avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3319
EURO
35,1199
ALTIN
2.301,65
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Trump-İbadi görüşmesinde Doğu Guta’daki saldırı konuşuldu

Trump-İbadi görüşmesinde Doğu Guta’daki saldırı konuşuldu
09.04.2018
A+
A-


ABD Başkanı Donald Trump ile Irak Başbakanı Haydar el-İbadi arasındaki telefon görüşmesinde, DEAŞ’la mücadelenin yanı sıra Beşşar Esed rejiminin Doğu Guta’daki kimyasal silah saldırısının da ele alındığı bildirildi

 

Beyaz Saray, Trump-İbadi görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Başkan Trump ile Başbakan İbadi, Suriye’deki durumu ve Şam yakınlarındaki ürkütücü muhtemel kimyasal saldırı haberlerini ele aldılar.” ifadesine yer verildi.

İbadi’nin Trump’a, DEAŞ’a karşı mücadelede ABD’nin verdiği “kararlı destekten” dolayı teşekkür ettiği kaydedilen açıklamada, “İki lider ayrıca DEAŞ’ın kalıntılarının da temizlenmesi sürecinin hızlandırılmasını ve bölgedeki diğer tehditlere karşı beraber çalışma ihtiyacını konuştular.” değerlendirmesi yapıldı.

Ayrıca Trump ile İbadi’nin, yaklaşan seçimler öncesinde Irak’ın birlik ve bütünlüğünün önemine de vurgu yaptıkları belirtildi.

AA’nın aktardığına göre; Esad rejimi, önceki gün akşam saatlerinde, ablukada tuttuğu Duğu Guta’da muhaliflerin kontrolündeki son noktası olan Duma ilçesinde kimyasal silah kullanmıştı. Saldırı sonucu en az 78 kişi can verirken, yüzlerce kişi de gazdan etkilenmişti.

Öte yandan ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Başkan Putin, Rusya ve İran, hayvan Esed’i destekledikleri için sorumlular. Büyük bedel ödenecek.” değerlendirmesini yapmıştı.

Ayrıca ABD’nin BM Daimi Temsilciğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Fransa, İngiltere, ABD ve konseyin geçici üyelerinden Fildişi Sahili, Hollanda, Peru, Polonya, Kuveyt ve İsveç’in talebi üzerine 9 Nisan Pazartesi günü söz konusu kimyasal saldırıyı görüşmek üzere toplanma kararı almıştı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.