avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3319
EURO
35,1199
ALTIN
2.301,65
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Uğur Mumcu’suz 22 yıl

“PKK ile istihbarat örgütlerinin ilişkisini açıklayacağım” demişti. 17 gün sonra aracına yerleştirilen bombanın patlamasıyla, elindeki belgeleri açıklayamadan hayata gözlerini yumdu. Türkiye, gladyo suikastına kurban verdiği Uğur Mumcu’suz tam 22 yıl geçirdi.

Uğur Mumcu’suz 22 yıl
24.01.2015
A+
A-

Uğur Mumcu’nun katledilmesi bir dizi suikastın halkası idi. 90’lı yıllar, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Turan Dursun ve Uğur Mumcu cinayetlerine sahne oldu.

Arkasında süpernatonun olduğu eylemler bununla son bulmadı. Ardından Ahmet Taner Kışlalı, Eşref Bitlis, Gaffar Okkan ve diğer cinayetler geldi.

Amerikan Gladyosu 90’lardan itibaren Türkiye’ye kriz yerlerine müdahale misyonu yüklemek istiyordu. Kriz bölgeleri de Ortadoğu, Balkanlar ve Kafakaslardı.

Türk ordusu 1993-94’ten sonra bu görev tanımını değiştirdi. Genelkurmay, Amerika’nın kukla devlet üzerinden yönettiği tehdide karşı önlem geliştiriyor ve PKK terörü ile savaşmayı esas alıyordu.

Bu yaşananalar Amerika’nın bölgedeki planlarını bozuyordu. Süreci tersine çevirmek isteyen Amerikan Gladyosu, çok sayıda cinayet ve tertiple Türkiye’yi hizaya getirmeye çalıştı. Bu planların karşısında duran Atatürkçü aydınları tek tek katletti.

Uğur Mumcu, ölümünden 17 gün önce kaleme aldığı “MOSSAD ve Barzani” başlıklı yazısında, Barzani ailesi ile İsrail devleti arasında bulunan çok ilginç bir bağlantıyı açığa çıkarmıştı. Mumcu aynı zamanda PKK’nın MİT tarafından kurulması ve kullanılması sürecini araştırıyordu. 8 Ocak 1993 tarihli “Ültimatom” başlıklı yazısında şöyle demişti;

Mumcu, “Kürt Milliyetçileri ile istihbarat örgütleri arasındaki ilişkilere ışık tutacak çok ilginç belgeler açıklayacağım” dediği belgeleri açıklayamadı. 24 Ocak 1993 tarihinde otomobiline konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.