avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3627
EURO
34,9648
ALTIN
2.326,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Türkmen yetkililer terörist PKK’nın ırkçı saldırılarına tepki koyuyorlar

Kuzey-Irak Milletvekili Aydın Maruf, terör örgütü PKK’nın Irak’ta Türkmenlere karşı yaptığı ırkçı saldırılara karşı sessiz kalmadı. Aydın Maruf, Avrupa Türk Gazetesi’ne konuştu.

Türkmen yetkililer terörist PKK’nın ırkçı saldırılarına tepki koyuyorlar

HABER MERKEZİ – Türkmenlerin umudu ITC milletvekili Aydın Maruf, Avrupa Türk Gazetesi’ne yaptığı açıklamada ırkçı saldırıları kınadı. Maruf, “Bu saldırı Kürt-Türkmen kardeşliğine ziyan verdi. Yetkililerin harekete geçerek saldırının faillerini bulmasını ve cezalandırmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KUZEY-IRAK’TAKİ BİRLİK HAVASINA RAĞMEN
Gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulunan Aydın Maruf, Türkmenler’in, Irak Kürdistan bölge başkan ve başbakan yardımcıları istekleri doğal bir hak olduğunu ve bölge başkanlık sistemiyle ilgili yapılan beşli grup toplantısına Türkmenler’in katılmasının önemli olduğunu ifade etti.

KARDEŞLİK DÜŞMANI SALDIRGANLAR CEZANLDIRILSIN
Maruf, ITC Kifri bürosuna yapılan saldırı kınamak amacıyla Irak Türkmen Cephesi listesi adına Irak Kürdistan Parlamento başkanlığına, bütün fraksiyonlara ve basın grubuna bir kınama bildirisi verildiğini belirtti. Yayınlanan bildiride Kifri’de ITC bürosuna yapılan çirkin saldırıyı kınadıkları ve kabul edilmediklerini dile getirildi. Bildiride ilgili makamlardan bu saldırıyı gerçekleştiren kişileri adalete ve mahkemeye verilmesini talep edildiği açıklandı.

Aydın Maruf kimdir?

BAYRAK KUTSALDIR EL SÜRDÜRMEYİZ
Aydın Maruf “Irak Türkmen Cephesi Kifri bürosuna yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz, bu tür saldırılar demokrasiye ve birlikte yaşamayı olumsuz etkileyecektir. Saldırıyı gerçekleştiren kişileri adalete teslim edilmesi ve kutsal bayrağımıza yapılan saygısızlığı kabul etmiyoruz.” dedi.

turkmenlere pkk saldirisi kinama

Irak Türkmen Cephesi’nden (ITC) gelen basın açıklaması

ITC, KÜRT IRKÇISI PKK’YA SORUYOR: AKSAYAN ELEKTRİK BAKANLIĞI HİZMETLERİNDE TÜRKMENLER Mİ SORUMLUDUR DA ITC’YE SALDIRIYORSUNUZ?
Irak Türkmen Cephesi (ITC) Enformasyon Bürosu ise bir bildiri yayınlayarak şunları dile getirdi; “Kifri İlçesinde elektriklerin kesilmesi ve hizmetlerin kötüleşmesi üzerine düzenlenen gösteri üzerine bazı siyasi taraflara bağlı anarşist grupların Irak Türkmen Cephesi bürosuna saldırı düzenlemeleri esefle karşılanmaktadır. Demokrasiyi iddia eden taraflara soruyoruz, Elektrik Bakanlığı ve hizmetlerden Irak Türkmen Cephesi mi sorumludur?” diye sordu.

ITC açıklamasının devamında “Irak Türkmen Cephesi, bu tür olaylar karşısında siyasi taraflarca yapılacak olan kınamaların kabul etmeyecek, Kifri ilçesindeki idare, yönetim ve güvenlik sorumluluğunu taşımalıdır, ilçedeki mozayik yapı ve kardeşliğin korunması için olaya karışanlardan hesap sorulmalıdır.” denilmektedir.

Açıklamaların süreceği belirtiliyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

pkk turkmen saldiri

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.