avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3160
EURO
35,0944
ALTIN
2.294,93
BIST
9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

TÜBİTAK’ta sahte diplomalı Başkan

TÜBİTAK’ın, elektronik imza ve onaylarda sahteciliği önlemekle görevli merkezine, sahte diplomalı başkan atandığı ortaya çıktı. F-tipi örgüt soruşturması kapsamında sorgulanan, Kamu Sertifikasyon Merkezi Başkanı Hasan Başaran tutuklandı.

TÜBİTAK’ta sahte diplomalı Başkan
A+
A-

F-tipi örgütün TÜBİTAK yapılanması için sahte diplomalı başkan atadığı ortaya çıktı. Kurumun elektronik imzaların güvenliğini sağlamakla görevli merkezinin başkanı sahte diplomalı çıktı.

TÜBİAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü’ne bünyesindeki Kamu Sertifikasyon Merkezi Başkanı Hasan Başaran’ın üniversite ve yüksek lisans diplomalarının sahte olduğu tespit edildi.

Başaran; ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği ve Yüksek lisans diplomalarına sahip görünüyordu. F-tipi örgüt soruşturması kapsamında sorgulanan Başaran diplomaların sahte olduğunu itiraf etti. Başaran, Ankara 1’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kamu Sertifikasyon merkezi, dijital ortamda gerçekleştirilen imza ve onay işlemlerinin güvenliğini sağlamakla yükümlü. Bu merkezin onayı ile yapılan işlemler hukuki nitelik taşıyor ve matbu belgeye gerek kalmıyor.

Teftiş Kurulu müfettişleri, daha önce de lise mezunu Cevdet Aydın’ın sahte üniversite diplomasıyla aynı enstitüye bağlı BİLGEM’de uzmanlık yaptığını tespit etti. Yakalanacağını fark eden Aydın ise istifa yazısı bırakarak kayıplara karıştı.

Ulusal Kanal, Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Esntitüsü’nün, F-tipi örgütün TÜBİTAK’taki yapılanma merkezi olduğunu ortaya çıkarmıştı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.