avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Türkiye’yi kaybettirmek istiyorlar!

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır, Türkiye’nin en büyük turizm pazarı Almanya’da 2017 yılına yönelik tatil satışlarında kaybeden tek ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, Türkiye’nin kaybının büyük ölçüde İspanya’ya yaradığını belirtti.

Türkiye’yi kaybettirmek istiyorlar!
A+
A-

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır, Türkiye’nin en büyük turizm pazarı Almanya’da 2017 yılına yönelik tatil satışlarında kaybeden tek ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, Türkiye’nin kaybının büyük ölçüde İspanya’ya yaradığını belirtti.

Geçen yıla kadar Türkiye’nin en büyük turizm pazarı unvanını koruyan, bu yıl ise ‘en fazla turist gönderen ülkeler’ sıralamasında gerilere düşen Almanya pazarı yıla sancılı başladı. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) tarafından Almanya pazarına yönelik hazırlanan raporda, bu yıl bu pazarda sıkıntıların süreceği ancak yine de ‘son dakika’ hızlanmasının ihtimal dahilinde olduğu belirtildi. Raporda görüşleri bulunan TÜROB Başkanı Timur Bayındır, 2011-2015 döneminde ülkemize gelen Alman turist sayısındaki istikrarlı seyrin 2016 yılındaki sert düşüşle sona erdiğini, 2016 yılında Almanya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısının yüzde 30 düşerek 3.9 milyona gerilediğini hatırlattı.

Mısır pazarı bile düzeliyor

“2017 yılına yönelik Almanya’da tatil satışlarında İspanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Hırvatistan satışları oldukça iyi seviyeye çıkarken, Mısır satışları ise önemli ölçüde artmaya başladı. Pazarın kaybeden tek ülkesi maalesef Türkiye oldu” diyen Bayındır, Türkiye pazarına yönelik olarak, son dakika satışlarında artış yaşanmasının muhtemel olduğunu, işletmelerin planlamalarında bu hususa dikkat etmeleri gerektiğine işaret etti.

Yüzde 58 gerilemeyle başladı

Bayındır, şunları söyledi: “Mevcut durumda yaşanan endişeler ve ülkeler arası siyasi fikir ayrılıkları dikkate alınarak 2017 yılında, Ortadoğu, İran ve Rusya pazarlarında artış, başta Almanya olmak üzere Avusturya, Belçika, Fransa, İspanya ve İtalya ile özellikle AB ülkelerinden Türkiye’ye gelecek turist sayısında önemli oranda düşüş bekleniyor. Alman Seyahat Acenteleri Birliği’nin (DRV) Almanya seyahat pazarındaki son duruma ilişkin açıklamasına göre, Türkiye satışları geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 58 geride kaldı.”

Düşüşün başlıca nedeni güvenlik kaygısı

Türkiye’de meydana gelen terörist saldırılar nedeniyle Avrupalı turistler için Türkiye önemli güvenlik algısı ve endişesi oluşturuyor. Geçen yıl Sultanahmet, İstanbul İstiklal Caddesi, Atatürk Havalimanı ve son olarak yılbaşı gecesi Reina’da yaşanan saldırılar sonrasında İstanbul’a ve Türkiye’ye yönelik çok sayıda rezervasyon ve kongre iptalleri yaşandı. Özellikle yılbaşında Reina’daki saldırı sonrasında bu yıl Ocak ve Şubat ayları İstanbul turizmi açısından ‘çok kötü’ geçti. Türk turizm sektörü açısından içinde bulunulan dönemde tüketici açısından fiyatlardaki astronomik indirimler önem taşımıyor. Fiyattan ziyade güvenlik olgusu ön plana çıkıyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.