avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Şehitlik şereftir!

AVRUPA TÜRK GAZETESİ yazarı Damla Çiğdem yazısında şehitleri ve şehitliği anlattı.

Şehitlik şereftir!

Terör örgütü PKK’nın saldırılarına karşı kahramanca savaşan askerlerimiz korkusuzca, cesurca, hiç çekinmeden ölümü göze alarak dinimizi, vatanımızı ve milletimizi korumak uğruna mücadele vermektedir. Bu mücadelede vermiş olduğumuz şehitlerin arkasından yapılan ağıtlar ise PKK’nın tam görmek istediği şeydir. PKK Türk milletinin güçten düştüğünü düşünerek, kendisini daha da güçlü hissedecek ve hedef olarak edinmiş olduğu Türkiye’nin bölünmesine azgınca devam edecektir.

Oysaki şehitlik Allah’ın Kuran’da bildirmiş olduğu yüce bir mertebedir. Allah defalarca bunu Kuran’da vurgulamaktadır. Allah Kuran’da onların ölmediğini ve sevinç içinde olduklarını bildirmektedir.

Örneğin Kurtuluş Savaşı tüm dünya tarihi için büyük bir örnektir. Sırf vatanımızı ve dinimizi korumak uğruna ve millet olarak emperyalist devletler tarafından yönetilmemek için, tarihte belki ilk defa çocuk yaşta asker ve birçok gençlerden oluşan şehitler vermişizdir. Bu kahraman askerlerimiz bir an bile tereddüt etmeyip yabancı güçlere karşı sınırlı imkanları doğrultusunda savaşmışlardır. Savaşta oğullarını ve eşlerini kaybeden şehit anneler, babalar ve eşler hüzne kapılmayıp din ve vatan uğruna şehitlerini sevinç ile karşılamışlardır. Emperyalist devletler ise bu Türk milletindeki kararlılığı ve cesareti görerek güçten gitgide düşmüş ve en sonunda yenilgiye uğramışlardır. İnsanları yıldıran milletimizdeki bu güç göstergesi dünya tarihine geçmiştir.

damla cigdem sehitlik sereftir

Çanakkale ve Kurtuluş Savaşında da olduğu gibi milletimiz aynı cesareti ve kararlılığı korumalıdır. Şehit cenazelerinde ağıt yakmak yerine şehitlerimizi tekbirlerle ve sevinçle gezdirmeliyiz. Devlet bu konuda oraya giden subaylar, hoca efendiler, o anneleri, babaları ikna edip, şehitliğin bir şeref olduğunu, onun sevincini göstermeleri gerektiğini, PKK’yı sevindirecek bir şeyi yapmanın yakışık almayacağını, onları kızdıracak bir üslup kullanmak gerektiğini, Kuran’a uygun olanın bu olduğunu tembihleyip, gerekeni yapabilirler. Bunun karşısında PKK yapmış olduğu alçakça saldırılarda ne kadar boş, etkisiz olduğunu görecek ve zaten korkak oldukları için milletimizdeki cesareti ve kararlılığı görerek korkuları daha da artacaktır.

Unutulmamalı ki bayrak şereftir. Bir ülke bayrağı çok şey ifade eder bir millet için. Bayrağa gelen zarar namusa, şerefe yönelik bir gasptır. Özellikle de o gasp bir ülkeyi parçalamaya yeltenen terör örgütleri tarafından gerçekleştiriliyorsa.

Şehitliği bu kadar isteyen ve şehitliği şeref bilen bir millet olarak, niçin ağlayalım? Biz şehitlerimizle büyük bir gurur ve sevinç duyarız. Çünkü şehitlik bir onurdur. Şehitlik Allah’ın en beğendiği makamlardan birisidir.

Biz şehitlerimize üzülmeyiz seviniriz. Baksınlar bayrağımıza o zaman görürler.

Adnan Oktar’ın fikirlerinden faydalanmıştır.

Damla Çiğdem – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.