avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Turgut Torunoğulları’ndan çarpıcı çağırı; toplumumuzla yeniden hasret gidereceğiz, herkes davetlidir

Hollanda’nın sevilen Türk işadamı Turgut Torunoğulları 22 Nisan’da EdelStaal Holding merkezinde yapılacak toplum çalıştayına Hollanda Türk toplumunun örgütlü kesimleri yanı sıra katkı yapmak isteyen herkesi davet ettiğini belirtti.

Turgut Torunoğulları’ndan çarpıcı çağırı; toplumumuzla yeniden hasret gidereceğiz, herkes davetlidir
A+
A-

ÇALIŞTAY’IN ANA GÜNDEMİ: ÖNCELİK STK’LAR ÜZERİNDE HOLLANDA TÜRK TOPLUMUNUN SESİNİ BİRLEŞTİRMEK, İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEK
Gazeteci Oğuzhan Kılıç
‘a özel açıklamalarda bulunan Başbakanlık Yurtdışı Türkler Başkanlığı (YTB) danışma kurulu üyesi ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK-DTİK) Avrupa Komitesi Başkanı Vekili Turgut Torunoğulları, Hollanda genelinde faaliyet gösteren irili ufaklı yüzlerce Türk sivil toplum kuruluşunun (STK) bulunduğunu dile getirdi. İlk bakışta çok örgütlü bir toplum görüntüsü verilmesine karşın günümüzde bireylerin talep ve beklentilerindeki hızlı değişimler, toplumları ekonomik ve sosyal yapılarını derinden etkilemekte olduğu söyledi.

Ortaya çıkan değişmeleri toplumun ihtiyaçları doğrultusunda yönlendirebilmenin her zaman mümkün olamadığını dile getiren Torunoğulları, söz konusu süreçte toplumsal sorunların uzun vadeli ve toplum lehine çözümler üretmenin, siyasal iktidar nezdinde farkındalık yaratma çabasındaki STK’ların görevi olduğunu vurguladı. STK’ların önemli aktörler olarak karşımıza çıkmakta olduğunu söyledi ve ekledi, aktif bir sürecin başlamasında; çoğulcu ve insan odaklı kararların alınmasında STK’lar daha da belirleyici olabilirler. Bu niteliği ile STK’ların, kamuya sundukları hizmetin yanında politika ve stratejilerin oluşturulmasında, yürütülmesinde pay sahibi oldukları görülmektedir. Diğer taraftan STK’lar yerel ve merkezi idarenin aldığı kararlarda önemli bir paydaş rolünü üstlenmektedirler. STK’lar kamunun ve özel sektörün yanında üçüncü bir sektörü üstelenebilmektedirler, şeklinde vurgularda bulundu.

YENİ FORMUL’ÜN ve YENİ AÇILIM’IN ADI: SİVİL TOPLUM PLATFORMU
İşadamı Turgut Torunoğulları‘nın gazeteci Oğuzhan Kılıç’a yaptığı çarpıcı değerlendirmesinde çalıştaya dair tespitler ortaya koydu. Kılıç, Torunoğulları‘nın geniş çaplı işbirliği platformu doğrultusunda yeni bir açılıma girileceğinin sinyalini şu sözlerle verdi; “Turgut bey ender ve geniş tecrübesiyle yeni bir açılımı örnek olması kaydıyla bu toplantıda yapacak. Turgut Torunoğulları, STK’ların tek başlarına üstesinden gelemeyecekleri sorunlar karşısında etkinliklerini artırabilmek amacıyla aralarında işbirliğine gittiklerine vurgu yaparak, Sivil Toplum Platformları (STP) adı verilen üst yapıların ortaya çıktığını değindi. Hollanda’da gün geçtikçe STP’lerin sayısı artış göstermektedir dedi. Yerel ölçekte varlık gösteren ve bu çalışmada, birer sivil insiyatif olarak STP’lerin toplum açısından yeri ve öneminin sorgulanmakta olduğuna vurgu yaptı. Bu açıdan bakıldığında bu örnekleri de her zaman himayesinde bulunduran Torunoğulları, geçmiş yıllarda DTİK adına Avrupa’nın genelinde yaptıkları çalışmalarla, hazırladıkları raporlarla pek çok sorunun çözülmesinde öncülük etti. Bu sefer yeni bir model üzerinde, daha verimli bir çalışma seyrinin ortaya konacağı görülüyor.” değerlendirmesinde bulundu.

SEÇKİN KONUKLAR HAZIR BULUNACAKLAR, HASRET GİDERİLECEK
Kılıç, Torunoğulları önderliğinde STK temsilcileri, iş dünyası temsilcileri, siyasiler, aydınlar ve seçkin diğer konukların katılacağı buluşmanın, toplumsal gelişmeler sonucunda duyulan ihtiyaçtan ve tabandan gelen talepler nedeniyle bir araya gelerek özellikle ‘neler yapabiliriz?’ ve ‘sorunların çözümüne nasıl katkı verebiliriz?’ sorularına yapıcı yanıtların geliştirilmesi doğrultusunda bir gündemin tespit edildiğini belirtti. Çalıştay’ın gündemi yanı sıra Torunoğulları’nın Hollanda Türk toplumundaki yeniden kaynaşmayı sağlamak ve hasret gidererek görüş alışverişinde bulunulacağına vurgu yaptığını belirtti.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.