avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Soykırım yalanına karşı iTO’dan seferberlik!

Fransa’da yaşayan bir Türk aile, ülkede okutulan Ermeni soykırımı dersinin kaldırılması için hukuk mücadelesi başlattı. İstanbul Ticaret Odası da, Türk aileye dava masraflarında destek olmak için harekete geçti.

Soykırım yalanına karşı iTO’dan seferberlik!
A+
A-

Geçen yılın ekim ayında, 14 yaşında İbrahim Salih Kutlu adlı Türk öğrenci, Fransa’yı ayağa kaldırmıştı. Nedeni ise tarih dersi kitabında “ermeni soykırımı” iddiasını reddetmesiydi.
Fransa’da yaşayan aile ders kitaplarından soykırım iddialarının kaldırılması için hukuk mücadelesi başlattı. Aydınlık Gazetesi’nin haberine göre, İstanbul Ticaret Odası, aileyi bu mücadelesinde yalnız bırakmadı. Oda yönetimi, 25 bin avroyu bulan dava masrafları için harekete geçti.

İTO mevzuat gereği İstanbul dışındaki bir bölgeye mali destek veremiyor. Bu nedenle Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, kurum dışında bir yardım masası kurarak işadamlarından destek istedi. Çağlar’ın bu çağrısına kısa sürede büyük destek geldi.

2013 yılında İTO bünyesinde kurulan, Sözde Ermeni Soykırımı Komisyonu’nun eski başkanı ve İTO Meclis üyesi Mustafa Balkuv, dava sürecini yakından takip edeceklerini söyledi.

“Bu tür bireysel davaların Türkiye’nin Uluslararası kamuoyunda elini güçlendirdiğini” belirten Balkuv, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in AİHM’de yürüttüğü hukuk mücadelesinin bunun en büyük örneği olduğunu vurguladı.

Ermeni Diasporasının, İTO’nun girişiminden rahatsızlık duyduğu ve karalama kampanyası başlatacağı iddia ediliyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.