avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3195
EURO
35,0491
ALTIN
2.308,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Silah ambargosu ve ekonomik yaptırım

ABD Kongresi’ne yakın The Hill gazetesi, YPG’ye müdahale olursa uygulanacak yaptırımları yazdı. 

Silah ambargosu ve ekonomik yaptırım
07.02.2019
A+
A-

ABD Kongresi’ne yakınlığıyla bilinen The Hill gazetesinde yayımlanan bir yazı, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonunda terör örgütü PYD/YPG’yi korumak için yapılan korkunç planı ifşa etti. ABD’nin dış politikasında son derece etkin olan Demokrasileri Savunma Vakfı (Foundation for Decense of Democracies – FDD) üst düzey yöneticisi Andew Gabel imzalı yazıda Türkiye’nin tek taraflı sınır ötesi harekâtı durumunda alınacak önlemler yer aldı. 

CHP’Lİ ERDEMİR DE ÜYE 

ABD’deki Türkiye düşmanı ve FETÖ dostu lobinin önde gelen kuruluşu olan FDD bu yazı aracılığıyla, Türkiye ekonomisinin hedef alınması çağrısı yaptı. Vakfın ‘kıdemli analistleri’ arasında, FETÖ’den aranan eski CHP milletvekili Aykan Erdemir de var. Yazıda Türkiye’ye yapılacak saldırılar şöyle sıralandı: 

F-35’LER VERİLMEYECEK 

“Erdoğan rejimi ve bu kararı veren tüm üst düzey isimlere karşı ekonomik yaptırım kararı alma, F-35’lerin Türkiye’ye teslimini süresiz şekilde askıya alma, Türkiye’nin, İran’dan aldığı petrol sınırlamasını tamamen ortadan kaldırarak iki ülke arasındaki petrol ticaretinin tamamen yasaklandığını ilan etme ya da günlük petrol akışını (günlük yaklaşık 60 bin varil) azaltmaya zorlama.”

Hedefleri sermaye kaçışı

“Türkiye’den sermaye kaçışının sağlanacağı, reel sektörüne büyük bir darbe vurulacağı ve Ankara’ya, Washington’ın şartlarını kabul etmeden elde edeceği faydanın şartları kabul ederek elde edeceğinden çok daha az olduğunun anlatılabileceği” şeklindeki cümleler yazıdaki korkunç ifadeler arasında yer aldı. Yazıda böyle bir olasılıkta ABD Başkanı’nın hem açıklamaları hem de bu açıklamalarıyla uygun siyasi ve ekonomik eylemleriyle Türkiye piyasalarını çökertebileceği iddia edildi.  

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.