avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3319
EURO
35,1199
ALTIN
2.301,65
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Dr. Sinan Oğan kimdir?

Eski MHP Iğdır Milletvekili Dr.Sinan Oğan kimdir?

Dr. Sinan Oğan kimdir?
27.08.2015
A+
A-

1 Eylül 1967, Iğdır doğumlu Sinan Oğan, Türk stratejik araştırmacı ve 24. dönem MHP Iğdır milletvekilidir.

Azer kökenli olan Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi İİBF mezunu olup yüksek lisans çalışmasını aynı üniversitede tamamlamıştır. Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nde (MGİMO) doktora çalışmasını tamamlamıştır. İleri düzeyde Rusça ve akademik düzeyde İngilizce bilmektedir.

Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı.

TİKA (Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) Azerbaycan Temsilcisi oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından “Devlet Nişanı” ile taltif edilmiştir. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yaptı. TÜRKSAM’ı kurdu ve Başkanlığını yaptı. Valdai Formu Üyesidir.

sinan ogan portre2Yayınlanmış 3 kitabı ve 500’den fazla makalesi bulunmaktadır. Milliyet Gazetesi “Sosyal Bilimler”, Marmara Üniversitesi “Akademik Üstün Başarı” ve Ekoavrasya Derneği “Türk Dünyasına Hizmet” ödüllerinin sahibidir. “İnterpress Media Takip Merkezi” tarafından 2010 yılında televizyon ekranlarında en çok tartışılan konu ve en çok ekranda yer alan isimler üzerine yapılan bir çalışmada 131 haberle, Türkiye’de televizyon ekranlarında en fazla boy gösteren isimleri arasında yer aldı.

12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Iğdır milletvekili seçilmiştir. Türkiye-Arnavutluk ve Türkiye-Nijer Parlamentolararası Dostluk Grupları üyesi ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreteridir.

Parti içi demokrasi talepleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından hoş karşılanmadığı için partinin katı yapısı içinde eleştirilerine tahammül edilmeyerek 26 Ağustos 2015’te MHP’den ihraç edildi. Açtığı dava ile MHP’ye geri dönmüştür.

sinan ogan portre3İş yaşamı:
– Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü
– Azerbaycan’da üniversitelerde Ekonomi konusunda öğretim görevlisi
– TİKA Azerbaycan temsilciliği
– ASAM Kafkasya ve Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı
– Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi – TÜRKSAM başkanı
– Kapadokya Meslek Yüksekokulu, Dış İlişkilerden Sorumlu Müdür Yardımcısı

Basın ve yayın yaşamı:
– Kitapları: Turuncu Devrimler (2006), Rusya’da Siyaset ve Oligarşi
– Milliyet Gazetesi’nden ödül almış bir araştırması bulunmaktadır.
– 1992 yılında Marmara Üniversitesi Üstün Akademik Başarı Ödülü sahibi
– Rusya başta olmak üzere Avrasya bölgesi, Ortadoğu enerji ve dış politika alanında yayınlanmış yüzden fazla makalesi bulunmaktadır.
– TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu’nda Avrasya’ya Bakış isimli dış politika ağırlıklı haftalık bir programın yapımcılığını ve sunuculuğunu
– Yurtiçi ve yurtdışında uzmanlık alanı ile ilgili konferanslar vermekte ve bilimsel toplantılara katılmaktadır.
– Ayrıca, Metzamor Nükleer Santrali’nin kapatılmasına yönelik faaliyetleri koordine eden bir “sivil girişim” kurmuş ve koordinatörlüğünü yapmaktadır.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL ARAŞTIRMA / PORTRE

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.