avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3712
EURO
34,9854
ALTIN
2.326,10
BIST
9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Sözde yazarlık adı altında iftiralar atan Yavuz Nufel Hollanda Türklerini çileden çıkardı!

Hollanda Beyazay Derneği’ne uzunca bir süredir çirkin iftiralar atan Yavuz Nufel adlı şahsın, neden bu çirkin saldırılarda bulunduğu ortaya çıktı. Nufel ise gazetecilik adı altında yaptığı acımasız iftiralarıyla yeniden saldırmaktan geri durmadı. Nufel, engelliler ve engelli aile yakınlarının Hollanda Beyazay Derneği tarafından Cumhurbaşkanlığına yanaşmak için ve şahsi menfaat ve kazanç için kullanıldığını iddia etti.

Sözde yazarlık adı altında iftiralar atan Yavuz Nufel Hollanda Türklerini çileden çıkardı!
A+
A-

NUFEL’E GÖRE BEYAZAY YÖNETİMİ ENGELLİLERİ, CUMHURBAŞKANLIĞINA GİRMEK İÇİN KULLANIYOR
Nufel yeni saldırısında, “Bir grup engelli sayesinde AK SARAY’a giren Mehmet Dağlıoğlu ve Aynur Gül Çakır’ın SARAYDA binbir zorluğa göğüs gererek fotoğraflarını çektirdiler…” diyerek, engelliler ve engeli aile yakınlarının ‘sıçrama tahtası’ olarak Hollanda Beyazay Derneği yönetim kurulu tarafından kullanıldığı suçlamasında bulundu ancak bunun somut belgesini ortaya koyamadı. Olayı ‘Yavuz Nufel’in hakaretleri Hollanda Türklerini çileden çıkardı!’ başlığıyla Yen Vatan Gazetesi satırlarına taşıdı.

‘AK SARAY’ JARGONU YAVUZ NUFEL’İN KOMÜNİST-ATEİST GEÇMİŞİNİ HATIRLATIYOR
Bir taraftan Hollanda Beyazay Derneği yöneticilerini kriminallermiş gibi hedef gösteren Yavuz Nufel öte taraftan; FETÖ, PKK ve Komünistler gibi radikal ve marjinallerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve millet iradesiyle seçilmiş AK Parti’yi aşağılamak için kullandığı ‘AK Saray’ tabirini kullanarak hem AK Parti mensuplarını hem de engelli aile yakınlarını çileden çıkardı.

YAVUZ NUFEL’E SOSYAL-MEDYA’DA KAPAK CEVAPLAR GECİKMEDİ
Çok geçmeden Murat Şahin adlı Türk sosyal-medya’dan Yavuz Nufel’e kapak gibi cevap vererek şunları yazdı “Sana yapilmasini istemedigin bir seyi, mizah da olsa , baskasina yapmamak Bize yakisandir. Elbette kendin bilirsin.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı küçük düşürmeye ve aşağılamaya yönelik serserice çıkışların nedeni gün geçtikçe daha da netleşiyor.

ENGELLİ VE ENGELLİ AİLE YAKINLARI NUFEL’E TEPKİLİ
Yöneticileri hedef alan Yavuz Nufel, Beyazay başkan Mehmet Dağlıoğlu ve başkan yardımcısı Aynur Çakır’ın engellileri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne girmek için kullandığını ifade edecek kadar ileri gitti.

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni FETÖ ve PKK diliyle ‘AK SARAY’ şeklinde adlandıran Yavuz Nufel’in radikal-marjinal örgütlerdeki geçmişine uygun hakaret eden kripto olduğu Beyazay camiasında yaygın olarak dinlendiriliyor.

Camia’da tepkilere yol açan bir diğer şey ise; Dernek yöneticilerinin ‘Ankara’da krallar gibi ağırlandığı’nı iddia etmesi yanı sıra Nufel tarafından kriminallerde olduğu gibi adlarını M.D., A.G.Ç. gibi kısaltarak yazması onun, Beyazay yöneticilerini itibarsızlaştırmak şeklinde gerçek sinsi niyetini ortaya koyduğu belirtildi.

Nufel’in kendisi Külliye’ye giremediği için kıskançlık krizine girdiği ve Beyazay’dan para alamadığı ve Beyazay camiasında ciddiye alınmadığı için bu tür aşağılık iftira ve saçmalıklar yaptığı Beyazay camiasında dinlendiriliyor.

Hollanda’da engelli çocuklar için faaliyet gösteren ve Hollanda Türk toplumu olmak üzere pek çok farklı etnik kimliğe sahip engellilere hizmet veren Hollanda Beyazay Derneği, Hollanda medyasında adı yolsuzluk ve dolandırıcılıkla anılan Sonhaber‘in muhabiri olduğu ifade edilen Yavuz Nufel adlı kişinin saldırısına maruz kalmayı sürdürüyor.

NUFEL NEDEN İFTİRA ATIYOR? ‘İŞİN İÇİNDE PARA VAR’ İDDİASI
Nufel istediğini elde edemeyince saldırarak amaçladığını elde etmeye çalıştığı öne sürülüyor. Nufel’in engelliler üzerinden para kazanmayı hedeflediği, parayı alamayınca şantaj yöntemine sarılarak iftira attığı kısa süre önce ortaya çıktı. Engelli aile yakınları ise Yavuz Nufel’in bu çirkinliğini deşifre ederek paylaştılar ve isyan ettiler.

İŞTE ALGI OPERASYONUNUN FOTOĞRAFLARI:

Yavuz Nufel’in Hollanda Beyazay Derneği yöneticilerini aşağılamak için Yavuz Nufel tarafından montajladığı ve dernek başkanı Mehmet Dağlıoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sözde ciddiye alınmadığını gösterdiği iddia edilen resim.

İşte o fotoğrafın montajsız hali. Burada yöneticiler Mehmet Dağlıoğlu, Gökhan Bayhan ve Aynur Gül Çakır ise kameranın içine bakıyorlar.

SÖZDE YAZARA SESLENEN ENGELLİ AİLE YAKINLARI ONA HADDİNİ BİLDİRDİ
Nufel’in saldırgan kişiliğinden korktuğu için adının gizli kalmasını isteyen iki engelli çocuk annesi S.N. (48), saldırgan Yavuz Nufel’in Mehmet Dağlıoğlu ve Aynur Gül Çakır’a yaptığı saldırının en büyük zararı engelli çocuk aileleri gördüğünü ifade etti.

Hollanda Beyazay Derneği Hollanda’daki Türk engelli ve engelli aile yakınlarına yönelik tek faaliyetler gösteren STK olarak biliniyor.

S.N., Yeni Vatan Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “İki engeli çocuk annesiyim. Çocuklarımı Hollanda’da faaliyet gösteren Beyazay Derneği’ne gönderiyorum, burada çocuklarıma çok iyi bakılıyor ve çocuklarım burada kendilerini çok rahat his ediyor. Çocuklarımın rahat his etmesi bana da çok büyük mutluluk veriyor. Sonradan adının Yavuz Nufel olduğunu öğrendiğim kendini bilmez bir kişi, Hollanda’da o kadar başarısız ve içe dönük siyaset yapan STK’ları bırakmış, Türk toplumu ve diğer toplumların tartışmaksızın yararına olan Hollanda Beyazay Derneği’ni hedef alması beni çileden çıkardı.

İki engeli çocuk annesi olarak ve sizlerin aracılığı ile Yavuz Nufel’e seslenmek istiyorum; Yavuz bey, iki engeli çocuk annesiyim. Çocuklarımı pek çok kurumlara yazdırdım. Ancak Beyazay gibi bir kurumda çok rahat ettiklerini gördüm. Bu başarılı kurumun yöneticilerine saldırmanın en büyük zararı biz engelli çocukları olan ailelere oluyor. Tartışmalı ve pek çok olaylara karışmış kurumlar var onlarla ilgili neden hiç birşey yazmıyorsun? Neden faydalı kurumlara sistematik ve saldırgan bir şekilde sürekli saldırıyorsun?” açıklamasında bulunarak Nufel’e haddini bildirdi.

ENGELLİLERLE ŞAKA YAPAN YAVUZ NUFEL’İN SAÇMA SAPAN OLDUKÇA MİĞDESİZ MİZAH ANLAYIŞI
Geçtiğimiz günlerde Nufel, sosyal-medya sayfasında sözde ‘mizah’ olduğunu ileri sürerek, “Hollanda’dan Ankara’ya giden Beyazay Hollanda yöneticilerinin yüzüne bakan olmadı. Onlar her ne kadar Ankara’da krallar gibi karşılandıklarını söyleseler de fotoğraflar hiç de öyle demiyor. Bir grup engelli sayesinde AK SARAY’a girmeyi başaran MD ve AGÇ’ın SARAYDA binbir zorluğa göğüs gererek çektirdikleri fotoğraflarını … seslendirdi” diyerek Hollanda Beyazay Dernek başkanı Mehmet Dağlıoğlu ve başkan yardımcısı Aynur Gül Çakır’ın iki resmini montajlayarak algı oluşturmaya çalıştı.

Yavuz Nufel eşcinsel modacı Cemil İpkeçi’yi Hollanda’da ağırlayan ve bu özelliğiyle gösteriş yapan isim olarak biliniyor.

ENGELLİLERDEN PARA KOPARMAK İÇİN ŞANTAJA GİRİŞMENİN ADI GAZETECİLİK DEĞİLDİR!
İddiaya göre Yavuz Nufel, Hollanda Beyazay Derneği’nden istediği parayı elde edemediği ve Dernek yöneticilerinin Nufel’in bu çirkin teklifini kabul etmediği için Dernek başkanı Mehmet Dağlıoğlu’nun sosyal-medya sayfasından resmini izinsiz şekilde almış, resim de sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın ve Dağlıoğlu’nun yüzlerinin görüneceği şekilde montajlayarak, “Mehmet Dağlıoğlu’nun yüzüne bakan olmadı” gibi küçük düşürücü ve hakaret içeren yazılar yazıp, Hollanda Türk toplumunun seçkin şahsiyetlerini hedef aldığı öğrenildi.

SÖZDE GAZETECİ GÖRÜNÜMÜ ADI ALTINDA ÖNÜNE GELENE İFTİRA ATAN YİNE AYNI ÇAMUR ANLAYIŞ
Kendisinin de içinde bulunduğu Hollanda’nın yüksek tirajlı Het Parool gazetesi’nin deşifre ettiği yolsuzluk ve dolandırıcılıkla ilgili tek kelime edemeyen Yavuz Nufel daha önce de sözde yazar kisvesiyle; gazeteci Eşref Kerküklü, avukat Mehtap Kerem, (Çölgeçen) Hollanda Çanakkale Müzesi başkanı Bülent Türker, gazeteci Oğuzhan Kılıç, Hollanda Türkleri Konseyi genel başkanı akademisyen Sefa Yürükel, Hollanda Atatürkçü Düşünce Derneği önceki dönem genel başkanı Mustafa Cingöz, Hollanda Türk Gençlik Federasyonu genel başkanı Denizhan Murat Üresin ve Kanal Avrupa program sunucusu Zeki Şahin’e hakaretler ederek küçük düşürmeye çalışmış ve mağdur etmişti.

Haber akışının devam edeceği bildirildi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.