avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3330
EURO
35,1684
ALTIN
2.241,35
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Star Medya’daki meslektaşlarımıza bombalı saldırıyı kınıyoruz

Star Medya Grubu’na yönelik zaman ayarlı bomba ile çalışanlar doğrudan hedef seçildi. Yemekhanenin önüne bırakılan parça tesirli bomba, çalışanların öğle yemeğine indikleri saate denk gelecek şekilde planlandı. Güvenliğin bombayı fark etmesi üzerine olay yerine gelen bomba imha ekipleri titiz bir çalışmayla faciayı engelledi. Saldırı Avrupa Türk Gazetesi ve Avrasya Türk Gazeteciler Cemiyeti tarafından da kınandı.

Star Medya’daki meslektaşlarımıza bombalı saldırıyı kınıyoruz

Şanlıurfa’da 32 kişinin hayatını kaybettiği provokatif saldırının ardından, Türkiye’yi karıştırmak için paralel yapı ile kol kola giren terör örgütleri, dün de Star Medya Grubu’nu hedef aldı. Gazetenin İstanbul İkitelli’deki binasının bahçesine konulan parça tesirli ve zaman ayarlı bomba, patlamaya az bir zaman kala güvenlik tarafından fark edildi. Özel kıyafetli bomba imha uzmanları, terör örgütü MLKP adına hazırlanmış pankarta sarılı parça tesirli ve zaman ayarlı bombayı fünyeyle etkisiz hale getirdi.

stara bomba

BASIN BAYRAMI’NDA ÇALIŞANLARA SALDIRI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları incelemede, yemekhanenin hemen önüne bırakılan parça tesirli bomba ile çalışanların hedef alındığı tespitini yaptı. Star Gazetesi ve 24 TV çalışanlarının yemekhanesinin dış cephesinin tamamının cam olması sebebiyle, can kaybının yüksek olması için bombanın konulduğu alanın özellikle seçildiği belirlendi. Uzmanlar bombanın yüksek tahrip gücü olduğunu belirterek, fark edilmemesi halinde bir facianın yaşanacağı bilgisini verdi. 24 Temmuz Basın Bayramı’nda yüzlerce Star Medya çalışanın canına kastedildiği ortaya çıktı.

DOĞAN, PARALEL ve HDP BİLSİN
Olayın ardından Star Medya Grubu, kamuoyuna bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada Star’ı hiçbir tehdidin durduramayacağı vurgulanarak, şöyle denildi:

star medya grubu

ZAMAN AYARLI BASINÇ TESİRLİ BOMBA
“Star Medya Grubuna yönelik son dönemde sistemli bir şekilde yapılan hedef gösterme çabaları meyvesini verdi. Star Medya Grubu’na bağlı 24 Televizyonu ve Star Gazetesi’nin bulunduğu binanın bahçesine dün öğle saatlerinde bir bomba bırakılmıştır. Zaman ayarlı ve basınç tesirli bomba medya grubumuzun güvenlik görevlilerince fark edilmiş, bomba imza uzmanlarının başarılı çalışması sonucu imha edilmiştir. Star Medya Grubu’nun yemekhanesinin bulunduğu giriş katın hemen yanında saat 11’de dışarıdan atılmak suretiyle bırakılan bombanın öğle yemeğine gelen personelimizi hedef aldığı aşikardır. Gerçekleri açıklamaktan, Türkiye üzerinde oynanan gayri milli oyunları deşifre etmekten bir an bile geri durmayan Star Medya’yı, bomba ile susturmaya çalışan terör gruplarının bu çabalarının beyhude olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Terör grupları hedefine bomba ile ulaşmak isterken, onları yaptıkları yayınlarla motive eden 24 Televizyonu ve Star Gazetesi’ni açıkça hedef gösteren başta Doğan Grubu ve Paralel Yapı Medyası olmak üzere, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a da bir hatırlatmada bulunmak isteriz. Türkiye’nin, gayri milli unsurlara teslim edilmesini hedefleyen her türlü hamle, karşısında Star Medya Grubu’nu bulacaktır. Ne bomba, ne açık ya da gizli tehditler bizi ülke sevdasından, gayri milli projeleri deşifre etmekten ve bu yönde haber yapmaktan alı koyamayacaktır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

stara bomba pankart

MLKP: BOMBAYI BİZ BIRAKTIK
Terör Örgütü MLKP’ye yakınlığı ile bilinen Etkin Haber Ajansı sitesinde, Star’a bombanın Marksist Leninist Komünist Parti’ye (MLKP) bağlı Komünist Kadın Örgütü tarafından bırakıldığını yazdı.

star hedef gosterdi demirtas

HDP GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ HEDEF GÖSTERMİŞTİ
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinden önce Diyarbakır mitingindeki bombalı saldırının HDP’nin oyunu arttırmak için gerçekleştirildiğini ortaya çıkaran Star’ı tehdit etmiş, gazeteyi miting meydanında elinde sallayarak açıkça hedef göstermişti. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın, Türk polisine hakaret içeren sözlerini öne çıkaran yayınlarından sonra ise HDP’liler sosyal medya hesapları üzerinden “Hedefimizdesiniz” diyerek Star’ı açıkça tehdit etmişti. Dün de Star’a bomba konulduğu saatlerde Paramazyan adlı Twitter kullancısı, “Figen Yüksekdağ ve MLKP şehitleri hakkında aşağılık manşet atan Star Gazetesi, milislerin hedefindedir. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Star gazetesine MLKP bayrağına sarılı bomba figen yuksekdag espatılmış. Selam olsun” diye yazdı. Figen Yüksekdağ’ın ise HDP Eş Genel Başkanı olmadan önce MLKP’nin yasal siyasi partisi olan Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin (ESP) Genel Başkanı olması bir diğer ayrıntı. ESP, HDP’nin çatısı altından toplanan radikal partilerden bir tanesi olup terör örgütü MLKP’nin yasal partisidir.

SİYASİLERDEN KINAMALAR
Bunun dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile kabine üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda isim Türk Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ile STAR Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat  Sancak ve Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak’ı arayarak, ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti, saldırıyı kınadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu, “Basına yönelik her türlü saldırının karşısındayız” dedi.

HAİN SALDIRIYA AVRUPA TÜRK GAZETESİ VE AVRASYA TÜRK GAZETECİLER CEMİYETİ’NİN DE ARALARINDA BULUNDUĞU BASIN CAMİASINDAN TEPKİ YAĞDI
Türkiye’ye dair karanlık oyunları deşifre eden medya organlarından birisi olan Star Medya Grubu’na yönelik bombalı saldırı girişimi Avrupa Türklerinin sesi Avrupa Türk Gazetesi ve kurumda çalışan gazetecilerin üyesi olduğu Türkiye dışındaki Türk gazetecilerinin meslek örgütü Avrasya Türk Gazeteciler Cemiyeti tarafından da nefretle kınandı.

emre uslu stara bomba

PARALEL YALAN UZUN SÜRMEDİ
Başta Emre Uslu olmak üzere “Bomba işi düzmece” diyen paralel trolleri, terör örgütü MLKP’nin açıklaması ters köşe yaptı.  MLKP, Star Medya Grubu’na bombayı, örgütün kadınlarının koyduğunu duyurdu. MLKP’ye yakınlığı ile bilinen Etkin Haber Ajansı, sitesinden “MLKP KKÖ’den Star gazetesine bombalı pankart” başlığı ile yayınladığı haberinde şu ifadeleri kullandı: “Star gazetesinin önüne konulan bombayı MLKP KKÖ’nün bıraktığı öğrenildi. Binanın boşaltılmasını sağlayan bombanın, Marksist Leninist Komünist Parti’ye bağlı Komünist Kadın Örgütü tarafından bırakıldığı belirtildi.”

Star Gazetesi / Avrupa Türk Gazetesi ©

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.