avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3675
EURO
35,0041
ALTIN
2.323,31
BIST
9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Sefa Yürükel’den Milli Merkez Partisi çağrısı

Avrupalı Türk bilim adamı Sefa Yürükel yaptığı açıklamada, “İktidara geçmek Atatürkün devrimciliği ve milliyetçiliğini hayata geçirmekten geçer. Milli bir iktidar için Milli Merkez Partisi Kurulmalıdır.” dedi.

Sefa Yürükel’den Milli Merkez Partisi çağrısı

Sosyal-antropolog Sefa Yürükel şu açıklamada bulundu;

“Değerli Türk Milletinin Evlatları
Bence CHP hukuk yolunun kapalı olduğunu ve bu yolun çıkmaz sokak olduğunuda biliyordu. CHP iktidarı yıkmak istese idi daha birinci gün YSK önüne ve tüm alanlara insanları çağırır ve Erdoğan’da dahil hükümet ve YSK nın yönetiminin istifasını isteyip tüm Türkiye’yi etkileyebilir ve iktidarı ve Erdoğan’ı al aşağı ederlerdi. Ama sokakta karışık çıkar vs yastığına yattı. İktidar ı devirmek CHP nin altı okuldaki devrimcilik yani inkilapçılık ve milliyetçilik ister . Eğer iktidar
saldırsa idi sokaktaki her kanunsuz saldırıdan sorumlu olur ve kısa zamanda güvenlik güçleride Erdoğan’ı bırakırlardı . CHP liderliği siyasi önderlik yapmadı . Onun için CHP nün bu anlamda siyasi fonksiyonu bitti. Bence yeni Atatürk’ün izinden gidecek ve tüm Türkiye seçmenine hitap edecek Milli bir merkez partisine ihtiyaç var. Burada halkta karşılığı olan bir lider önemli. Şu anda bunun liderliğini yapacak kişi Meral Akşener Hanım olarak gözüküyor. Korkusuz, yalın ve tecrübeli . Namık Kemal Zeybek, Sadi Somuncuoğlu, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Sinan Oğan, Atila Kaya, , Vatan Partisi, CHP, MHP , DP DSP vb gibi siyasi partilerden de katılımlarla birlikte, Türker Ertürk, Nusret Güner, Onur Öymen, Süheyl Batum, Suay Karaman, Metin Feyzioğlu, Ümit Kocasakal, Canan Arıtman, Banu Avar, Erdal Sarızeybek, Erol Bilblik, Osman Pamukoğlu gibi değerli isimlerinde bu Milli Merkez Partisindeki ekipte yer almaları önemlidir. Bu anlamda sadece örgütlü Milli Merkez Partisi bu gidişi tersine çevirebilir. CHP, MHP de dahil sağ ve sol seçmeninde kendisine katar ve umut olur. Erdoğan iktidarı yıkılır ve anayasal sınırlarda bir hükümet kurulur. Ama hala Bahçeli gitsin ve Kılıçtaroğlu gitsin makarasına sarılınırsa iktidarı iktidar yapan operasyonun anlaşılmadığı anlamına gelir. AKP nin iktidarda kalabilmesi MHP ve CHP nin başında bu iki zatın ve ekibinin kalmasına bağlıdır . Erdoğan’ı kim iktidar yaptıysa bu iki kişi ve ekibinide MHP ve CHP de o iktidar yaptı. Yani emperyalizm ve onun Türkiye’deki işbirlikçi ekipleri. Bunun için artık CHP ve MHP nin dışında toparlayıcı bir merkez parti kurulmasına ihtiyaç var. Yüce Atatürk’ün Söz konusu vatansa gerisi teferruattır sözü işte bugünler için geçerlidir. Bunun dışındaki alternatifler uyutmadır ve yaşasın Erdoğan demektir. Saygılarımla.”

Sefa Yürükel
Sosyal antropolog ve Etnograf
Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı

“Bu mesajımızı iletişim ağlarından herkese ve kuruma göndermenizi rica ediyoruz” diye not düştü.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.