avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4965
EURO
34,5804
ALTIN
2.477,58
BIST
9.549,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

UETD Başkanı Dursun Paksoy PKK’la ortak bildiri rezaleti hakkında konuştu

UETD Hollanda-Rotterdam Başkanı Dursun Paksoy PKK’la ortak bildiri rezaletine hakkında konuştu. Vatandaşlar olup bitenleri sorgularken AK Parti tabanı da yaşananların iç yüzünü giderek daha iyi kavrıyor ve demokratik tepkisini yükseltiyor.

UETD Başkanı Dursun Paksoy PKK’la ortak bildiri rezaleti hakkında konuştu
A+
A-

AVRUPA TÜRK GAZETESİ tabuları yıkmaya devam ediyor, konuşulamayan konuları korkmadan konuşur hale getirmeye devam ediyoruz.

‘PKK’LA ORTAK BİLDİRİ’ REZALETİ
Hollanda Türklerini birleştirme iddiasıyla Türk devleti tarafından da desteklenen CPD’nin (Centre for Public Debate – Sivil Tartışmalar Merkezi) başkanlığına Mehmet Emin Ateş, PKK terör örgütü’nün Hollanda uzantılarıyla terörü kınamak(!) için ‘ortak bildiri’ yayınlamıştı. Konu gündeme bomba gibi düşmüş, ‘PKK’la ortak bildiri rezaleti’ Avrupalı Türklerin gündeminde geniş yer bulmuştu.

Bilindiği gibi konu AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘nin cesur ve ilkeli yayıncılığı sayesinde gündeme geldi.

NE OLMUŞTU?
KISA ÖZET:
Irkçı terör örgütü PKK ve HDP’nin uzantıları olan ırkçı FED-KOM örgütü, Kürtçü-bölücü KOMKAR örgütü ve Mustafa Ayrancı’nın görevli olarak temsil ettiği radikal-marjinal HTİB (Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği) adlı oluşumla birlikte Türk devletinin desteklediği ve beceriksizlikleri eleştiri konusu olan başında Emin Ateş’in başkan olarak bulunduğu CPD yanı sıra, TC Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan para alan ve FETÖ’nün (Fethullah Gülen Terör Örgütü) giriştiği 17/25’ten sonra başında bulunduğu (AK Parti’nin Avrupa kolu) UETD’nin Hollanda-Amsterdam başkanlığından, FETÖ’cülüğü yüzünden AK Parti genel merkezi tarafından kovulan ve yoluna Türkevi derneği olarak devam eden Veyis Güngör’ün ortak imzalarıyla bir ‘terörü lanet bildirisi’ ortaya çıkmıştı.

Terör örgütü PKK uzantılarının da altında imzaları bulunan bildiride kendilerine Türk STK’ları diyen CPD ve Türkevi’nin imzalarının bulunması bazı pis ilişkilerin sorgulanmasına neden olmuş, Emin Ateş ve Veyis Güngör’ün adları ve Türk devletine nasıl nüfus ettikleri eskisinden fazla sorgulanır hale gelmişti.

AK Parti’den kovulan ama Ali-Cengiz oyunlarıyla tepeden inme yöntemlerle tekrar gelip oturan Mehmet Emin Ateş’in destekçisinin Veyis Güngör olduğu süreç içinde iyice açığa çıktı.

TOPLUMDAN YÜKSELEN HAKLI TEPKİLER
Tüm bu gelişmeler özellikle AK Parti tabanında rahatsızlığa yol açıyor. Vatandaşlar özellikle sosyal-medya üzerinden haklı tepkilerini duyuruyorlar. Tabanda “Bu adamlar nereden gelip başımıza oturdular. Biz bunları seçmedik. Bizim haklarımızı savunacaklar diye ortaya çıkıyorlar ama tam tersini yapıyorlar. Gençlerin önü açılmıyor. Emin Ateş ve onu destekleyen bir avuç insan Hollanda Türklerinin haklarını korumuyor tam tersine PKK’ya satıyor. Yanlış politikalara dur denmeli.” şeklinde haklı eleştiriler duyuluyor.

dursun paksoy carpici konustu on

YÜZDE 70’LİK AK PARTİ VE UETD BU SÜRECİN HİÇ BİR YERİNDE YOK VE ÖZELLİKLE DE DIŞLANIYOR
1 Kasım 2015’da yapılan seçimlerde Hollanda bölgesi’nde AK Parti, Türk seçmenin tamamının yüzde 70’inin oyunu alarak Belçika’la birlikte AK Parti’nin dünya genelinde en fazla oy aldığı Yurtdışı seçim çevresi olmuştu.

İşte bu kesimin temsilcilerinden ve tüm bu sürecin dışında tutulan UETD’nin Hollanda-Rotterdam Başkanı Dursun Paksoy AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne konuştu.

AVRUPALI TÜRKLERİN EN BÜYÜK STK’LARINDAN UETD SÜRECİN HİÇ BİR TARAFINDA YOK!
AK Parti düşüncesinin Avrupa’daki sivil toplum kuruluşu olarak bilinen, Avrupalı Türklerin en büyük ve en geniş tabana sahip STK’larından UETD’nin Hollanda-Rotterdam Başkanı Dursun Paksoy PKK’la ortak bildiri rezaleti hakkında konuştu.

Paksoy Hollanda Türk toplumunun getirilmek istendiği nokta hakkında çarpıcı konuştu.

UETD Başkanı Dursun Paksoy’la ses getirecek söyleşi yarın gazeteniz AVRUPA TÜRK GAZETESİ’nde.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ANALİZ

İşte geçmişte CPD’de yapılan PKK propagandası:

emin ates mustafa ayranci kirmizi cizgiler2

ibrahim gormezden emin atese

dursun paksoy carpici konustu

gedik cpd emin ates haberi

emin ates cpd bildiri krizi

ayrancinin pkk provokasyonu cpd emin ates babasinin ciftligi

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi kapak

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.