avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3195
EURO
35,0491
ALTIN
2.308,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

UETD Gençliğinden Süleyman Özışık’a cevap ve uyarı

UETD’nin genç yöneticilerinden Salih Eren yazar olarak Avrupalı Türklerin sesi olan AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne köşe yazarı olarak katıldı. Eren yazısında UETD’yi hedef alan odaklara cevap verdi ve uyardı.

UETD Gençliğinden Süleyman Özışık’a cevap ve uyarı

Kültürel ve sosyal açıdan AK Parti’nin Avrupa’daki sivil toplum kuruluşu olarak bilinen ve Avrupa’nın en etkili STK’ları arasında yer alan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği-UETD’nin Genel Merkez yöneticisi Salih Eren, UETD’yi bölünmüş gibi gösterenlere cevap verdi, UETD’nin geçmiş dönemde yaptığı faaliyetleri anlattı, AK Parti’ye ve UETD Genel Başkan Süleyman Çelik‘e sahip çıktı.

İşte Eren’in o çok konuşulacak makalesi: 

Süleyman Özışık’ın ‘UETD ihanet içinde Erdoğan’a ihanet ediyor’ başlıklı yazısını okudum ve yazmış olduğu bu yalanlar ile dolu, fitneler ile dolu yazıya cevap verme ihtiyacı his ediyorum.

Sayın Süleyman Özışık,

Yazıma başlamadan önce size şunu söylemek isterim. UETD’nin içinde veya dışında hiçbir şekilde bir guruplaşma yoktur!
2015 içerisinde yazmış olduğunuz her yazıda UETD‘yi ve bunun yanı sıra Sayın Vekilimiz Metin Külünk ve Genel Başkanımız Sayın Süleyman Çelik arasında geçen bir kavga olduğunu, bu kavga’nın guruplaşmalara sebebiyet verdiğini ve Avrupalı Türklerin UETD’den rahatsız olduğunu belirtiyorsunuz.

KAVGA YOK! ÖZIŞIK UYDURUYOR
Beni Sayın Vekilim Metin Külünk Abim ve Genel Başkanımız Süleyman Çelik Abim çok iyi tanırlar. Benim ve teşkilatımıza mensup hiçbir kişinin bu iki isim ile uzaktan yakından bir kavgası bir küslüğü yoktur. Bizler Avrupalı Türkler olarak her ikisini de makamların’dan ziyade insani olarak sevdik ve benimsedik.

TEŞKİLATTAKİ BU KONU ÖZIŞIK’I İLGİLENDİRMEZ
Metin Külünk ve Süleyman Çelik arasında eğer bir husumet geçmiş ise, bu bizi, hatta bizi geçiyorum konu ve konular ile, teşkilat ile, parti ile direkt olarak hiç bir alakası, üyeliği bulunmayan sizi hiç ilgilendirmez. Kavga veya küslük var ise erdemlik bunu daha da alevlemek değil buna son vermek için çare bulmaktır.

3.KİŞİ OLUYORSUNUZ
Eğer ki, UETD yönetiminin Parti ve Parti yöneticileri ile bir problemi var ise bu problemler yine belirtildiği gibi parti ve teşkilat arasında tartışılır ve çözülür yani 2 kişinin konuştuğu tartıştığı yerde 3. kişi olmuş oluyorsunuz ki burada size düşen bellidir.

salih eren uetd cevap ve uyari

FETÖ VE TETİKÇİ YAYIN ORGANI ZAMAN, ÖZIŞIK’IN AK PARTİ VE UETD’YE KARŞI YAZDIKLARINI AK PARTİ VE UETD’Yİ KARLAMAK İÇİN KULLANIYOR
Sizin yazmış olduğunuz yazılar ise parti ile teşkilat arasına provakatif söylemler katip, bu iki siyasi örgütü aynı saf’dan çıkarıp karşı karşıya getirmek’tir. Bu söylemleriniz ile hem Partiye hemde Teşkilata zarar verebileceğinizi biliyoruz, bunu bilerek yaptığınızı da biliyoruz zira yazmış olduğunuz her yazı Zaman Avrupa ve kirli sahibi FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) tarafından aynı şekilde dikte edilip gazetelere basılıyor.

AVRUPALI TÜRKLERİ SALAK YERİNE KOYMAKTAN VAZGEÇİN!
Siz Türkiye’de olan ve yine Türkiye’de gelişen meseleler ile ilgilenmesi gereken bir gazetecisiniz, bırakın Avrupa’daki meseleler ile Avrupalı Türkler ilgilensin buradaki milleti her defasın’da salak yerine koymak’dan vazgeçin. Ama diyorsanız ki, Avrupa yazıları ile kendimin önünü açıyorum rant elde ediyorum, Avrupa’da illa magazin yapmalıyım, o zaman size “DUR” demesini de bilir Avrupalı Türkler. Onu da ifade etmek isterim.

DEMOKRASİ’YE SAYGI MİTİNGİ
UETD‘nin yeni kurulmuş yönetimi’nin ilk büyük programı ‘Demokrasiye Saygı Mitingi’ olmuştur. Sizin söyleminiz ile çalışmayan bu ekip Düsseldorf Meydanı’na yetmiş bin insan toplamıştır. Bunu da 10 gün içerisinde yapmıştır! Tabi ki bu program da Sayın Vekilim Metin Külünk’ün de çok emeği vardır.

Metin Abimizin Bölge, Şube kuruluşlarında, vatandaşlarımızı teşkilatımıza teşvik etmek de, bilgi vermek de, ülke ülke gezip her vatandaşımıza ulaşmak da, emeği geçmiştir. Bu emekleri inkar edecek bir Allah’ın kulu yoktur bu teşkilatta, edebilecek kişi ise en az onun kadar emek vermiş olmalı.

UETD GENEL BAŞKANI SÜLEYMAN ÇELİK HER ZAMAN TEŞKİLATIN BAŞINDA VE YANINDA OLDU “KİMİNLE OLURSA OLSUN ÇALIŞMAKLA MÜKELLEFİZ” 
Ama siz yazılarınız da her defasında UETD’liler bunu inkar ediyor ve Metin Külünk’ü saymıyor gibi lanse etmek istiyorsunuz. 7 Haziran Seçimlerin de bizzat o toplantı da ben de vardım. Süleyman Çelik’in kullanmış olduğu cümle şudur. “Bizler bize verilen görevi yapmak ile mükellefiz, buraya Harun Tüfekçi’de gelse onunla koordineli çalışacağız, Metin Külünk‘de gelse koordineli bir şekilde çalışacağız.” demiştir. Siz bunu çarpıtıyorsunuz bulunmadığınız bir ortam ile alakalı kullanılmayan cümleleri yazıyorsunuz.

CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN KÖLN BULUŞMASI; ERDOĞAN İSMİ ÖNEMLİDİR VE UETD ÇOK ÇALIŞTI, UETD OLMADAN OLMAZDI!
Bir yandan Merkezimiz, Bölgelerimiz, Şubelerimiz ve Temsilciliklerimiz kapı kapı gezip bu programa vatandaşlarımızı davet eder iken diğer yandan aynı kişiler davet edilen vatandaşların salona geliş ve geri dönüş transferleri ile ilgilendiler. Tabi ki, de Erdoğan ismi geçince Avrupa’daki vatandaşlarımız heyecanlanıyor, ama kimse bana şunu söylemesin, bir Viyana’daki (Avusturya) vatandaşımız bir Lyon’daki (Fransa) vatandaşımız UETD olmasaydı’da gelebilirdi. HAYIR! Gelemezdi, eğri oturup doğru konuşalım, burada emeğe saygının da olmasını herkes’den rica ediyorum.

ORGANİZASYON YAPMANIN ZORLUĞUNU BİLMEYENLER VAR
Sayın Özışık siz tabi sadece programa katıldığınız için, program nasıl organize edildi, nelere dikkat edildi, vatandaşlar nasıl davet edildi, kaç afiş asıldı, kaç broşür dağıtıldı, kaç eve gidildi, nasıl transferler gerçekleşti bilmiyorsunuz bunun organizasyonunun nasıl olduğunu da bilmediğiniz için programlar o bu kadar kolay eleştirebiliyorsunuz, eleştirirken de bir yalan katıp bir fitne katıp, tutmazsa da iz bırakır zihniyeti ile öne çıkıyorsunuz.

Son olarak sizden gelen ve yalan olan bir şeyi daha açıklayıp yazıma son vermek istiyorum.

DAVUTOĞLU’NUN DÜSSELDORF BULUŞMASI’NDA GENÇLİK VE KADIN KOLLARI ÇOK BÜYÜK GAYRETLE ÇALIŞTI
Düsseldorf’taki Başbakanımız Ahmet Davutoğlu programı ile alakalı Gençlik ve Kadın Kollarına davet gitmediğini belirtmişsiniz. Bu yüzden ve Dortmund’ta vatandaşların dışarıda kalmasından dolayı katılımın az olduğunu yazmışsınız.

Burası Türkiye değil sayın Özışık, öncelikle buradaki salonların kapasitesini en fazla 1000 kişi alabileceğini bunun üstü kapasitelerde programın güvenlik açısından salon yetkilileri tarafından iptal edildiğini bilmenizi isterim. Orada kasıtlı olarak şu veya bu kişi alınmadı diye birşey yok, dışarıda salonun Alman görevlileri vardı ve kapasite doluydu bu yüzden misafirler dışarıda kaldılar.

DÜSSELDORF PROGRAMI’NDAKİ KATILIM DÜŞÜKLÜĞÜ İDDİALARINDA CEVAP
1. Biletlerin bazı kişiler tarafından alınıp kasıtlı olarak yerlerine ulaştırılmaması ve çöpe atılmasından kaynaklanmıştır.
2. Vatandaş’ta Dortmund programındaki gibi dışarıda kalırım hissi oluşmuştur veya oluşturulmuştur.
Bu şekilde UETD Yönetimi, Başbakanımız karşısında da düşecek ve ekibin tasfiye edilmesi yada dağılmasına, Başbakanımız yada Cumhurbaşkanımız tarafından görevden alınmalarına sebep olacaktı. PLAN BUYDU!

SALİH EREN OLARAK BENİM KONUMUM NEDİR?
Şunu da kesinlikle söylemem gerek. UETD ailesi içinde Salih Eren’i tanımayan çok az insan vardır. Herkes benim çalışmalarımı bilir ve görür, burada kendimi öne çıkarmak kendimi övmek gibi bir niyetim yok, ama eminim ki sizin ‘davet edilmedi’ diye bahsettiğiniz gençler benim kadar emek vermemiştir partiye ve teşkilata bu durumda ben davet beklemiyorum da onlar mı bekliyor?

Bizler genç, yaşlı, kadın, erkek demeden bu dava’ya baş koymuş insanlarız. Bir çoğumuz UETD’den önce çeşitli Sivil Toplum Kuruluşların’da görev almış ve teşkilatçılık ruhunu bilen insanlarız.

DAVET BEKLEME VE DAVA RUHU MESELESİ
Bu dava davet bekleme davası değildir!
Bu davanın içinde olacaksın kendine genç, yaşlı, kadın, erkek hatta yönetici diyeceksin ondan sonra da davet mi bekleyeceksin? Davet bekleyenler dava’nın ne demek olduğunu bilmiyorlar herhalde. Bazı şeyler karşılıksız sevilir, bazı şeylere karşılıksız görev verilir. Sizin o davet edilmedi dediğiniz şahıslara ben VİP değil de Protokol B kartı verseydim de gelmezdiler, bilmem anlatabildim mi(?), bizlere çalışacak kişiler lazım.
Hava atacak kişi çok dünya da.
Davayı bilmeyen kişiler için bir daha ki toplantı da öneri de bulunacağım “DAVA RUHU” adlı bir seminer programı düzenleyeceğim. Buna siz de katılın isterseniz.

ADAY OLURSAN 2016 ŞUBAT’INDA BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALIRSIN
Sayın Özışık, size bir yönetici olarak değil Avrupalı Türk Genci olarak tavsiyem Avrupa ile ilgili yazılarınıza bir an önce son vermeniz.
Eğer UETD Genel Başkanlığın’da bir gözünüz yada tanıdığınız birisinin gözü var ise, 2016 Şubat ayında Kongremiz olacaktır, buyurun siz yada arkadaşlarınız aday olsun, inşallah da seçilin de görün bakalım basit mi değil mi diye.
Cumhurbaşkanımızın önemli bir cümlesi vardır muhalefete karşı, bence sizi de kapsıyor bu: “Bekara kari boşamak kolay, icraatı görelim.”

BİZ TEK BİR TÜRK’ÜN OYUNU ALMAK İÇİN ÇALIŞIRKEN SİZ NE YAPIYORDUNUZ?
Siz Türkiye’de yan komşunuzun evinin önündeki okul’da oy kullanması için ne kadar teşvikte bulundunuz onu bilemem ama Avrupa’daki insanımız evini, ocağını, çoluğunu, çocuğunu, işini gücünü bıraktı ve 1 gün değil tam 18-20 gün 150-200 km’deki tek bir vatandaşın oy kullanmas’nın derdine düştü.

TÜRKİYE’DE “ALAMANCI”, ALMANYA’DA “PİS TÜRK” OLDUK…
Avrupa’da bulunan haksız veya haklı hiçbir vatandaşa itham’da bulunamazsınız. 50 sene önce geldiğimiz gurbette her defasında horlandık!
Türkiye’de “Alamancı” olduk. Almanya’da “Pis Türk” olduk.. Kimse sahip çıkmadı buradaki millete. Bu millet ülkesi ekonomik problemler yaşıyor diye alın-teri ile kazandığı Mark’ları çanta çanta Türkiye’ye getirdi döviz olarak.

Şimdi ise Avrupa’nın cefasını çeken hala gurbetçiler! Türkiye’nin sefasını da siz sürüyorsunuz!
Birde gelmiş burada bulunan vatandaş veya vatandaşlara laf atıyorsunuz utanmadan.

SON UYARI
Gençlik olarak sizi son kez uyarıyoruz. Avrupa’da bulunan kim olursa olsun haklı olsun veya olmasın sizi ilgilendirmeyen tek bir insan ile ilgili tek bir yazıda sadece beni değil AVRUPALI TÜRKLERİ karşınızda bulacağınızı’dan hiç şüpheniz olmasın sayın Özışık.

İşinize bakın! Zira bizim sizin gibi boş işler ile uğraşacak zamanımız yok!

Salih Eren – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği – UETD Genel Merkez Gençlik Disiplin Başkan

Salih Eren kimdir?

zaman uetd iftira suleyman celik dursun paksoy

suleyman celik soylesi avrupa turk gazetesi

uetd genel baskani suleyman yipratma kampanyalarina celik cevap verdi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.