi.

İncelemeler sırasında AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Soylu ve Kurum’a eşlik etti.

İçişleri Bakanı Soylu’nun Çakabey İmam Hatip Ortaokulu’nda kurulan kriz masasında sabaha kadar arama kurtarma çalışmalarını takip etmesi bekleniyor.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak da kriz masasında gelişmeleri takip ediyor.

BAKAN AÇIKLADI: 5 AYRI NOKTADA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal’da çöken binaya ilişkin, 5 ayrı noktada kurtarma operasyonun sürdüğünü bildirdi.

Kurtarma çalışmalarının sürdüğü noktada açıklama yapan Kurum, yıkılan binanın yanındaki binada da tespitler yaptıklarını belirterek, “Binanın hem zemin hem de bodrum katındaki taşıyıcı sistem olan kolon ve perdelerin yıkıldığını gördük. Bir kaç kolon ve perde yıkılmış durumda.” dedi.

Yanındaki binanın da risk teşkil ettiğini dile getiren Kurum, şunları söyledi:

“Yıkılma yönünü incelediğinizde kurtarma operasyonunun yapıldığı alana doğru yıkılma ihtimali var binanın. Hem AFAD Başkanlığımız hem de Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüzce bina anlık takip ediliyor. Şu an için binada bir hareketlilik söz konusu değil. Anlık takip ediyoruz. Olası bir problemde de kurtarma yapan arkadaşlarımızı uyaracak bir sistem de geliştirdik. Kurtarma operasyonuna verdiğimiz bu destekten sonra 5 ayrı noktada kurtarma operasyonu devam ediyor. Bu noktalarda da vatandaşımızı hem görsel hem işitsel olarak duyduğumuz alanlar var. Bu alanlarda da inşallah kısa zamanda vatandaşımıza erişeceğiz. Bu binanın etrafındaki toplam 7 binayı da emniyet amaçlı boşalttık. Çünkü emniyet amaçlı olası bir problemde o binaların da etkilenme durumu var. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz gerekli tespitleri yapıyor.”

Alanda ruhsatı olan ancak iskanı olmayan bir çok bina mevcut olduğunu belirten Bakan Kurum, sözlerini, “İmarda  5-6 kat görünüp yerinde 8-10 kat olan binalar var. Bunların tespitlerini yapacağız. Şu an önceliğimiz göçük altındaki vatandaşlarımızın hayatı. Bu çalışmayı bütün birimlerimiz gayretli bir şekilde sürdürüyor.”  diye tamamladı. 

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve uyumayacaklarını söyledi. Yerlikaya’nın açıklaması ise şöyle:

“Devletimiz burada. Başta Meclis Başkanımız Binali Bey geldi. Kriz merkezimizde kendisine bilgileri arz ettik. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum Bey buradalar. Hepimiz an ve an bu arama ve kurtarma faaliyetinin bir an önce bitmesi için buradayız. Uyumak yok çalışıyoruz.”

YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan İstanbul Valiliği, enkazdan çıkarılan yaralıların kimliğini kamuoyu ile paylaştı. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada (02:00) yaralıların isimleri ve genel durumlarına ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

1- Hilal Tuana Alemdar, 13 yaşında, genel durumu iyi, Bezmialem Dragos Hastanesi

2- Halil İbrahim Alemdar, 23 yaşında, genel durumu iyi, Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi (Kartal EAH)

3- Adem Alemdar 47 yaşında, ameliyat oldu, yoğun bakımda, Kartal EAH

4- Safiye Alemdar 44 yaşında, ameliyatta, Kartal EAH

5- Adile Oral 77 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH

6- Nazan Tekgöz 37 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH

7- Güler Yılmaz 56 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH

8- Bahriye Aktar 75 yaşında, yoğun bakımda

9- Tayyip Mahmut Alemdar, 9 yaşında, genel durumu iyi

10- Ali Alemdar, 75 yaşında, genel durumu iyi

11- Hüsniye Yaman, 59 yaşında, genel durumu iyi

12- Leyla Yaman, 63 yaşında, genel durumu iyi

Açıklamada, “Bu elim olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerine de yer verildi.

Kartal’da çöken binadan yaralılar çıkarılıyorKartal'da çöken binadan yaralılar çıkarılıyorKartal'da çöken binadan yaralılar çıkarılıyorKartal'da çöken binadan yaralılar çıkarılıyorHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.