avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3184
EURO
35,0487
ALTIN
2.307,01
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Sıcağı sıcağına: İstanbul’daki terör saldırısı emperyalizmin bölgeye yönelik açtığı savaştır

İstanbul’daki terör saldırından sonra AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne açıklama yapan Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Sefa Yürükel, “devlet ve millet teröre karşı tek yürek olmalı” diyerek sıcağı sıcağına çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Sıcağı sıcağına: İstanbul’daki terör saldırısı emperyalizmin bölgeye yönelik açtığı savaştır

İstanbul Atatürk Havaalanı dış hatlarında 3 ayrı canlı bomba saldırısı gerçekleşti. Patlama sonrası giriş çıkışların kapatıldığı belirtilirken 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6’sı ağır 239 kişinin de yaralandığı açıklandı.

AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne açıklama yapan Hollanda Türkleri Konseyi Sefa Yürükel şu açıklamalarda bulundu.

SALDIRININ TEMEL HEDEFİ BÖLGEDE OLUŞMAKTA OLAN İTTİFAKA VE BİLHASSA İYİLEŞMEKTE OLAN TÜRK-RUS İLİŞKİLERE KARŞI YAPILDI
“Batı’nın hakim güçleri ellerindeki terör fahişeleri hakimiyetlerindeki istihbarat örgütleri vasıtasıyla devreye sokarak İstanbul’daki terör saldırısı stratejik bir noktada gerçekleştirdiler. Türkiye teslim alınmak isteniyor. Fakat başaramayacaklar!

Saldırılar sürekli stratejik noktalara oluyor, bunun olacağını daha önce söylemiştik. Bu saldırıdan sonra suikastlar olabilir.”

ABD AMERİKANCI BİR DARBEYİ TÜRKİYE’DE TEZGAHLIYOR
“ABD, Türkiye’de darbe tezgahlıyor. Burada Fethullah Gülen-FETÖ gibi emperyalizmin uşağı oluşumlar kullanılıyor. Bu kaosun temel hedefi budur. Aynen 12 Eylül’de olduğu gibi. Siyasi arsızlar da devrede, PKK’ya özgürlük isteyen ve benzeri taleplerle gelenler, ve Avrasya seçeneğine bilinçli bir şekilde karşı çıkan, işte bu kafa Türk düşmanı kafa‘dır.

Türkiye, Rusya, İran, Irak, Suriye ve Mısır etrafında oluşan ittifak emperyalizmi ve uşağı konumundaki teröristleri çıldırtıyor; emperyalistler başaramayacaklar!

Yerli işbirlikçi siyasi borazanları da başaramayacaklar, onlarda haliyle çıldırıyorlar!”

DIŞ POLİTİKADA MENFAATLER VARDIR, MAHALLE AĞZIYLA KONUŞULMAZ
Yürükel, “Türkiye mahalle kabadayısı değildir, devlettir. Devletler kendi milletinin menfaatlerine göre davranırlar. Öyle lafla bu işler olmaz.” diyerek Türk-Rus yakınlaşmasına karşı çıkan çevrelere karşı çıktı.

YÜRÜKEL: KILIÇDAROĞLU VE YENİ-CHP EKİBİNİN ÇIKIŞLARI UTANÇ VERİCİDİR!
Kılıçdaroğlu’nun bu sabahki konuşmalarını değinen Yürükel; “Kılıçdaroğlu ve ‘Yeni-CHP’ ekibi, Atatürk ve CHP’nin felsefesiyle hiç bir alakası olmayan görevli ve siyasi borazan konumundadır.” diyerek bunun nasıl olduğunu şöyle izah ediyor.

YÜRÜKEL: RUSYA İLE BARIŞ İSTEMEYEN YENİ-CHP GİBİ İÇERİDEKİ MUHALEFET ‘ONURSUZ’DUR!
Türkiye’nin Rusya ile barışmasını ‘onursuzluk’ olarak telaki eden iç-muhalefete karşı ise Yürükel çıkışlar yaptı.

“ABD görevlileridir onlar. Onlar kendileri onursuzdur! Türk-Rus ilişkilerinin iyileşmesini istemek ne zamandan beri onursuzluktur! Kılıçdaroğlu’nu kınıyoruz. Her şeyin bu kadar planlı olduğu ortadayken bunların emperyalizmin uşaklığına soyunması, bunların ABD’ye çalıştığının en somut göstergesidir.”

KILIÇDAROĞLU’NUN ALTERNATİFİ YIKIM!
“Ülkenin yönetiminde olan veya aday olan herkes makro planda bakmak zorundadır. Bunlar bıraksınlar bu lafları; söylesinler alternatifleri nedir? Alternatifleri yıkım!

Kılıçdaroğlu mu Antalya’da kan ağlayan turizmciyi doyuracak? Soruyorum.

İşte gördüğünüz gibi emperyalizm hemen yerli muhalefet papağanlarını devreye soktu. Bu yerli işbirlikçilerine kimin akıl verdiği belli; emperyalizm ve onun hakim sınıfları. 

Bu siyaset cahillerini savunan zavalıları da tiksintiyle izliyorum, inanılır gibi değil!

İçeriden güç alan emperyalizmin hedefi PKK ve IŞİD adlı ‘terör fahişeleri’ni ayakta tutmak.”

SERSERİCE LAFLARLA POLİTİKA OLMAZ
“Dünya ABD’nin politikalarını tartışmak zorundadır. Bu saldırganlık, ABD halkına da büyük zarar veriyor. Kendileri dünya da en nefret edilen ülke olarak tanınıyor.

Türklerimiz uyanık olmalıdır, milletinin ortak menfaatlerine göre hareket etmelidir.

Avrasya’daki blok güçlendiği zaman Avrupa’ya da cesaret gelecek ve barışı perçinleyecektir.

Emperyalist odaklar, (Kılıçdaroğlu örneğinde görüleceği üzere) bundan sonra iç kamuoyu yaratarak gündem saptırmaya çalışacaklar.

Türk milletinin, devletiyle ve tüm unsurlarıyla tek yürek olması önemlidir. Muhalefet diye ortaya çıkarak bu önemli konuda kendince ayrı tutum takınanları tarih kaydetmektedir, millet de af etmeyecektir. Serserice laflarla politika olmaz!

Hesapsız, kitapsız bir muhalefet anlayışı ülkede yönetime ne alternatif, ne de kendi tabanına umut olamaz.”

KAŞARLANMIŞ AHLAKSIZLAR!
Yürükel, “Bir konsolos habire HDP’nin kapısını çalar mı?” sorusunu sorarak, emperyalist ülkelerin haddini aşan görevlilerini “kaşarlanmış ahlaksızlar” olarak niteledi.

TÜRK STK VE AYDINLARININ GÖREV VE SORUMLULUKLARI VARDIR
“Bizim Hollanda Türkleri Konseyi olarak, bir Türk sivil toplum örgütü olarak gündemimiz emperyalizme karşı uyanıklığı örgütlemek ve emperyalizmle mücadeleye devam etmektir”

MİLLET TEK YÜREK OLACAK!
“Hollanda Türkleri Konseyi olarak şunu özellikle ifade ediyorum ki, Hollanda halkı da uyanık olmalıdır. Biz ise Türk milleti olarak tek yürek olmak zorundayız. İnsanlığın ortak barışı temel çabamızdır

Türkiye’nin Rusya ile ilişkilerinin iyileşmesini istemeyenler terörist saldırıyı yapanların tak kendileridir.

HTK olarak saldırıyı gerçekleştiren hainleri ve bu bölgesel ittifakı istemeyen yerli işbirlikçilerini lanetliyoruz.”

EMPERYALİZMİN PATLATTIĞI  BOMBALARA ‘PARALEL’ EMPERYALİZMİN PROPAGANDA BOMBALARINI PATLATAN YERLİ UŞAKLAR AKTİF
“Bu ittifakı istememek teröristleri desteklemek anlamına gelir. Türk-Rus ilişkilerinin iyileşmesini istemeyen ihanet odakları, bu saldırıya paralel olarak emperyalizmin propaganda bomblarını patlatan emperyalizimin yerli uşaklarıdır.”

ALANLAR BOŞ DEĞİLDİR, TERÖR BİZİ YILDIRAMAZ!
“Bunlar bombanın amacının, gereklerini alanda-Türk milletinin içinde bir görev gibi icra ediyorlar.

Terör bizi yıldıramaz, biz alanlardayız!

HTK Hollanda halkının bir parçasıdır. Saldırgan paktlar kaybedecek, Avrasya kazanacaktır! Buna şahitlik ediyoruz. Hollanda’yı da burada görmek istiyoruz.

Bu bağlamda; emperyalizmin temelini oluşturan hakim sınıfların yönlendirdiği-yönettiği FETÖ-PKK-IŞİD gibi terör fahişelerini ve yerli uşakları ve işbirlikçisi konumundaki ‘onursuz’ siyasi borazanlarını tekrar lanetliyor; vefat eden masum insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diyoruz. Milletimizin başı sağolsun.” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.