avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3371
EURO
35,1349
ALTIN
2.310,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

UETD’den önemli açıklama: Türk seçmen çantada keklik değil!

UETD Genel Başkan Yardımcısı Fatih Zingal, “Türk toplumu bundan böyle seçimlerde ‘bizler için kim neler yapabiliri’ görerek oy tercihini kullanacak” dedi.

UETD’den önemli açıklama: Türk seçmen çantada keklik değil!
A+
A-

UETD Bremen’in daveti üzerine Bremen’e gelen UETD Genel Başkan Yardımcısı Fatih Zingal, güncel siyasi konuları değerlendirdi. Deniz Saray  Event Center’de “Fatih Zingal ile Bremen’de güncel siyaset” adı altında gerçekleşen program, Avrupalı Sinoplular Birliği (ASİBİR) Genel Başkanı Kemal Kaya’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. UETD Bremen Başkanı Burak Çaylı’dan sonra açıklamalarda bulunan Zingal, Almanya’da bu yıl Saarland, Schleswig Holstein, KRV olarak üç eyalet ve ardından Federal Meclis seçimlerinin yapılacağını hatırlattı.

Zingal, aşırı sağ partilerin oylarını gittikçe arttırdığı görüldüğünden büyük partilerde oy kaybına uğramamak için sağcıların ağzıyla konuştuklarını ve bunu da iyi yapmadıklarını belirtti.

ÖLÇÜLÜ OLMALIYIZ
Soru üzerine Zingal, “Alman vatandaşlığına geçmiş 1,2 milyon Türk kökenlinin yüzde 70’i muhafazakar olarak biliniyor. Bizleri artık tabiri caizse ‘çantada keklik’ gibi görmemeliler. Bizler artık neler yapabileceklerini görerek tercihimizi yapacağız” dedi. Türkleri ve İslam dinini hedef alan Almanya’nın önde gelen dergilerinin kapaklarını göstererek ön yargıları nasıl körüklediklerinin örneklerini veren Zingal, “Burada, ‘Alman medyası yalan haber yapıyor’ dersek, Alman ırkçı partileri ağzı ile konuşmuş oluruz (Lügenpresse). Haklı olduğumuz durumlarda tepkisiz kalmayacağız elbette. Ancak eleştirilerimizi de yerinde yapacağız. Şimdi rahat ortamda  yaşayan bizler, bu gerçeğin bilinciyle hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Almanya’da Türklere yönelik yapılan haksızlıklara da değinen Zingal, “Almanya organları çok iyi çalışıyor. İyi ki her şeyden haberleri var. Hak etmediğimiz halde yapılan haksızlıklara seyirci kalmamalıyız. Kamuoyuna duyurmak için gündeme taşımalıyız” dedi.

Gençlere de seslenen Zingal,  Türkiye ve burada yaşayan Türkleri iyi temsil edebilmek için kendilerini en donanımlı bir şekilde yetiştirmelerini istedi.  Türk kökenli Bremen Eyalet Milletvekilleri Dr. Oğuzhan Yazıcı (CDU)  ve Mehmet Acar’ın (SPD) yanı sıra UETD Bremen teşkilatı Yönetim Kurulu ve çeşitli derneklerden temsilcilerinde katıldığı etkinlik, soru-cevap şeklinde devam etti.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.