avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3352
EURO
35,0901
ALTIN
2.234,39
BIST
8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

TSK nasıl bu duruma geldi?

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Anıl Yüce, 15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kalkıştığı askeri darbe girişimi sonucu yaptığı katiamlarla beraber toplum yapısında beliren değişikliklere dikkat çekti, FETÖ’nün asker içindeki cuntacı çetesinin eylemleri Türk milletinin gözünde askerlerin ciddi anlamda yıpranmasına neden olduğunu yazdı.

TSK nasıl bu duruma geldi?

Yazacak çok şey var, kelimeler duyguları anlatmaya yetmeyecek. Olayların üzerinden bir gün geçti. Benim konum darbe değil. Darbeler başarılı olursa devrim olur, başarısızsa beceremeyenlerin başına dert olur. Darbenin mimarı terörist-başı Fethullah Gülen’e göre yaşadıklarımız senaryo imiş. O yaratığın sayıkladığı yalam ve saçmalıklar da önemli değil. En önemli konu Türkiye’nin çok güvenilir kurumlarından biri olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine böyle bir mistik-terörist yapının sızabilmiş olmasıdır.

TSK dünya’nın en büyük on ordusundan biri ve NATO’nun ikinci büyük silahlı kuvvetler gücü. Böylesine güçlü olduğu sanılan, Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun emniyet sibobu kabul edilen bir kuruluşun içinden Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) mensubu gizli küçük bir grup, emir komuta zincirinden çıkıp, darbe yapmaya kalkıyor. Olaylar sırasında insanlarımız Atatürk Havaalanı’na giriyor, sokakları dolduruyor. Son Avrupa kupasında seyrettiğim Türk Milli Takımından sonra gördüğüm en büyük milli harekettir. Demek ki kaderine sahip çıkmak gerektiğinde Türk milleti kaderine sahip çıkabilmektedir.

Ne olduğundan haberi dahi olmayan, emir altında sahaya çıkmış, ancak darbeye katkı yapan genç askerler insanlarımız tarafından ne yazık ki tartaklanıyor ve dövülüyor. Oysa FETÖ militanları sıçan gibi gizleniyor. Memleketin itibarini hedef alan bu serseri ve şarlatanların adalet önüne taşınarak hak ettikleri en ağır cezaya çarptırılması hükümetin temel görevidir, milletimizin beklentisidir.

Koskoca Türk Ordusu’ndan bu çocukları sahiplenen yok. Onları ateşin içine süren terörist-başı Fethullah adlı soytarıyı sahiplenen var; ABD. Olaylardan sonra 24 saat geçiyor ve Kuvvet Komutanları hala ortada yok.

Bakın bir süre önce bu ordunun en üst rütbelileri FETÖ ihanet çetesi Ergenekon, Balyoz ve casusluk gibi uyduruk kumpas davalarla, yalan ve dolanla hapse atıldı. Aynı şekilde o zamanda komutanlar suçsuz olduklarını bal gibi bildikleri halde kendi silah arkadaşlarına sahip çıkmadılar.

anil yuce tsk nasil bu duruma geldi

Bütün dünya artık omurgasız insanların yönetimde olduğu dönemi yaşıyordu. Bir tanesi ABD. Bir taraftan koynunda beslediği Fethullah’la Türkiye’de darbe tezgahlayıp öbür taraftan da ikiyüzlü bir şekilde demokrat kesilen yine ABD. Cumartesi günü Obama hükümeti Amerika’da acil olarak milli güvenlikle ilgili basına kapalı bir toplantı yaptı. Eminim onlarda TSK’daki bu inanılmaz zayıflığın NATO açısından ne anlama geldiğini masa üstüne yatırdılar; toplantısı konusu Türkiye ötesinde bir konuydu ve bölgesel güç denklemiyle ilgili büyük bir problemdi.

FETÖ yüksek askeri şuradan önce hareket geçmişti artık. Bu bir intihardı. İyi de oldu, memlekette FETÖ’nun bitişine şahit oluyoruz. Bu, bu vesileyle ortaya çıkmıştır. Büyük Türk milleti, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adlı ihanet şebekesinin devlet ve millet içine sızmış kanser hücresini söküp atmakta kararlıdır.

En büyük ümidim kısa bir süre içinde TSK’da büyük bir düzenleme yapılır ve gerekli önlemler alınır. Aksi takdirde demokrasi konusunda daima eleştiriye açık ve kırılgan olmaya devam edeceğiz. Oturmuş bir demokrasiye sahip Türk milleti gibi şerefli bir milletin hak ettiği kalite düzeyidir.

Anıl Yüce – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI
Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.