avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3352
EURO
35,0901
ALTIN
2.234,39
BIST
8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Türkmen lider Dr. Kazancı Avrupa’da hitap etti; Türkiye’ye sahip çıkmayan Türkmen olamaz

Türkmen liderlerden Dr. Hicran Kazancı Hollanda’da temaslarını sürdürdü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajını iletti. Editör masasının konuğu olan Kazancı, gazeteci Oğuzhan Kılıç’a verdiği söyleşide çarpıcı konuştu.

Türkmen lider Dr. Kazancı Avrupa’da hitap etti; Türkiye’ye sahip çıkmayan Türkmen olamaz

Hollanda’ya ziyarette bulunan Irak Türkmen Cephesi (ITC) partisi Yürütme Kurulu Üyesi ve Türkiye Temsilcisi Dr. Hicran Kazancı‘nın Hollanda ziyaret programını Türkmen gazeteci Eşref Kerküklü düzenledi.

MİSYONU IRAK’TA BOZULAN KAMU DÜZENİNİ ONARMAK VE İNSAN HAKLARINI MASAYA YATIRMAK
Kazancı Lahey’de düzenlenen insan hakları konulu çalıştaya katıldı. Kazancı, Irak’taki kamu düzeninin onarılması ve çiğnenen insan haklarını yeniden masaya yatırarak uluslararası baskı oluşturmak misyonuyla lobi faaliyetlerinde bulundu. Uluslararası kuruluşlarla yaptığı ikili görüşmelerden sonra Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti‘ni ziyaret etti ve sonradan Türkmenlerle de görüştü.

Kazancı, uluslararası kuruluşlarla yaptığı temas ve görüşmelerde Irak’taki kamu düzeninin bozulduğunu ve Türkmenlerin insan hakları bakımından durumlarına dikkat çekti.

hicran-kazanci

GAZETECİLER CEMİYETİ’NİN EDİTÖR MASASI PROGRAMINA KATILDI
Ertesi gün Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti‘nin editör masası programında gazeteciler ve ilgililerle buluşan Dr. Hicran Kazancı, Türkmenlerin hukuken kazandıkları statü kazanımlarının lehine, uluslararası arenada yeterlice baskı oluşmadığı için, kanunların mezhepçi politikalar güden Irak hükümetince uygulamaya geçirilmediğini aktararak, gazetecilerin ilgisini konuya çekti.

KAZANCI ÖNEMLİ VE ETKİLİ MESAJLAR VERDİ
Toplantıda söyleştiğimiz ve soruları yanıtlayan Kazancı’nın mesajlarını gazeteci Oğuzhan Kılıç aktardı.

BİZE SAHİP ÇIKAN TÜRKİYE’YE SAHİP ÇIKMAYAN BİZDEN OLAMAZ, TÜRKMEN OLAMAZ
Kazancı, Türk milletinin misyonuna dikkat çekti; “Toplumumuz AK Parti hükümetinin başarılı dış politikasının hızına yetişilmesi gerekmektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘ın pro-aktif dış politikasından örnekler vermek gerekirse; Irak gibi devlet otoritesini yitiren topraklarda uluslararası denklemin önemi büyüktür. Bölgede milli iradenin tek temsilcisi, bölgede yaşayan halktır. Bölgede milli iradeye saygı talep etmek uluslararası hukukun gereğidir. Bu bakımdan Türkiye bizim Türkiye’mizdir. Buna karşı çıkan haindir ve aynı zamanda insan hakları ve barışın düşmanıdır.”

hkazanci-okilic-2

TÜRKMENLER KİMSEYE SIĞINTI DEĞİLDİR, CUMHURBAŞKANIMIZIN İZİNDEDİR
“Sayın Cumhurbaşkanımızın kutlu önderliği daima rehberimiz olmuştur. Olayları daha önceden gören ve bu gelişmelere göre hamleler yapan bir Cumhurbaşkanımız ve Türk liderliğimiz var. Recep Tayyip Erdoğan; Allah vergisi bir yeteneğe, güçlü bir iradeye sahiptir. Bizler Cumhurbaşkanımız sayesinde varlığımızı koruyabildik. Bugün geriye dönüp bakıldığında, strateji olarak her dediği çıktı. Türkmenler hiç bir partinin sığıntısı konumunda değillerdir, sadece Türk milletinin onurlu ve başı-dik parçasıdırlar.”

ÜST AKIL; GÜÇLÜ TÜRKİYE, GÜÇLÜ TÜRKMEN TOPLUMU DENKLEMİNİ BOZAMAZ!
“‘Güçlü Türkiye, güçlü Türkmen toplumu’ parolamızdır. Tüm insanlık düşmanlarına ve Türk düşmanlarına rağmen, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü rehberliğinde yolumuza devam ediyoruz. Terörist-başı Fethullah Gülen’in ele-başı olduğu FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) hepimizi, üst akıl adına işte 15 Temmuz’da hedef almıştır. Üst aklın dayatmaları sadece eşkıya Fethullah’ın oturduğu ülkeden değil, Irak’a karıştıran kimi başka ülkelerden de gelebilmektedir.”

hkazanci-okilic-1

ÜST AKLIN MAŞALARINA DİKKAT, BUNLAR SADECE BATI’DA DEĞİLLER
“Türk devletini ve Türk milletini hedef alan kimse Türkmenlerle ilgisi olamaz. Özellikle de Türkmenleri hedef konumuna getiren delil ve belge üretme yarışına giren üst aklın maşası kimi odakların oyunlarına gelmemekte kararlıyız. Üst aklın maşaları her türlü kılığa girip topluma karışıyorlar, önemli olan söz ve eylemdir; ona göre samimiyet veya samimiyetsizlik ortaya çıkar, kimin neye göre çalıştığı gözler önüne serilir. Uyanık olmak ve Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a Türkmenlerin varlığı adına sahip çıkmak zorundayız. Bu milli ve demokratik bilincin gereğidir.”

hicran-kazanci-hollandada-2gun

FETÖ’NÜN ULUSLARARASI PROVOKASYONLARINA RAĞMEN ÇALIŞMAYA DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ
“Türkmenlerin yegane siyasi kurumu Irak Türkmen Cephesi‘dir. Gençlik yetiştiriyoruz, temel dayanağımız budur. Türk iradesiyle politikalarını belirleyen Türk devletini hedef alan hiç bir kimse ve oluşumla Türkmenler yan yana gelemez. Özellikle Fethullahçı Terör Örgütü’nün uluslararası provokasyonlarına dikkat etmek zorundayız, uyanık olmak zorundayız, karşı çıkmak zorundayız.”

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ | ÖZEL HABER

hicran-kazanci-hollandada

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.