avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Umarım Pompeo ve Bolton gidişatı düzeltmeyi seçer

Umarım Pompeo ve Bolton gidişatı düzeltmeyi seçer
08.04.2018
A+
A-

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile uyuşmazlık noktalarından birisinin Washington yönetiminin PKK/YPG’yi, birer nefer olarak silahlandırma politikası olduğunu belirterek, “ABD, kendi değerleri ve teröristlerin ana hedeflerinden olan Türkiye ile 66 yıllık müttefikliğine rağmen teröristlerle bir ittifak oluşturmaya karar vererek tüm eleştirmen ve muhaliflerinin ekmeğine yağ sürmüştür” ifadelerini kullandı.

Foreign Policy dergisinde Çavuşoğlu’nun “Zeytin Dalı Harekâtı’nın Anlamı” başlıklı bir makalesi yayımlandı. ABD ile uyuşmazlık noktalarından birisinin, ABD’nin PKK/YPG’yi, terörizm geçmişlerine rağmen, silahlandırma politikası olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, makalesinde birçok NATO müttefikinin, ittifakın temsil ettiği değerlere zıt düşen bu politikadan uzaklaştıklarını görmekten memnuniyet duyduğunun altını çizdi. Bakan Çavuşoğlu, “Bu politika, aynı zamanda bölgede ve bölgenin ötesindeki ortak çıkarlarımıza ters düşmektedir. Umuyorum ki, Dışişleri Bakanı olarak atanan mevkidaşım (Mike) Pompeo ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Büyükelçi (John) Bolton, gidişatı düzeltmeyi bir öncelik olarak görür” ifadelerine yer verdi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.