avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3865
EURO
35,0621
ALTIN
2.326,80
BIST
9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Terörist-başı Fethullah Gülen ve ihanet çetesi FETÖ çok insanımızı mağdur etti, Türk çocuklarının kanına girerek insan kaynağımızı heba etti

AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne konuşan Başbakanlık Yurtdışı Türkler Danışmanı Turgut Torunoğulları, FETÖ’yü “tartışmasız bir şekilde, Türk vatanına ve milletine kast etmiş, hatta insanlığa düşmanlık eden bir ihanet çetesi” olarak tarif etti. Torunoğulları çarpıcı konuştu.

Terörist-başı Fethullah Gülen ve ihanet çetesi FETÖ çok insanımızı mağdur etti, Türk çocuklarının kanına girerek insan kaynağımızı heba etti

Gazeteci Oğuzhan Kılıç diyor ki, Turgut Torunoğulları ülkesinin gidişatında sorumluluk yüklenmiş ve sorumluluğu iliklerine kadar his eden ve milletinin esenliğini göz önünde bulundurarak yatırımlar yapan sorumlu bir girişimcidir.

Gazeteci Oğuzhan Kılıç sordu, Başbakanlık Yurtdışı Türkler Danışmanı Turgut Torunoğulları da soruları cevapladı, ülkesi ve milleti adına duyduğu endişeleri aktardı.

İşte Oğuzhan Kılıç‘ın Turgut Torunoğulları’yla yaptığı 3 bölümlük söyleşi dizisinin 2.bölümü.

FETHULLAH GÜLEN TERÖRİST, FETÖ DE BİR İHANET ÇETESİDİR, BU TARTIŞILMAZ BİR GERÇEK!
– FETÖ’nün iş-aleminde, eğitimde, medyada, din hizmetleri gibi çeşitli alanlardaki hazımsızlığı nedeniyle, toplumsal sahalarda fitne ve nifakla ciddi çatışmalar yarattı. Bunların tamamı da Pensilvanya’daki terörist-başı eşkıya Fethullah Gülen adlı katilin koordinasyonunda oldu.

– Bu demokrasi ve insanlık düşmanı FETÖ’cülerin Avrupa’daki uzantıları, orada kamuoyu yaratmak için “biz yapmadık, Atatürkçüler yaptı” diyerek yabancı muhataplarımızı kandırmaya çalışıyorlar, kimse yemedi bunların bu yalanlarını, zaten Fethullahçıların işleri-güçleri yalan. Hiçbir inandırıcılıkları kalmadı.

– FETÖ’nün çıkarları için çocuklarınızı bizden çalarak şeytanlaştırdıkları ve milletimizin insanlarını mağdur ettikleri biliniyor‘Cemaat’ kisveli bir şebeke olan ve istihbarat mantığıyla vücut bulan, bir zamanlar virüs gibi yayılan FETÖ’nün uykuya yatmış olan hücreleri bulunuyor. FETÖ’nün Türk milletini sürekli bir şekilde birbiriyle çatıştıran ‘kutuplaştırma ve gerilim stratejisi’ni nasıl görmek lazım?

Turgut Torunoğulları: “FETÖ bir ihanet çetesidir. Bundan kimse şüphe etmesin. Pensilvanya’daki bunamış kişi ve adamları, milletimize kaset etmiş bir ihanet çetesidir. Daha önce de bunları tabi ki görüyorduk, ama 15 Temmuz’da döktükleri kanla, giriştikleri kanlı darbe girişimiyle bunların ne kadar acımasız oldukları netleşti. Biz aynı gün saat 21:45’te tepkimizi koyarak, bunu gördüğümüz gibi sokaklara indik tepkimizi milli irade ve demokrasi’den yana koyduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı bence en önemli andı.

80’li yılları yaşadık, ne olursa olsun darbe kötüdür. Korkunç bedeller ödedik. Dünya’ya sürüldük. Bu darbe’yle beraber ihanet çetesi’de iyice ortaya çıktı, ülkemiz çok büyük badire atlattı.

Komple FETÖ’ye karşı çıkmak lazım. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı temizlik çok çok doğru. 

Devletin ve milletin bu FETÖ adlı illetten temizlenmesi şarttır. Aksi takdirde devlet adam gibi hizmet veremez. Hala kriptolar var. Çok insanı mağdur ettiler, çok aileyi birbirinden koparttılar.”

torunogullari-soylesi2

İDAM’DA HATANIN DÖNÜŞÜ OLMUYOR YOKSA FETÖ’CÜLER MAĞDUR ETTİKLERİ ASKERLERİMİZ DE İDAM EDİLMİŞTİ
– FETÖ’nün Ergenekon gibi kumpaslarla mağduriyetler yaşattıkları dönemde, “bırakın yargılansınlar, suçu yoksa zaten beraat ederler” diyerek kamuoyunu kandırmaya ve kendi pis oyunu içinde kullanmaya çalıştı Fethullahçılar. Şimdi kendiler adaletten kaçıyorlar, yurtdışında saklanıyorlar, oralarda Avrupalı Türklere karşı savaş açıyorlar, dış ülkelerde de huzursuzluk yaratıyorlar. FETÖ kendi adamlarını kurtarmak için ‘cadı avı’ hezeyanında bulunuyor.

– FETÖ, işte en yakınımızda, 2012 yılı sonunda başlayan bir linç kampanyasını aktif bir şekilde yürüttü, başında olduğum Hollanda Türk Gençlik Federasyonu’nda Genel Başkan Yardımcım olan Denizhan Murat Üresin‘e karşı ve onun üzerinden bizi de kapsayacak şekilde tüm çevresine karşı. En yakından yaşadık tehlikeyi. İftirayla, şantajla, korkuyla, panikle, baskıyla, özel hayat girerek zulüm etti FETÖ, insanlarımızı intihara sürüklediler. Tüm bu işlerin başında terörist-başı Fethullah Gülen ve adamları ülkeyi, milleti ve yüce dinimiz İslâm’ı çökertmek için çalışmaktadırlarFETÖ ele-başı eşkıya Fethullah Gülen adlı şeref yoksununa ve ilgililere karşı bir gösterge ve refleks olarak, idamı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Turgut Torunoğulları: “İdamda hatanın dönüşü olmuyor. Örneğin Ergenekon ve benzeri FETÖ kumpaslarında ki hükümler infaz edilseydi, haksız yere pek çok aydınımız ve kahraman askerimiz idam edilmiş olacaktı. O nedenle, idama prensip olarak karşıyım, ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın değindiklerine de kulak asmak zorundayız.

Bugünkü Türkiye’de idamın geleceğini zan etmiyorum, ama yine de bu acıyı, bu güzel vatan yaşatanlar, başta terörist-başı Fethullah Gülen olmak üzere çok çok ağır cezaya çarptırılmalılar.

Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Meclis onaylarsa olur tabi ki. Milletimiz bozguncuları temizleyecektir ve aralarından atacaktır.” dedi.

Torunoğulları önümüzdeki dönemde yaşanacak değişikliklerin sinyalini verdi ve özellikle sivil toplumda yapılması gerekenleri aktardı. Turgut Torunoğulları’yla yaptığımız çarpıcı söyleşi dizisi, söyleşinin 3.bölümüyle yakında AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘nde olacak.

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ | ÖZEL HABER

torunogullari-soylesi1

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.