avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3745
EURO
35,0121
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Teröre karşı milli isyan büyüyor

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın Osmaniye’deki cenaze töreninde vekillere tepki geldi. Şehidin Yarbay ağabeyi “Bu çapulcuların olduğu yerde ben şehidimi alacağım” dedi, kargaşa çıktı.

Teröre karşı milli isyan büyüyor
A+
A-

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi’nde cuma gecesi Ayvalık Jandarma Karakolu’na roketatar ve otomatik silahlarla saldıran PKK’lı teröristlerle kahramanca çatışıp şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan, memleketi Osmaniye’de 15 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede şehit Yüzbaşı Alkan’ın yarbay ağabeyinin isyanı vardı.

Şehit Alkan’ın naaşı, Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınarak, Fatih Mahallesi’ndeki babaevine getirildi. Helallik alınması ve okunan duanın ardından Alkan’ın cenazesi, törenin düzenleneceği Envar-ül Hamit Camisi’ne taşındı.

Törene katılan protokol üyeleri ve askeri yetkililer, şehidin babası Hasan, ağabeyleri Jandarma Yarbay Mehmet Alkan ile Astsubay Başçavuş Mustafa Alkan’a taziye dileklerini iletti. Şehidin ağabeyi Jandarma Yarbay Alkan, törene üniformasıyla katıldı.

YARBAY AĞABEY İSYAN ETTİ: KATİLİ KİM
Namazın ardından tabutun başına gelen Yarbay Mehmet Alkan şehit kardeşine “Ali’m” diye seslendi ve hırsından şapkasını çıkarıp bağırarak, “Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor” diye feryat etti.

Askerler tarafından omuzlara alınan şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın tabutu taşınırken ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan bu kez , “Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ‘Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok. Git o zaman oraya git” diye haykırdı. Güçlükle sakinleştirilen şehit ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan, cenazenin defnedileceği mezarlığa polis otosunda götürüldü.

yarbay isyan2

Şehidin babası ve ağabeyleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak  gözyaşı döktü.

OSMANİYE, 220’İNCİ ŞEHİDİNİ UĞURLADI
Yaklaşık 15 bin kişinin teröre lanetleyen sloganlar eşliğinde arkasından geldiği Osmaniye’nin 220’inci şehidi Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesi, Asri Mezarlığı’na götürüldü. Şehit Alkan, buradaki Garnizon Şehitliği’nde göz yaşları arasında toprağa verildi.

yarbay isyani

1500 POLİS GÖREV YAPTI
1 Ağustos’ta Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe’yi, 4 Ağustos’ta Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar ile Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez’i, 12 Ağustos’ta Fatih Gökşen’i, 15 Ağustos’ta da Jandarma Astsubay Muhammet Gürlek’i şehit veren Osmaniye’ye dün de Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan’ın şehit haberi geldikten sonra yaklaşık 30 kişilik bir grubun HDP il binasını taşlaması üzerine cenaze töreninde geniş güvenlik önlemleri alındı. Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, tören için 1500 polis görevlendirirken, HDP Osmaniye il binasının da bulunduğu Dr. Sadık Ahmet Caddesi ile Ak Parti il binasının bulunduğu Akyar Caddesi’ni bariyerlerle trafiğe kapattı. Önlemler çerçevesinde Atatürk Caddesi ile Dr. Ahmet Alkan Caddesi’nde park yasağı uygulandı ve tören öncesinde caddelerde park halindeki araçlar polis anonslarıyla kaldırıldı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ATGtv

İşte Şehit cenazesinde ortalığın karıştığı ve Yarbay’ın isyan ettiği anlar:

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.