avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3375
EURO
35,1809
ALTIN
2.245,46
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Türkiye’nin ilk engelli belediye başkanı oldu

İstanbul Avcılar Belediye başkanı CHP’li Turan Hançerli Türkiye’nin ilk engelli belediye başkanı olarak göreve başlayacak.

Türkiye’nin ilk engelli belediye başkanı oldu
04.04.2019
A+
A-

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde il ve ilçelerde belediye başkan adayları yarıştı. Avcılar Belediye Başkanlığı’nı, yüzde 52 oranında oy alan CHP’li Turan Hançerli kazandı.

İKİ KOLUNU DA KAYBETTİ

1975 Tokat doğumlu olan Hançerli, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2010 yılında Bilgi Üniversitesi Ekonomi Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. 2000 – 2003 yılları arasında Ankara’da özel bir şirkette hukuk müşaviri olarak çalıştı.

Türkiye'nin ilk engelli belediye başkanı oldu

Feci bir kaza sonucu iki kolunu da kaybeden Hançerli, protez kol ile yaşamını sürdürürken, Avcılar’da Türkiye’nin ilk engelli başkanı olarak görev yapacak.

“KİMSE ‘SÖZÜNÜ TUTMADI’ DEMEYECEK”

Seçimi kazanmasının ardından sosyal medya hesabından bir değerlendirme yapan Hançerli, “Birlikte yürüdük. Yürüdükçe büyüdü sevgimiz; her eve, her insana ulaştı. Beklediğimiz bahar geldi. Size söz verdim, durmayacağım; size duyduğum hizmet aşkıyla her gün daha istekli, daha özverili çalışacağım. Hiç kimse ‘Turan Hançerli verdiği sözü tutmadı’ demeyecek. Teşekkür ederim Avcılar.” dedi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.