avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

UETD Kongresinde konuşan Bakan Bozkır: Yurtdışından 15 vekil olacak

Köln’de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD’nin 5. Olağan Kongre’sine katılan Bakan Bozkır, yurt dışı seçim bölgesinin oluşturulacağını ve yurt dışından 15 milletvekilinin Türkiye’ye gönderileceğini belirtti.

UETD Kongresinde konuşan Bakan Bozkır: Yurtdışından 15 vekil olacak
A+
A-

Bakan Bozkır, mülteci sorununa da değinerek, Türkiye’nin zor durumda kalan insanlara her zaman kapısını açtığını söyledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sığınmacılarla ilgili yürüttüğü politikayı da öven Bakan Bozkır sözlerine söyle devam etti; “Biz 2 milyon 650 bin civarında kardeşimizi Türkiye’ye aldık, bir tek şey duydunuz mu? ‘Ya niye geldi bunlar, ben ekmeğimi niye paylaşıyorum, ben işimi niye paylaşayım? Bulunduğum yerde niye benden fazla nüfus olsun?’ Bir tek ses çıktı mı? İşte 2016 ve 2015 yılları için ilerideki tarih değerlendirilirken bu hep hatırlanacak. Bu hatırlanacak ama bir şey daha hatırlanacak. 800 kişi için referandum yapan ülkeler de hatırlanacak. ‘Senin üzerindeki ziynet eşyanı, mal varlığını alırım, o parayla, gelen insanlara bakarım’ diyen ülkeler de hatırlanacak. Adeta savaş esiri gibi dörtlü nizamda yürütüp önde atlı polislerle esir kamplarına götürür gibi mültecilere muamele eden ülkeler de hatırlanacak. Ama bir taraftan da Almanya Şansölyesi Merkel de hatırlanacak. Çok doğru bir davranış içinde. Avrupa değerlerine sahip çıkan bir davranış içinde. Ne diyor Şansölye Merkel, ‘Bunlar insandır’ diyor. ‘İnsanın göçü önlenmemelidir ve önlenemez de’ diyor. ‘Onun için bunlara insan gibi davranalım. Onun için bunlara legal halde gelmelerini sağlayalım. Sorumluluğu paylaşalım. Bu yükü birlikte kaldıralım ve bunlara insan olduklarını anlatalım’ diyor. Onun için şu anda Türkiye ile Almanya aynı resme bakıyor, aynı sorumluluğu paylaşıyor ve tarih ilerde bu insanca davranışı hep hatırlayacak”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.