avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Türkiye Cumhuriyeti bu ADAM’a destek vermeli

Ermeni iddiaları konusunda uzman Dr. Heinrich destek bekliyor. Alman parlamentosu sözde Ermeni iddialarını kabul ederken buna karşı çıkıp bilimsel araştırmalarla yalan iddiaları çürüten Alman dostlarımız da var. İşte Dr. Christian Johannes Heinrich bunlardan bir tanesi. Şimdi ona destek zamanı.

Türkiye Cumhuriyeti bu ADAM’a destek vermeli

Tevfik KARA /SİEGEN (TR Haber)

ALMANYA’nın Siegen kentinde yaşayan  ve Siegen kentindeki Türkler tarafından içimizden birisi olarak kabul edilen Güneydoğu Avrupa ve Kafkaslar Araştırma Merkezi Genel Müdürü aynı zamanda sözde Ermeni iddiaları araştırmacısı Dr. Christian Johannes Heinrich (40) , destek verildiği takdirde Avrupa’da Türkiye lehine rüzgar estireceğine inanıyor.

Siyaset bilimcisi ve sosyolog olarak başta İstanbul, Bursa, Bonn, Innsburck ve Siegen’de eğitim alan Dr. Christian Johannes Heinrich, Federal Alman Meclisinin de kabul ettiği sözde Ermeni iddiaları hakkında çok çarpıcı tespitlerde bulunarak Almanya’nın yanlış yolda olduğunu açıkladı.

Dr. Christian Johannes Heinrich: “eğitimimin büyük bir bölümünü Türkiye’de aldım. Türkiye’yi ve Türkleri çok seviyorum. Tabi ki son zamanda Avrupa’da Türkiye aleyhine estirilen havayı da kınıyor ve anlayamıyorum. 2005 yılından beri  Osmanlı ve Türkiye tarihi hakkında araştırmalar yapıyorum. Bu konuda başta İstanbul, Berlin ve Londra’daki arşivleri inceledim ve sözde Ermeni iddialarının tamamen yalandan ibaret olduğunu gördüm. Bu yönde çalışmalarım devam ediyor. Sözde Ermeni iddiaları konusunda Almanya ve Türkiye’de çeşitli konferanslar verdim ve vermeye de devam edeceğim. Federal Alman Meclisi bu yalanlara inandı ve soykırımı tanıdı. İşte ben buna isyan ederek mensubu olduğum CDU partisinin üyeliğinden istifa ettim. Bırakın tarihi tarihçiler araştırıp, konuşsunlar. Tarih maalesef siyasetçilerin malzemesi oldu” dedi.

GÜNEYDOĞU AVRUPA VE KAFKASLAR ARAŞTIRMA MERKEZİ

Tam bir Türkiye aşığı olan Dr. Christian Johannes Heinrich, sözde Ermeni iddialarını çürüttüğünü ve bu araştırmaları daha da derinleştirmek için birkaç arkadaşıyla birlikte bir merkez kurduklarını ifade ederek şöyle devam etti: “Birkaç siyasetçi Türkiye’yi mahkum ettirmek için uğraşıyorlar ve Federal Meclis’te maalesef buna alet oldu. Biz bilimsel olarak bu tezleri çürüttük ancak bizi duymuyorlar. Bu yönde araştırmalarımızı devam ettirmek için ‘Güneydoğu Avrupa ve Kafkaslar Araştırma Merkezi’ni  (SOEK) kurduk. Tarih başlı başına bir bilim dalıdır. Ancak tarihi yine  tarihçiler araştırmalıdır. İşte bizde bunu yapıyoruz” dedi.

DESTEK VERİLİRSE AVRUPA’DA SES GETİRİRİZ

Dr. Christian Johannes Heinrich  kendilerine Türkiye Cumhuriyeti tarafından destek verildiği takdirde Avrupa’da ses getireceklerine inandığını belirterek sözlerini şöyle noktaladı: “Destek verildiği takdirde bilimsel olarak Ermeni yalanlarını başta Avrupa ve tüm dünyaya anlatıp, çürütebiliriz.”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.