avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3865
EURO
35,0621
ALTIN
2.326,80
BIST
9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Tanzim fiyatları Türkiye geneline yayılıyor

İstanbul ve Ankara’da tanzim satışları başlarken, büyük marketler üzerinden uygun fiyatlar, tüm Türkiye geneline yayılmaya başladı.

Tanzim fiyatları Türkiye geneline yayılıyor
11.02.2019
A+
A-

İstanbul ve Ankara üzerinden başlatılan tanzim satış merkezlerindeki uygun fiyatlar, büyük marketler üzerinden Türkiye geneline yayılıyor. Bugün İstanbul ve Ankara’da resmen başlayan tanzim satışları, rekabet edilebilmesi açısından piyasada fiyat düşüşlerine yol açtı.

Tanzim fiyatları Türkiye geneline yayılıyor

DENİZLİ’DE HAL FİYATLARI DÜŞTÜ

İstanbul ve Ankara merkezli başlayan tanzim satışlar, Denizli’deki hal fiyatlarını da etkiledi. Denizli halinde biber 6 TL, sivri biber 8 TL, domates 3.50 TL, salatalık 5 TL, kabak 5 TL, patlıcan 6.5 TL, soğan 3.5 TL, patates 3 TL’ye satılıyor.

Tanzim fiyatları Türkiye geneline yayılıyor

Denizli’de hal esnafı, sebze-meyve fiyatlarını düşürmek için Ankara ve İstanbul’da başlanan tanzim satışlarını değerlendirdi. Esnaf, market ve pazarlardaki ürünlerdeki fiyat artışlarının kendilerinden değil, aracılardan kaynaklandığını öne sürdü.

Tanzim fiyatları Türkiye geneline yayılıyor

MARKETLERDEN TANZİM FİYATLARINA DESTEK

Fiyatların düşüşünden yalnızca Denizli de etkilenmedi. Özellikle büyük marketlerin, bugün itibarıyla satış fiyatlarında büyük oranda bir düşüş gözlendi. Türkiye genelinde yaşanan bu düşüş, gözle görülür oranda bir indirimi de beraberinde getirdi.

Tanzim fiyatları Türkiye geneline yayılıyor

Örneğin marketlerin bugünkü satış fiyatlarında soğan ve patates 2 liradan alıcı bulurken, ıspanak ve salatalık kilosu 4 liradan satışa sunuldu. Piyasa fiyatı oldukça yükselen biber ve patlıcanın kilo fiyatı da 4.5 ve 6 lira olarak güncellendi, böylece marketler de tanzim satış fiyatlarına kendilerini endeksledi.

Tanzim fiyatları Türkiye geneline yayılıyor

ARACILARDAN HAKSIZ KAZANÇ

Birçok ürünün fiyatında halden sonraki aşamada artış yaşandığını aktaran Türkiye Halciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Halil Öztürk ise, halde 3 TL’den satılan soğanın perakende satış yapan bir yerde 5-6 TL’den satıldığını gördüklerini ifade etti.

Tanzim fiyatları Türkiye geneline yayılıyor

Üreticiden tüketiciye yüzde 200-300 gibi afaki fiyat artışlarının olduğunu belirten Öztürk, fiyatın hangi noktada katlandığının iyi takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.