avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3319
EURO
35,1199
ALTIN
2.301,65
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Sözde Müslüman, özde İslam düşmanı bir terörist olarak Fethullah Gülen

‘Dinler arası diyalog’, çalışmaları ile bilinen FETÖ ele-başı aranan terörist Fethullah Gülen’in bir kiliseye yaptığı yüklü miktardaki yardım yaptığı belgelendi.

Sözde Müslüman, özde İslam düşmanı bir terörist olarak Fethullah Gülen
A+
A-

ALMANYA’NIN EN ÖNEMLİ KİLİSELERİNDEN
Almanya’nın en önemli Protestan kiliselerinden biri olan Dresden’deki Frauenkirche, 2. Dünya Savaşı’nda bombalanıp yerle bir olmuş bir yapıt. Bu kilise Doğu Almanya döneminde onarılamadı. Malum komünist yönetim böyle bir öncelik ve bütçe öngörmüyordu ibadet yerleri için. Daha sonra iki Almanya birleşti ve Frauenkirche’nin onarılması gerektiği tartışmaları alevlendi. Nihayet devlet ve bireysel inisiyatifler sayesinde kilisenin onarımına 1992’de başlandı.

ONARIMI 182 MİLYON EURO TUTTU
Restorasyon çalışmaları yıllar aldı ve Frauenkirche eski haline 2005’te yeniden kavuştu. O gün bu gündür Dresden’in en önemli noktalarından biri. İbadete de açık.Onarım için toplam 182 milyon Euro harcandı. Bunun 70 milyonu Alman devletinden geldi. Geri kalan ise kişi ve özel kurumların yardımları.

EN BÜYÜK BAĞIŞ GÜLEN’DEN
Geçtiğimiz günlerde restorasyon çalışmalarını üslenen vakfın yöneticilerinden biri ile konuşuyordum. Konu dönüp dolaşıp restorasyonun finansörlerine geldi. Bunun üzerine ismini vermek istemeyen Alman yönetici şöyle dedi: Devlet desteği dışında toplanan yaklaşık 110 milyon Euro’luk yardımın en büyük bölümü sözde ‘Türk bir dini lider’den geldi öğrenildi. O kişinin terörist Fethullah Gülen olduğu ortaya çıktı.

ABD’DEKİ KİLİSELERE DE YARDIM EDİYOR
Bu bilgi üzerine terörist Gülen‘in şimdiye kadar başka bir kiliseye yardım edip etmediğini araştırdım. Yakın çevresi onun bu tip yardımları gizli tuttuğunu, ABD’de bazı kiliselere yardımda bulunduğunu ama bunun kamuoyunda bilinmediğini söylediler. Terörist-başı Fethullah Gülen’in Almanya’daki bir kiliseye yüz binlerce Euro bağışlaması manidar buldum.

F.GÜLEN’İN ‘GİZLİ KARDİNAL’ OLUŞU
Olayın açığa çıkması, şüpheli bir şekilde hayatını kaydeden araştırmacı-yazar Aytunç Altındal’ın terörist-başı Fethullah Gülen hakkında söylediği ‘gizli kardinal’ söylemini güçlendiriyor. Vatikan’ın ‘dinler arası diyalog’ projesinde ‘elverişli oyuncu’ olan terörist-başı Gülen hakkında, şu soruyu akıllara getiriyor; ‘Fethullah’ın gerçek dini nedir?’

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

sefa yurukel necdet basaran hizmet diasporasi

emin atesin kripto fetoculugu belgelendi

veyis gungor abdulhamit bilici zaman feto

hollanda dmu turkce kumpas feto

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.