avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Selmet Şükür: FETÖ’ye para vermem, benden para isteyemezler

TERÖR örgütü FETÖ/PDY firarisi Hakan Şükür’ün babası Selmet Şükür’ün yargılanmasına başlandı. Tutuklandıktan yaklaşık 3 ay sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen baba Şükür, tutuksuz yargılandığı davada kendisini “Gece gündüz düşünüyorum, nasıl böyle bir işin içine düştüm? Ben FETÖ’ye para vermem, benden para isteyemezler” diyerek, savundu.

Selmet Şükür: FETÖ’ye para vermem, benden para isteyemezler
A+
A-

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma tüm hızıyla sürüyor. Soruşturma kapsamında firari eski futbolcu Hakan Şükür’ün babası Selmet Şükür, 12 Ağustos 2016’da gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Selmet Şükür, 25 Kasım 2016 tarihinde sağlık sorunları sebebiyle ev hapsi uygulaması ve yurtdışı yasağıyla tahliye edilmişti. Şükür için Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı 5 sayfalık iddianame hazırladı. Sakarya Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Selmet Şükür ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak’ suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Sakarya Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen davaya sanık Selmet Şükür ve avukatları katıldı.

“Bu inşaatı Hakan Şükür yaptırmadı”
Selmet Şükür yaptığı savunmada, “FETÖ üyesi değilim. Nasıl böyle bir işin içine düştüm gece gündüz düşünüyorum. Ben bir inşaat yaptım. Bu inşaatı ben yaptırdım Hakan Şükür yaptırmadı. Ben onun inşaat işlerini takip etmiyorum. İNELSAN benim evimin arkasındadır. Oradan kimseyi tanımam ve iş yapmadım. Sadece bir inşaat yaptırdım, ikincisini yaptırırken soruşturmalar neticesinde bu ikinci inşaat bitmedi.” dedi.

“Ben FETÖ mensubu olan kişiye para vermem”
”Hakan Şükür’ün menejerliğini yaptım. Transferliğini yaptırdım. 50 yıllık esnafım ve gelirim bundandır.” diyen Şükür, ”Son 10 yıldır bu yana Hakan Şükür’den para istemedim. Hakan Şükür’ün inşaat işlerini takip etmem. Murat Can diye birini tanımıyorum. Beni Sakarya’da çok sayıda kişi tanır ve sever. Tanıyanlar bende para ister, yardım ister. Bu ismi söylenen kişi de onlardan biri olabilir. Ben FETÖ mensubu olan kişiye para vermem. FETÖ mensubu benden para isteyemez. Ben hayatım boyunca karakol, hakim görmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

İleri bir tarihe ertelendi
Sanık Şükür ve avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti, sanığın kardeşi E.Ş.’nin tanık olarak dinlenilmesine, sanığın yurt dışı giriş-çıkış kayıtlarının İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü’nden istenmesine ve sanığın mal varlığı üzerindeki tedbirin kaldırılması talebinin incelemeye alınmasına karar vererek duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.