avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3578
EURO
35,0024
ALTIN
2.326,06
BIST
9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Tunç Soyer: Hendeklere destek olmaya gitmedik

Sur Belediyesi’ni ziyaret eden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, “HDP yasal, meşru siyasi partidir. Bunun üzerine söylenecek başka bir şey yok” dedi.

Tunç Soyer: Hendeklere destek olmaya gitmedik
14.02.2019
A+
A-

31 Mart yerel seçim çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, Millet İttifakı kanadında yer alan İyi Parti’nin İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İl binasında yapılan toplantı öncesi Soyer ile İyiİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“HDP MEŞRU BİR PARTİDİR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, bir gazetecinin “HDP ile yan yana bulunmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da yanıt verdi.

Tunç Soyer’in, terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP’ye yönelik sıcak mesajlarını, İyi Partililer ayakta alkışladı.

Soyer açıklamasında, “HDP yasal, meşru siyasi partidir. Bunun üzerine söylenecek başka bir şey yok. Biz Sur Belediyesi’nin eylemlerine, hendeklere destek olmak için gitmedik. Türk hukuk siteminde bir belediye başkanı istifa ederse ya da koltuğu boşalırsa onun yerine meclis üyebirilerinden biri gelir.

Tunç Soyer: Hendeklere destek olmaya gitmedik

Tunç Soyer: Hendeklere destek olmaya gitmedik VİDEO

TEPKİ GÖSTERMEK EN DEMOKRATİK TAVIRDIR

Geçen yıl İstanbul, Bursa’da belediye başkanları istifa etti ya da görevden alındı ve onun yerine birileri geldi. Bu hukuk siteminin dayanağıdır. Bir kanunla kayyum denilen bir şey başlatıldı. Bu yerel mevzuatın hukuki olmayan bir kanundur. Biz bir belediye başkanıyız. Bir başkan olarak, böyle bir adım atıldığında buna tepki göstermek en demokratik tavırdır. Orada hangi siyasi partiye ait belediye olduğunun hiçbir önemi olmamıştır. Hangi belediye olursa olsun, demokrat bir belediye başkanının yapması gereken budur. Burada kast edilen demokrasiyi ve hukuki meşruiyeti savunmaktır.” ifadelerini kullandı.

Tunç Soyer: Hendeklere destek olmaya gitmedik

Tunç Soyer: Hendeklere destek olmaya gitmedik

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.