avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4949
EURO
34,7757
ALTIN
2.490,21
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

UETD Genel Başkan Yardımcısı Av. Zingal Almanya şiddet haritasını açıkladı

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği-UETD Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Av. Zingal, AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne yaptığı analiz’de 2015 Almanya şiddet haritasını açıkladı. İşte Zingal’in durumu ortaya tüm çıplaklığıyla koyan değerlendirmesi.

UETD Genel Başkan Yardımcısı Av. Zingal Almanya şiddet haritasını açıkladı

ŞİDDET OLAYLARININ FAİLLERİ BULUNAMIYOR
Almanya’da mülteci yurtlarına saldırılar artıyor. Faillerin ezici çoğunluğu ama maalesef yakalanmıyor. “Zeit” dergisinin bir haberine göre 222 yabancı düşmanlığı odaklı tespit edilmiş saldırılardan sadece 12 si yargıya taşınmış. Mülteci kamplarına gerçekleşen kundaklamaların failleri, siyasi suç olmasına rağmen, neredeyse hiç tespit edilmiyor. Polis ve güvenlilik görevlerinin az olması ve teknik eksiklikleri sebep olarak öne sürülüyor. Ayrıca şahitlik yapabilecek kişiler genelde bu hadiselerde sükuneti tercih ediyorlar.

‘ALMANYA’DAKİ SİYASİ ATMOSFER’ BAHANE
Bu olayları araştıran bir uzman Almanya’da şu an mevcut olan siyasi atmosferi bir sebep olarak belirliyor. Sürekli mültecilerin kötü olduğunu, göçün bir sınırı olması gerektiğini ve Almanya’nın mültecilerin gelmeleriyle birlikte büyük sıkıntı yaşayacağını kamuoyuna tüm medya aracılıyla dile getirilirse, o zaman failler sanki halkın istediği bir şeyi yapıyormuş gibi havasına girerler. Suç ve adaletsizlik artar.

fatih zingal uetd 2015 almanya siddet haritasi

YABANCI KÖKENLİLERİN CANI TEHDİT ALTINDA, KORUMA İSE YOK
Almanya’da yabancı kökenli vatandaşların can güvenliği ciddi bir şekilde tehdit altında. Bu ciddi tehlike Alman yetkililer tarafından maalesef ört-bas edilmeye çalışılıyor ve marjinal yada istisna bir husus olarak algılandırılmak isteniyor. Aynı zamanda yargının tam manasıyla etkili organize olmadığı ve yetersiz işlediği görülmektedir. Bu sebepten ötürü yabancı kökenli vatandaşların somut can tehlikelerini etkili bir şekilde koruma altına alamıyor.

SİYASİ SORUMLULARA ÇAĞRI
Siyasi sorumluluk taşıyan kişilere bir çağrıda bulunuyoruz: Yurtdışında sadece soyut tehlikeleri haddinden fazla tartışma yerine, Almanya’da mevcut olan ve düzenli bir şekilde, gerçekleşen somut tehlikeleri tartışmamız ve bir çözüme kavuşturmamız gerekiyor. Aksi takdirde burada yaşayan insanlar çok şiddete maruz kalacaklar.

Av. Fatih Zingal – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği – UETD Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Birim Başkanı

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.