avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3355
EURO
35,2046
ALTIN
2.246,80
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Türkleri hedefe koyan ırkçı Hollandalı Wilders’a Türk gençliğinden cevap gecikmedi

Hollandalı aşırı-sağcı ırkçı, sözde Özgürlük Partisi’nin (PVV) lideri Geert Wilders “Türkler Avrupalı değildir. Türkiye gibi bir İslam devleti Avrupa’nın bir parçası olamaz.” şeklinde ifadeler kullandığı konuşmasının devamında Türklere aşağılayıcı hakaretlerde bulundu. Bunun üzerine Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, Wilders’e yazdığı mektubu AVRUPA TÜRK GAZETESİ’yle paylaşarak gazetemize verdiği söyleşide Wilders ve Türk düşmanlarına cevap verdi.

Türkleri hedefe koyan ırkçı Hollandalı Wilders’a Türk gençliğinden cevap gecikmedi

HABER MERKEZİ – Irkçı ve İslam düşmanı görüşleriyle bilinen Hollandalı aşırı-sağcı ırkçı sözde Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, Türkiye’nin AB üyeliğini istemediğini belirterek, “Türkiye gibi bir İslam devleti Avrupa’nın bir parçası olamaz” dedi ve daha ileri gitti. Türklerin Avrupalı olmadığını ileri süren ırkçı Hollandalı lider, Türkiye’nin AB üyeliği hedefi üzerinden Türklere de hakaret ederek gerçek ırkçı yüzünü gösterdi.

HAKARETLERİNİ ‘TÜRKÇE ALT-YAZI’ İLE YAPTI
Geert Wilders, partisine ait internet sitesinde Türkçe alt-yazılı olarak yayınladığı, Türk ve Türkiye karşıtı görüşlerini açıkladığı videoda, Türklerin Avrupa’da vizesiz seyahat etmesine karşı olduğunu söyledi.

“TÜRKLERE BİR MESAJIM VAR; SİZ TÜRKLER AVRUPALI OLAMAZSINIZ”
Aşırı sağcı politikacı, “Bugün Türklere bir mesajım var” diye başladığı 1 dakikalık videoda şunları söyledi:
“Hükümetiniz sizin bir gün Avrupa Birliği üyesi olacağınıza inanmanızı sağlayarak sizi kandırıyor. Bunu unutun. Siz Türkler Avrupalı değilsiniz ve hiç bir zaman olmayacaksınız. Türkiye gibi bir İslam devleti Avrupa’nın bir parçası olamaz. Daha fazla İslam istemiyoruz, azalmasını istiyoruz. Bu nedenle, Türkiye, bizden uzak dur. Seni burada istemiyoruz” şeklinde hakaretlerde bulundu.

IRKÇI WİLDERS “HALK, TÜRKLERİN AVRUPA’DA VİZESİZ DOLAŞMASINI İSTEYEN PARTİLERE OY VERMEYECEK”
Türklerin vizesiz Avrupa’ya seyahat etmesini istemediklerini kaydeden Wilders, “Halk, bunu kabul eden Avrupa hükümetlerine oy vermeyerek onları görevden uzaklaştıracaktır, cezalandıracaktır.” dedi.

HOLLANDA TÜRKLERİNDEN IRKÇI WİLDERS’E CEVAP GELDİ
Türkleri hedefine koyan Hollanda ırkçısı Geert Wilders’a Türk toplumundan cevap gecikmedi. Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu’nun (HTGF) eğitimci-gazeteci Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, ırkçı Geert Wilders’e yazdığı mektupta Türklerin Avrupalı olduğunu bu konuda yapılan tartışmanın 60 yıl önce bittiğini ve Türklerin Avrupalı olmadığını öne sürenlerin ahenkli yaşamı istemeyen katıksız ırkçı olduklarını ifade etti.

Kılıç, AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne verdiği söyleşide konuştu, Wilders’e çarpıcı cevaplar verdi.

KILIÇ: TÜRKLERİN AVRUPALI OLMADIĞINI ÖNE SÜRENLER KATIKSIZ IRKÇIDIR, ERDOĞAN’IN DA DEDİĞİ GİBİ BİZ AVRUPALI TÜRKLERİZ
Avrupalı Türklerin etkili sivil kitle kuruluşlarından Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, Hollanda Türk gençliği adına ırkçı Wilders’a yazdığı mektubu paylaştı. Kılıç görüşlerini aktardığı mektubunda şunları yazdı, “Biz Türkler, Osmanlı’nın son dönemi ile Atatürk Cumhuriyeti döneminde yapılan reformlarla zaten Avrupalı olmuşuzdur. Türklerin Avrupalı olup-olmadığı tartışması 60 yıl önce bitmiştir. Bu şekilde bir tartışmayı açmaya çalışanlar; güçlü bir Türkiye’yi hazmedemeyip bunun üzerinden Avrupa’da yaşayan Türk varlığına düşmanlığını gösteren Geert Wilders gibi katıksız ırkçılardır. Bunlar aynı zamanda Avrupa’daki barış ortamı ve ahenkli yaşamı içine sindiremeyenlerdir. Türkler, etnik olarak ta kültürel olarak ta Avrupa’nın vazgeçilmez parçasıdır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dediği gibi biz Avrupalı Türkleriz. Bu sosyolojik bir gerçekliktir. Bunu ancak, aklı başında ve cahil olmayan insanlar idrak edebilirler. ifadelerini kullandı.

wilders kilic mektup soylesi

KILIÇ: TÜRKİYE’NİN AB HEDEFLERİ ÖNEMLİ OLSA DA TÜRKİYE HER ŞEYİN’DEN TAVİZ VEREREK AB’YE GİRMEK İHTİYACINDA DEĞİLDİR
Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinden bahseden Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç görüşlerini şöyle dile getirdi, “Türkiye yıllar içinde yaptığı reformlarla zaten bütünüyle hukuk mevzuatını AB’ye uyumlu hale getirmiş, AB’den farksız bir hukuk düzenine sahiptir. Türkiye’nin AB’ye girmesi olumsuz değildir, ancak şartta değildir. Örneğin İsrail ve Japonya AB üyesi değildirler, ancak kalkınmış ülkelerdir. Türkiye’de bu yolda ilerlemektedir.”

KILIÇ: İSLAMOFOBİ, TÜRK-FOBİ VE IRKÇILIĞA KARŞI SAVAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ!
Federasyon Genel Başkanı Kılıç, “Hollanda’ya dönersek; Hollanda ırkçılarının İslamofobi yanı sıra ‘Türk-fobi’ anlayışları görmemezlikten gelinemez. Devletin derinlerindeki, kamu yönetimini katılımcı anlayıştan uzaklaştıran toplum-mühendisliği çabası ve sivil alanı dizayn çabaları bu ırkçı anlayışın çeperini oluşturmaktadır. Bu ırkçı anlayışın hedefe koyduğu Türk aydınları olarak bunu en iyi bilen bizleriz. Hollandalılar arasında oldukça yaygın olan cahillik ne yazık ki bu akımın temelini oluşturuyor. Sistematik olup ve artık yerleşmeye çalışan Hollanda ırkçılığına karşı kararlı bir mücadele şarttır. Türk gençliğini temsil eden Federasyon olarak, başka toplum kesimleriyle dayanışma içinde yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Demokrasi, hukuk ve bilim çerçevesinde ırkçılığa karşı savaşmaya devam edeceğiz.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

wilders kilic mektup soylesi

KILIÇ: HÜKÜMETİN AB HEDEFLERİNİ PAYLAŞIYORUZ
Wilders’e yazdıkları mektubu paylaştıktan sonra Federasyon Genel Başkanı Kılıç’la söyleşimize devam ettik. Kılıç’la yaptığımız söyleşinin devamında Kılıç, Türkiye’nin AB hedeflerine değindi. Şunları söyledi; “Mektupta da dediğimiz gibi Türkiye’nin AB’ye girmesi olumsuz değildir, ancak şartta değildir; her şeyinden taviz vererek ‘illa gireceğiz’ demek hiç doğru da değildir. Bunu açmak gerekirse; Türkiye’nin AB hedefleri her şeye rağmen önemlidir. O hedefler hepimizi bağlar. Hükümetin AB hedeflerini paylaşıyoruz. Özellikle hayat kalitesi bakımından reformalar önemlidir, ancak milli menfaatler zedelenmeden ve egemenlik hassasiyetleri dikkate alınarak. O bakımdan her şeyden taviz vermek doğru değildir.”

DENK PARTİSİ’NİN ADIMLARI IRKÇILARIN İNŞA ETTİĞİ TABULARI YIKIYOR
Kılıç, ırkçılıkla mücadele konusunda farklı bir detaya dikkat çekti ve terör örgütü PKK gibi prensip olarak özünde ırkçı olan örgütlerin Avrupa’daki uzantılarıyla birlikte hareket eden kimi sol grupların ırkçılıkla mücadele karşısında yetersiz olduklarını söyledi. Federasyon Genel Başkanı Kılıç, “Yıllardır kitlesel olarak destek verdiğimiz Hollanda solunu yetersiz görüyorum, Hollanda parlamentosunda 2 milletvekili bulunan Tunahan Kuzu’nun önderliğindeki DENK partisinin daha yararlı işler yaptığı kanaatindeyim. Hollandalı neo-nazi ırkçılarına karşı yürütülen mücadele yanı sıra, Hollanda’yı da tehdit eden özellikle ırkçı terör örgütü PKK’ya karşı verilen soru-önergesi ‘devrim’ niteliği taşıyan ve uğrunda 5 yıla aşkın bir süredir çalıştığımız önemli bir adım olmuştur. Bununla birlikte bu ırkçıların 80’li yılların sonlarından beri toplumsal ve siyasal alanda inşa ettikleri tabular yıkılmış oldu. Bunun için çok mücadele verdik, çok mağdur edildik, sokak ortasında suikastlara maruz kaldık, çok cefa ve acı çektik. PKK’nın Hollanda’daki dokunulmazlığı artık resmen kalkmıştır.” şeklinde görüşlerini dile getirerek ırkçılıkla mücadele’de siyasal katılımın önemine vurgu yaptı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ATGtv

Irkçı Wilders’in Hollandaca dilinde Türkleri hedef alan Türkçe alt-yazılı çağrısı
(Geert Wilders aan de Turken: Turkije is niet welkom in Europa)

Irkçı Wilders’in İngilizce dilinde Türkleri hedef alan Türkçe alt-yazılı çağrısı
(Geert Wilders tells Turks: Turkey not welcome in Europe)

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.