avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3918
EURO
35,1481
ALTIN
2.325,22
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Sefa Yürükel Hollandalı Atatürkçülerin neden ‘Hayır’ dediğini açıkladı

Avrupa’nın önemli Atatürkçü sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Sefa Yürükel, Başkanlık sisteminin oylanacağı referandum’da neden oylarını ‘Hayır’ yönünde kullanacaklarını anlattı.

Sefa Yürükel Hollandalı Atatürkçülerin neden ‘Hayır’ dediğini açıkladı

Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Sefa Yürükel‘in AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne verdiği açıklama şu şekilde:

“Anavatan’ımızın, ebedi liderimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve vatanperver Kuvvai Milliye teşkilatlarının kanıyla kurulan, Yüce Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Yüce Türk Milleti, tarihinde olmadığı kadar, imha amaçlı bir iç ve dış koordinasyonlu suikast’e uğramaktadır.

ORTAK HAREKET EDECEĞİZ
Yüce Türk Milleti’nin evlatları olarak biz, Anayasa değişikliği ve ‘Başkanlık’ adı altında Milletimizi, devletimizi ve parlamenter sistemimizi imha ettirilmesine kesinlikle karşıyız. Bu konuda bu suikast ve imhaya karşı almış olduğunuz vatanperver inisiyatifi destekliyoruz. Kutlu olsun. 
Ortak vatan ve mensubu olduğumuz, Yüce Türk Milleti’nin ebedi varlığı konusunda sizinle ve siyasi ve kültürel, sosyal görüşü ne olursa olsun diğer kurum ve kuruluşlarla istişare etmek ve ortak girişim ve eylemlerde bulunmak gerektiğine inanıyoruz.

Her birey ve örgütlenmeyi :’Mevzubahis Vatansa Gerisi Teferruattır’ şiarı ile hareket etmeye çağırıyoruz! BAŞKANLIĞA ve Federasyona Hayır Diyoruz. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” dedi.

BAHÇELİ’YE AĞIR GÖNDERME ‘TETİKÇİ VE BAŞ GÖREVLİ’
Aralarında, 16 yıl Hollanda Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu Başkanlığı yapmış olan Hikmet Yıldızeli gibi etki sahibi Ülkücülerden oluşan, ‘Hayır’ açıklamasında bulunan bazı önde gelen Ülkücülere de destek olduğunu açıklayan Yürükel, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye de yüklenmeyi ihmal etmedi ve şunları kaydetti, “Kısa süre önce de aynı konu üzerine açıklama bulunan Avrupa Ülkücüleri Dayanışma Komitesi’nin çıkışına binaen; Siyasi iktidar ve onun baş-yardımcısı Devlet Bahçeli ve ekibi bu suikast koordinasyonunda tetikçi olarak baş görevlidir.”

YANIT VERİP VERMEYECEĞİ MERAK KONUSU
Yaptığı ilginç ve takdir toplamayan kaba çıkışlarıyla bilinen Hollanda Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu başkanı Murat Gedik‘in ise bu açıklamalar karşısında ne diyeceği ve kendisini nasıl pozisyonlandıracağı ise merak konusu oldu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.