avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.297,56
BIST
8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Türkmen liderlerden Hicran Kazancı Hollanda’da önemli mesajlar verdi

Türkmen liderlerden Hicran Kazancı Hollanda’da Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti ve Sabah Mardan’ın önderliğinde buluşma düzenledi. Gazeteciler oradaydı.

Türkmen liderlerden Hicran Kazancı Hollanda’da önemli mesajlar verdi
A+
A-

Temaslar nedeniyle Hollanda’da bulunan ve gazeteci Eşref Kerküklü‘nün ağırladığı Kazancı, Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti‘nde Genel Başkan Oğuzhan Kılıç’a ziyarette bulunarak, gazeteci meslek kuruluşunun Avrupa’da zor şartlar altında gerçekleştirdiği çalışmaları takdir ettiğini söyledi. Ardından ise Sabah Mardan’la görüştü ve Amsterdam, Lahey, Leiden, Venlo, Eindhoven ve Rotterdam olmak üzere çeşitli şehirlerde temaslarda bulundu.

hicran-kazanci-nl3

MARDAN’LA TOPLANTI
Irak Türkmen Cephesi partisi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi ve Türkiye Temsilcisi Dr. Hicran Kazancı, Hollanda’da Irak Türkmen Danışma Kurulu Başkanı Sabah Mardan‘ın liderliğinde siyasiler ve toplum temsilcileriyle toplantı yaptı.

hicran-kazanci-nl2

GAZETECİ KILIÇ AKTARDI
Toplantıya katılan gazeteci Oğuzhan Kılıç, kamuoyuna kapalı gerçekleşen toplantının ana konusunun Irak dışında ve özelikle Avrupa’da yaşayan Irak Türklerinin yeniden örgütlenme sürecinin ele alındığını aktardı.

hicran-kazanci-nl1

“TÜRK MİLLETİNE KARŞI ÇIKANI TÜRKMEN OLARAK GÖREMEM”
Kazancı, Türkmenlerin Hollanda’da güçlü bir yeniden yapılanma sürecine girdiğini dile getirdi. ‘Güçlü Türkiye, güçlü Türkmen toplumu’ parolasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü rehberliğinde ilerlediklerine vurgu yapan Kazancı, Avrupa’da yaşayan Türkmen toplumunun güçlü toplum önderlerini kendi içinden çıkarttığını ve çıkarmaya devam ettiği ifade etti, “bu toplum bu imkan ve kabiliyetlere sahiptir” dedi.

KERKÜKLÜ UMUTLU
Kazancı‘nın programını üstlendiği öğrenilen ve toplantının organizatörü Türkmen gazeteci Eşref Kerküklü ise umutlu konuştu ve Mardan’ın temsil yeteneği taşıdığına vurdu yaptı.

Kazancı’nın temaslarına dair ayrıntıların aktarılacağı bildirildi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

hicran-kazanci-hollandada-2gun

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.