avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3181
EURO
35,1379
ALTIN
2.293,12
BIST
9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Selahattin Demirtaş Hollanda’yı karıştırdı, PKK ırkçıları Rijswijk’te Türklere saldırdı

PKK destekçisi olduğu belirlenen bir grup ırkçı Kürt, Hollanda’nın Rijswijk kentinde terörist PKK’ya demokratik tepki gösteren Türklere saldırarak onları mağdur etti.

Selahattin Demirtaş Hollanda’yı karıştırdı, PKK ırkçıları Rijswijk’te Türklere saldırdı

Polis, eli kanlı terör örgütü PKK destekçisi olduğu belirlenen bir grup ırkçı Kürdün (Hollanda haber kaynaklarının kullandığı tabir aynen böyledir), Hollanda’nın Lahey ile Delft kentleri arasında kalan Rijswijk kentinde Türklere saldırarak onları mağdur ettiğini basınla paylaştı.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ HOLLANDA’YI KARIŞTIRDI!
Cumartesi akşamı, HDP eş-genel başkanı Selahattin Demirtaş‘ın da katıldığı ve daha önce adı teröre destek sağladığı ve Hollanda’da çıkardığı şiddet olaylarından ötürü gündeme gelen ırkçı terör örgütü PKK’nın Hollanda’daki uzantısı olarak görev yapan kısa adı Fed-Kom olan Hollanda Kürt Dernekleri Federasyonu (Federatie Koerden in Nederland) adlı örgüt bir buluşma organize etti.

“PKK KAMPANYA” TERÖR PROPAGANDA BULUŞMASI RİJSWİJK’TE
Rijswijk’te Event Plaza adlı etkinlik alanında ırkçı Fed-Kom örgütü tarafından organize edilen ve kaynaklardan edinilen bilgiye göre 800’den az kişinin ziyaret ettiği belirtilen PKK terör propaganda faaliyetinin “HDP Kampanya” etkinliği olarak duyurulduğu ifade edildi.

İnfo Diklan’dan edinilen bilgiye göre PKK Kampanya konulu propaganda buluşmasına katil PKK’lı teröristler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra intikam yemini edilerek başlandı. Terör propaganda buluşmasında ırkçı Fed-Kom örgütü’nün üniformalı gençlerle sözde güvenlik sağladığı belirtildi.

“Kampanya” adı altındaki para toplama faaliyetiyle kendilerini Hollanda yetkililerine masum gibi gösteren ve doğrudan PKK/KCK terör örgütü’nden emir alan teröristlerin Hollanda makamları karşısında kendilerini bu şekilde kamufle ettikleri öğrenildi.

Demirtaş’ın konuşmasında sıkça nefret söylemi kullanması gözlerden kaçmazken, Kürtlerin IŞİD/DEAŞ’a karşı silahlanmalarını desteklediklerini söyledi. Demirtaş HDP’nın dışında oy tercihi kullananların ise dolaylı yollardan IŞİD/DEAŞ teröristlerine destek verdiklerini ve Kürt düşmanı olduklarını ima ederek toplumun çok büyük kısmını ve özellikle de Müslüman toplum kesimlerini PKK’lı teröristlere ve HDP’lilere hedef gösterdi.

Demirtaş provokasyonunun aynısını bir kaç gün önce Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaparak “Kürtler özerklik ilan etmesin de ne yapasın” diyerek Kürtlerin şiddete başvurmalarının meşru olduğunu söyledi ve ardından da “Vali fazlalıktır” diyerek devlet memurlarını, kendi güdümündeki PKK’lı teröristlere hedef göstermiş provokasyon dolu ırkçı sözlerini sürdürmüştü. İşte Demirtaş’ın o ırkçı sözleri:

PKK’LI IRKÇI KÜRTLER DEMOKRATİK PROTESTO HAKKINI KULLANAN TÜRKLERE SALDIRDILAR
Yetkilileri eleştiren bir grup Türk’ün ellerinde terörü kınayan ve ırkçılığa tepki gösteren pankart taşıdığı ve gösteri sonucunda PKK’lı ırkçıların saldırısına uğradıkları belirlendi.

rijswijk demirtas hollanda

Polis’in “şiddet yanlısı Kürtler” olarak nitelediği PKK’lı ırkçıların şişeler ve keskin kesici aletlerle demokratik tepki hakkını kullanan Türk gençlerine saldırdığı olay yerine intikal eden polis tarafından belirlendi. Polis, şiddet kullandığı gerekçesiyle iki PKK’lı Kürt ırkçısını tutukladı.

KÜÇÜK BİR GRUP HOLLANDALI’NIN PKK’YI “KÜRTLERİ TEMSİL EDİYOR”MUŞ GİBİ ŞİRİN GÖSTERME ÇABASI 
Bazı Hollanda kaynakları ise olayı basit bir kavga gibi yansıtsa da olayın toplu linç ve Türklere karşı ırkçı nefret saldırısı olduğu polis tarafından teyit edildi. Öte yandan yine bazı Hollanda kaynaklarının konudan ilgisiz olarak haberlerinde HDP’nın Türkiye’deki başarısından söz etmeleri ise tarafsız medya’da şaşırtıcı olarak karşılandı.

Hollanda kaynaklarının bir kısmının düzenlenen PKK kampanyasına “sol Türklerin, etnik Ermenilerin ve Alevilerin de katıldığı”nı yazmaları ise tarafsız basın tarafından “ırkçı HDP ve PKK’yı ‘solcu’ ve ‘hümanist’ gibi gösterme çabası” olarak değerlendirildi.

Hollanda devlet haber ajansı ANP’nin içinde olduğu bilinen PKK kökenli ırkçıların ve HDP destekçilerinin Hollandaca dilinde servis ettikleri haberde propaganda yaparcasına ırkçı terör örgütü PKK’nın Hollanda uzantısı olan Fed-Kom adlı örgütün sözcüsünün kullandığı “provokasyon” sözcüğüne geniş yer vermeleri ise dikkatlerden kaçmadı. ANP’nin haberine göre Fed-Kom adına konuşan ‘Besime Öğretmen’ (Besime Ogretmen) takma adlı bir yetkilisi Türklerin Bozkurt olarak bilinen el işareti yaptıklarını belirterek, Demirtaş’a karşı demokratik tepki gösteren Türklere, özellikle vatansever Türkleri suçlamak için kullanılan ırkçı-mafya anlamına gelen “Grijze Wolven” şeklindeki ifadeyi kullandı.

DEMİRTAŞ’A DEMOKRATİK TEPKİ GÖSTEREN GENÇLER VATANSEVER
Yine PKK’lı ırkçıların kendilerin karşı çıkan her Türkü, MHP’li veya Ülkücü gibi gösterip sadece küçük bir kesim Türk’ün kendilerine karşı çıktığı ve Türklerin tamamına yakınının kendilerini desteklediği yönde algı yaratma çabası da gözlerden kaçmadı. Demokratik eylemi yapan Türk gençlerinin ise, zaten bu tür tepkilerde bulunmayan ve bu tür konularla ilgilenmeyen cami faaliyeti yapan Hollanda’daki MHP derneklerinde yer almadığı, şehitleri anarak teröre ve ırkçılığa tepki amaçlı olarak bu demokratik eylemi yaptıklarını söylediler, “partinin önemli olmadığını vatan davası için teröre ve HDP-PKK’nın yaydığı nefrete karşı koymak istedikleri”ni dile getirdiler.

Demirtaş’ın ırkçı Kürtlerin, demokratik hakkını kullanarak ırkçılığı ve terörü protesto eden Türklere saldırısından önce terör propagandası etkinliğini terk ettiği belirtildi. İnfo Diklan’ın ulaştırdığı bir diğer bilgiye göre ise Demirtaş‘ın özellikle sert tedbirler alınması için herhangi bir protesto eylemenin doğrudan bastırılması için ırkçı Fed-Kom örgütü’nün yetkililerine talimat verdiği ve güvenlik bahanesiyle ırkçı saldırılar yapacak gençlerin eğitilip yetiştirilmesi için talimat verdiği belirtildi.

rijswijk pkk 864x486

PKK’LILARIN İLK OLAYI DEĞİL
Genel’de siyasi toplantılarda kendilerinden geçtikleri için yasalara uymayarak şiddet’e son derece eğilimli oldukları belirlenen küçük bir grup radikalleşmiş Kürt’le birlikte özellikle yeni yetişmekte olan ırkçı Kürt gençleri arasında şiddet eğiliminin oldukça yüksek olduğu ve yaygınlaştığı anti-terör otoritelerinin ve uzmanlarının dile getirdiği ortak bir tespittir. Hollanda toplumu, sivil toplum kuruluşları ve Hollanda devleti; kendi kitlelerini kontrol altında tutamadıkları bilinen ve yavaş yavaş giderek yaygınlaşan bu ırkçı grup hakkında endişe duyduğu bir gerçektir. Zira bu ırkçıların özellikle haraç keserek ve şiddet kullanarak mağdur ettikleri kitle de giderek büyüyor.

NE ZAMAN HOLLANDA’DAKİ PKK VARLIĞINA SON VERİLECEK (?) SORUSU
Terör propagandası etkinliğini, daha önce para toplayıp Kandil’e gönderikleri bilinen ırkçı terör örgütü PKK’nın Hollanda uzantısı olarak görev yapan kısa adı Fed-Kom olan Hollanda Kürt Dernekleri Federasyonu (Federatie Koerden in Nederland) adlı örgüt tarafından organize edildiği kaydedildi.

İlham kaynağını PKK teröründen alan Kürt ırkçılarının çeşitli şekillerde şiddeti Hollanda’ya taşımaları ve Hollanda toplumunda huzuru kaçırmaları sonucunda Hollanda istihbarat örgütü AİVD’nin ise ne önlem alacağı aradan geçen bu kadar olaydan sonra hala merak konusu.

İnfo Diklan / Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Parti görünümü verilen “PKK Kampanya” buluşmasının afişi:

demirtas hollanda

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.