avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3777
EURO
35,0535
ALTIN
2.326,80
BIST
9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

TMSF, Fethullah’ın bankası Bank Asya’ya el koydu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Bank Asya’nın yüzde 63’lük bölümüne el koydu. Gülen cemaatine bağlı olduğu iddia edilen Bank Asya’ya 9 kişilik yeni bir yönetim atandı. BDDK’dan yapılan açıklamada, bankanın imtiyazlı paya sahip bazı ortaklarla ilgili bilgi ve belgeleri kuruma bildirmediği belirtildi.

TMSF, Fethullah’ın bankası Bank Asya’ya el koydu
A+
A-

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Bank Asya’nın yüzde 63’lük bölümüne el koydu.

El koyma işlemi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kararı üzerine gerçekleşti.

Banka Asya’dan, yönetim kurulunu belirleme yetkisine sahip A grubu imtiyazli pay sahibi 185 ortağın durumlarına ilişkin bilgi ve belgelerin 2 Ocak 2015’e kadar iletilmesi istenmişti. Sürenin yetmeyeceğini belirten bankaya, BDDK tarafından ocak ayı sonuna kadar ek süre verilmişti.

Süre 2 Şubat’ta doldu. Bank Asya 185 imtiyazlı ortaktan 132’sine ait bilgi ve belgeleri verilen sürede göndermedi. Kurum’a da bilgi verilmemesi üzerine Bank Asya için el koyma kararı çıktı.

Karar TMSF’ye bildirilince el koyma işlemi gerçekleşti. TMSF yetkilileri ile birlikte giden polis bankanın etrafını şeritlerle ve barikatlarla çevirdi. Bankaya 9 kişilik yeni yönetim kurulu atandı.

Konuyla ilgili BDDK’dan da açıklama geldi. Açıklamada “bilgi ve belgelerin Kuruma ibrazına ve Kurum tarafından yapılacak değerlendirmeler sonuçlanıncaya kadar, mezkur ortakların paylarına ilişkin temettü dışındaki ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasına karar verilmiştir” denildi.

Bank Asya’da 100 bin liranın altında parası olanlar sigorta güvencesi altında olacak.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.