avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3732
EURO
34,9930
ALTIN
2.325,61
BIST
9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Türkiye Hollanda’yı ezdi geçti 3-0

Türkiye, Avrupa Şampiyonası eleme grubu 8. hafta maçında Konya’da Hollanda’yı ağırladı. Maç boyunca etkili bir oyun ortaya koyan ay yıldızlılar, 3 puanı 3 golle aldı.

Türkiye Hollanda’yı ezdi geçti 3-0
07.09.2015
A+
A-

Geçen perşembe akşamı Konya Torku Arena’da Letonya ile uzatma dakikalarında yediği golle 1-1 berabere kalan A Milli Takım, aynı statta bu kez Hollanda’yı ağırladı.

İspanya Futbol Federasyonu’ndan hakem Antonio Miguel Mateu Lahoz’un yönettiği maçta Türkiye , ilk golü henüz 8’inci dakikada Oğuzhan Özyakup’un ayağından buldu. 27’nci dakikada Arda’yla geldi.

Dakikalar 86’yı gösterdiğinde bu kez Burak Milli takımı 3-0 öne geçiren golü kaydetti.

TÜRKİYE’NİN 11’İ:
Volkan – Şener, Serdar, Hakan Balta, Caner-Selçuk, Oğuzhan, Ozan, Hakan Çalhanoğlu, Arda, Burak

HOLLANDA’NIN 11’İ:
Cillesen, Wiel, De Vrij, Bruma, Riedewald, Blind, Klaassen, Sneijder, Depay, van Persie, Narsingh

tr nl maci konya3

7 RESMİ MAÇTA 1 GALİBİYET
A Grubu’ndaki 8’inci maçlar öncesi Hollanda 10 puanla 3’üncü Türkiye 9 puanla 4’üncü sırada bulunuyor. Türkiye, Hollanda ile oynadığı 7 resmi maçta yalnızca 1 galibiyet elde etti.

TERİM’DEN OĞUZHAN SÜRPRİZİ
Teknik direktör Fatih Terim, Letonya maçının kadrosunda önemli bir değişiklik yaparak, gökhan töre’yi yedek soyundurup, Oğuzhan Özyakup’u ilk 11’e aldı. Letonya karşısında ikinci yarıda oyuna giren ve başarılı bir oyun sergileyen Şener Özbayraklı da, ilk 11’e girdi.

VAN PERSIE VE SNEIJDER SAHADA
Hollanda A Milli Takımı Galatasaray’da forma giyen yıldız futbolcu Wesley Sneijder ve Fenerbahçe’de forma giyen Robin Van Persie de yer aldı. Her iki futbolcu da 11’de sahaya çıktı.

STAT TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI
Karşılaşmanın oynanacağı Torku Arena Stadyumu taraftarın akınına uğradı. Stadın tamamı Türk Bayrakları ile donatıldı. Tribünlerdeki koltuklara 40 bin adet Türk Bayrağı bırakıldı. Tribünlere 60 adet dev Türk Bayrakları asıldı. Sahanın etrafında bulunan görevliler de Türk bayrağı dalgalandırdı. Stadın dışarısındaki aydınlatma direklerine de Türk bayrakları asıldı.

tr nl maci konya

FUTBOLCULARA SEVGİ, TERÖRE TEPKİ
Taraftarlar, son günlerde artan terör olaylarına da tepki gösterdi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan taraftarlar ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ diye tezahüratta bulundu.

STADYUM DOLDU
Taraftarlar sahaya ısınmak için çıkan Ay-Yıldızlı futbolculara da tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulundu. Taraftarlar stadın tamamını doldurdu.

KUPA ALAN GÖRME ENGELLİ FUTBOLCULAR SAHAYA ÇIKTI
Avrupa Futbol Şampiyonası’nda birinci olarak kupa alan Türkiye Görme Engelli Futbol Takımı karşılaşma öncesi sahaya çıkarak taraftarları selamladı. Ellerinde kupalarıyla sahaya çıkan futbolculara taraftarlar alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundu. Taraftarlar, (Türkiye sizinle gurur duyuyor) sloganları attı.

BAŞBAKAN TRİBÜNDE
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakan Çağatay Kılıç ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, karşılaşmayı protokol tribününden izledi. Stada gelen Başbakan Davutoğlu taraftarları selamladıktan sonra yerine oturdu. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’de maçı izleyenler arasındaydı.

ŞEHİDİN 3 YAŞINDAKİ OĞLU BAŞBAKANIN YANINDA
A Milli Futbol Takımının 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda Hollanda ile karşılaştığı maçı izleyen Davutoğlu‘na, maç sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İnceleme ve İmha Şube Müdürüyken şehit düşen Beyazıt Çeken’in 3 yaşındaki oğlu Cevdet de eşlik etti.

tr nl maci konya2

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ
Polis karşılaşmanın oynanacağı Torku Arena Stadyumu’nda geniş güvenlik önlemi aldı. Taraftarlar üstleri aranarak stadyuma alınırken, bozuk para, çakmak, kesici ve delici aletlerin stat içerisine sokulmasına izin verilmedi.

BASINDAN BÜYÜK İLGİ
Türkiye-Hollanda karşılaşması için 16’sı yabancı olmak üzere 200’e yakın basın mensubu akredite oldu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ATGtv

Maçın özetini izleyin:

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.