avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3650
EURO
34,9694
ALTIN
2.325,97
BIST
9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Türk turizmciler Almanya’da güç birliği yaptı

“Komşunu da al gel” kampanyası hızlı başladı. Avrupa’daki yüzlerce önemli tur operatörü ve Türk acenteler, Essen’de Türkiye’den gelen otelcilerle buluştu.

Türk turizmciler Almanya’da güç birliği yaptı
04.03.2017
A+
A-

Almanya’nın Essen kentinde bir araya gelen turizmciler, Türkiye turizminin yeniden canlandırmak için kolları sıvadı. Almanya, Belçika ve Hollanda’daki 500 Türk seyahat acentesini çatısı altında toplayan Türk Acenteciler Birliği (COOP TRR), Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Otelciler Federasyonunun (TÜROFED) destek verdiği toplantıda, Avrupa’daki önemli tur operatörleri ile Türk acenteler, Türkiye’den gelen otelcilerle buluştu. Cumhurbaşkanlığı himayesinde başlatılan “Komşunu da al gel” kampanyası çerçevesinde düzenlenen toplantı, Türkiye turizmini Avrupa pazarında daha yukarıya taşımayı amaçlıyor.

“ENGELLERİ BİRLİKTE AŞALIM”

Açılış konuşmasını yapan COOP TRR yöneticilerinden Fatih Şenel, Avrupa’da yaklaşık 3 bin Türk acentenin bulunduğunu belirterek, “Türklerin Avrupa’daki gücünü hissettirmek istiyoruz” dedi. TSS Group Başkanı Manuel Molina da “COOP TRR, Almanya ve Avrupa’da gerekli olan bir birlik. Bu oluşumu önemsiyoruz. Bizler turizmci olarak birer barış elçisiyiz. TSS Group olarak COOP TRR’ye destek olacağız” şeklinde konuştu. Berlin Tanıtma ve Turizm Ateşesi Hüseyin Gazi Coşan da tarihi bir gün yaşadıklarını kaydederek, “Çünkü ilk defa bu büyüklükte bir iş birliği COOP TRR ile başlamış oluyor. Türkler, Almanya ve Avrupa’da önemli bir güç. Sadece Türkler olarak değil, Alman dostlarımızla çalışacağız. Türkiye olarak bu kötü günleri hep birlikte aşacağız” ifadelerini kullandı.

“25 MİLYON TURİST AĞIRLADIK”

TÜROFED Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu da Türkiye’nin geçen yıl yaklaşık 25 milyon yabancı misafir ağırladığına işaret ederek, “2016 yılı gibi büyük sorunların yaşandığı bir yılda bu rakamı yakalamak bizi mutlu ediyor. İlerleyen yıllarda Türk Acenteciler Birliği ile Avrupa pazarında daha da büyüyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Onur Gözet de Cumhurbaşkanlığının himayesinde başlatılan kampanyanın yurt dışındaki vatandaşların Türkiye’ye daha fazla gelmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.