avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3358
EURO
35,1663
ALTIN
2.241,66
BIST
8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Sefa Yürükel: Avrupa Türkleri Fethullahçı Gladyo operasyonuna karşı uyan, tehlike büyük!

Fethullah Gülen’in tezgahladığı kanlı darbenin arkasında ABD çıktı! Avrupalı Türk aydın Sefa Yürükel 15 Temmuz kalkışmasından sonra AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne dikkat çeken çarpıcı öneri ve analizlerde bulundu. Yürükel önemli mesajlar verdi, FETÖ’nün darbesini analiz etti, Avrupa’daki Fethullahçı Gladyo operasyonuna karşı çözüm önerilerini sıraladı.

Sefa Yürükel: Avrupa Türkleri Fethullahçı Gladyo operasyonuna karşı uyan, tehlike büyük!

Sosyal-antropolog sosyal bilimci Sefa Yürükel, gazeteci Oğuzhan Kılıç’a yaptığı açıklamada FETÖ’nün 15 Temmuz’da giriştiği kanlı askeri darbe’nin arkasında ABD’nin olduğunu belirterek terörist-başı Fethullah Gülen’in Türkiye’ye derhal iade edilerek, Türk milletine yaşattığı tarifsiz acılardan ötürü mevcut en ağır cezaya çarpıtılması gerektiğini söyledi ve terörle mücadelede önerilerini sıraladı.

OHAL’in yerinde olduğunu, ancak OHAL’la FETÖ’nün imha edilebileceğini ve dağıtılabileceğinin altını çizen Yürükel, Fethullah Gülen’in çok çok tehlikeli ve acımasız bir Gladyo elemanı terörist olduğunu belirtti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun adres vermeden yaptığı eleştirilerin tesirsiz olduğunu söyleyen Yürükel, Avrupa’da Yüksek Konsey kurulması gerektiğini belirtti.

Yürükel, terörist-başı Fethullah Gülen‘in ‘patron vatanı’ ABD’nin darbedeki rolünden ötürü panik içinde olduğunu kaydederek, Türkiye’nin buradan zaferle çıktığının altını çizdi. İşte Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Sefa Yürükel’in o çarpıcı analizi ve önerileri:

TAKSİM MİTİNGİNİN SONUCU; KILIÇDAROĞLU CHP’Sİ FETÖ’YE KARŞI YÜRÜTÜLEN MÜCADELEYİ SULANDIRIYOR
ABD-FETÖ çetesi darbe girişimi sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması tam bir hayal kırıklığı. Tabiri caizse ana konudan son derece uzak lüks konuşmalar yaptı CHP adına ortaya çıkanlar. Kılıçdaroğlu’nun ve ondan sonra çıkan kişinin konuşması beklentinin çok çok altındaydı. Mevcut durumu değerlendirmekten fazla PKK’nın uzantısı HDP’ye sahip çıkan konuşmalar yaptılar. İkinci çıkan şahıs etnik vurgular yaptı. ‘Kürt sorunu’ diyerek Kürtçülük yaptı, Kılıçdaroğlu konuşmalarında FETÖ çetesini ağzına almadı. Dolaylı olarak darbecileri kurtarırcasına esas konuyu boğdu. Halkı enayi yerine koyup ABD’nin görevlisi olduklarını gösterdiler.

ÜLKENİN EMPERYALİST SALDIRI ALTINDA OLDUĞU BU KADAR HASSAS BİR DÖNEMDE KILIÇDAROĞLU’NUN YENİ-CHP’SİNİN OHAL’E KARŞI ÇIKMASI HAİNLİK’TİR!
Mitingde yeni-CHP mitinginde OHAL’e karşı konuşan iki konuşmacı aymazlık sergileyerek görevli olduklarını gösterdiler. CHP’nin organize ettiği mitingde ikinci konuşmacı durup dururken birleştirici değil ayrımcılığı körükleyen konuşmalar yaptı. Tabiri caiz ise mıy mıyladılar. Bunlar iyiye alamet değil. Eğer darbe Kılıçdaroğlu’nun Başbakanlığında ona karşı yapılsaydı, bence darbe girişimi ve darbenin sahibi ABD-FETÖ kesinlikle başarıya ulaşırdı.

KILIÇDAROĞLU VE AVANESİNİN FETÖ VE ABD’NİN ADINI AĞIZLARINA ALMAMALARI ONLARIN BUNLARA OLAN ‘DİYET BORCU’NU GÖSTERİYOR
Terörist iç-işgal planının, suikastlerin ve o kadar insanın öldüğü ve sakat kaldığı kanlı darbenin mimarı terörist-başı Fethullah Gülen ve çetesi FETÖ’nün adını ve ABD’nin adını ağzına almamaları, onun ABD ve CİA’nın Türkiye şubesi olan FETÖ’ye hala ‘diyet borçları’nı ödedikleri anlamına geliyor. Bu artık netleşmiştir.

DURUM BU KADAR NETKEN, KILIÇDAROĞLU NEDEN HALA FETÖ VE ABD DİYEMİYOR?
Sanki darbeyi cinler-periler yapmış gibi darbecileri net bir şekilde hedef almıyor, FETÖ’cü darbecilerle darbe’ye maruz kalan devlet ve hükümet’le millet arasında bir denge kurmaya çalışıyor Kılıçdaroğlu. mitingde darbeye karşı beylik laflar etti ama adres göstermedi. Bu tipik bir ‘görevli’ konuşmasıdır. Kılıçdaroğlu’nun görevli olduğu şüphesi onun, CİA’cı George Soros‘un TESEV’inde görevli olmasından sonra bu sefer yeniden belirdi.

CHP KILIÇDAROĞLU’YLA BİRLİKTE ATATÜRK’ÜN PARTİSİ OLMAKTAN ÇIKTI, TABAN RAHATSIZ
Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başında bulunmasından utanç duyuyoruz. Atatürk’ün kurduğu bir partinin başında bu kişi olamaz. Bu kişilerin konuşmaları meydandaki halkımızı tatmin etmemiştir.

KILIÇDAROĞLU CHP’Yİ RAHAT BIRAKSIN, GİTSİN LİMON SATSIN
Kılıçdaroğlu’na tavsiyemiz, onun Atatürk temsil etmediği ve bu nedenle görevini bırakıp limon satmaya gitmesidir. Kılıçdaroğlu CHP’nin başından insin, gitsin limon satsın.

MUHALEFET KENDİ İÇİNDEKİ TERÖRİSTLERİ TEMİZLEMELİ
MHP Türkiye’ye yararlı olmak istiyorsa kendi içindeki Fethullahçıları temizlemeli; CHP Türkiye’ye yararlı olmak istiyorsa kendi içindeki PKK’lıları ve Fethullahçıları derhal temizlenmelidir. Ama hükümet partisinde de aynı şekilde yapılmalıdır.

FETÖ ÇETESİNİN DARBE GİRİŞİMİ BAŞARILI OLSAYDI DARBE’DEN SONRA TÜRKİYE’Yİ OLDUĞU GİBİ ABD’YE TESLİM EDECEKLERDİ
Darbeden bir kaç gün önce ABD özel kuvvetleri 600 er askerlik iki grup özel timlerini hem Irak’ın kuzeyine hem de Suriye’nin kuzeyine indirdi. Bunlar darbede başarılı olsaydı, TSK’ya karşı kullanılacak ve sözde Kürt koridorunun hamlesini yaparak Membici Afrine bağlama işini bütünleyeceklerdi.

FETÖ’CÜLER TÜRKİYE’Yİ ABD’YE ‘UŞAK’ YAPACAKTI
Çünkü darbe başarılı olsaydı plana göre TSK, artık ABD-İsrail koridoru olan sözde Kürt koridoru ve ‘PKK devleti’ne karşı olan tavrını ABD’nin talebine uygun olarak, Türkiye’yi ABD’ye uşak alacak şekilde değişecekti. Türkiye stratejik konumunu yitirecekti. Türkiye resmen bu şekilde Suriye’den kuşatılacaktı.

TERÖRİST FETHULLAH GÜLEN ANADOLU MÜSLÜMANLIĞININ DEĞİL CİA TASARIMI ‘ILIMLI İSLAM – ATLANTİK İSLAM’IN TAŞERONUDUR, ONUN İPİNİ TUTANLAR KİM?
CİA’nın Ortadoğu’daki ve ‘FETO/Gülen sevici’ ve PKK’nın akıl hocalarından CİA’nın önemli ılımlı İslam yani Atlantik İslamı teorisyenlerinden danışmanı Henry Barkey aynı sırada İstanbul’da toplantı yaptı.

İSTANBUL’DAKİ TOPLANTIDA NELER OLDU?
Davutoğlu’na yakın Karar’ın yazarı Mensur Akgün bu toplantıda bulundu. Tüm bunlar ABD’nin darbeye ilişkin çok hazırlıklı olduğunu ortaya koyuyor. Bunların tezi şuydu; Türk milleti ve devleti TSK karşısında direnemez yenilir, oysa TSK milletin evlatlarından oluşmaktadır. Bunu da TSK ABD’ci darbe girişimine direnerek gösterdi.

ABDULLAH GÜL NEDEN HALA ABD VE FETÖ’YÜ AĞIZINA ALAMIYOR?
Şimdi ABD ve Türkiye’deki işbirlikçileri olan Gül Ekibi, Davutoğlu’da dahil telaş içerisindeler. Televizyona alel-acele çıkmaları bunun emaresidir. Darbeyle ilgili deliler ışığında Türk siyaset dünyasının içinde de yapılacak operasyonlarda da bu durumu daha iyi göreceğiz.

yurukel avrupa turkleri feto gladyo soylesi

B-PLANI HAZIRLIĞI SÜRÜYOR
Karar yazarı diyor ki ABD’nin B-planı vardır. Bu Türkiye’ye tehdittir. Bir CİA görevlisiyle darbe sırasında toplantı yapmak ne zamandan beri normal görünüyor?

FETÖ’YÜ BEYAZ SARAY’DA AĞIRLAYAN ABD DARBE’NİN AĞASI’DIR
ABD telaş içerisindedir. FETO ile ilişkisi ortaya çıkmıştır ve nettir. Çünkü Rumi Forum görünümlü Fethullahçı Terör Örgütü’nün sözde STK’ları diye FETÖ’cülerin en önemli unsurlarını darbe sırasında Beyaz Saray’da ağırladı. Bunlar, ABD’nin FETÖ’ye açık destek verdiğinin kanıtı olarak ABD’nin suçlanmasını gerektiriyor. ABD bunun altından kalkabilecek durumda değildir. Türkiye’nin bu konuda çok duyarlı olması ve tepkisini gecikmeden vermesi gerekiyor.

ABD’Lİ GENERAL CAMPBELL’İN DARBE GİRİŞİMİNDE TÜRKİYE’DE İŞİ NE SORUSU?
ABD’nin Ortadoğu ve Orta Asya operasyonlarından meşhur generali John F. Campbell‘in Erzurum ve İncirlik’te 3 aydır yaptığı toplantılar ve CİA’nın kurduğu yada kurdurup bizzat yönettiği bankalardan Nijerya’daki ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden darbecilere yapılan para akışı, ABD’nin bu konudaki darbe tezgahının tertibinin bizzat yöneticisi olduğunu ve FETÖ’cü operasyon gücünü kullandığını göstermektedir.

ABD’NİN PERVASIZLIĞI; FETHULLAHÇI VATAN HAİNLERİ NASIL BEYAZ SARAY’DA AĞIRLANIR?
John F. Campbell‘in sürekli Türkiye’ye gelmesi Erzurum ve Adana’da toplantılar yapması manidardır. Çünkü aşırı derecede geldi ve hazırlıklar yaptı. ABD pervasız bir şekilde bu işi kotardı ve onurlu insanlarmış gibi FETÖ’cü vatan hainlerini Beyaz Saray’da onurlandıracak kadar ileri gitti.

ABD’NİN – EMPERYALİZM’İN TÜRKİYE’DEKİ MANEVRA ALANI DARALIYOR
Darbe girişimi başarısız olunca İncirlik’te yapılan Türk devlet operasyonu ABD’yi ürkütmüştür ve bu durum ABD Dışişleri Bakanı John Kerry tarafından Türkiye’nin NATO’dan atılabileceğini dillendirmesine yol açtı. Kerry bunu şu nedenlerle söylemiştir. Menbic’teki PKK’lılara yapılan hava desteği durmuştur ve PKK neredeyse bölgede yenilgiyle karşı karşıya gelmiştir, ABD’nin sözde koridoru Akdeniz’e uzanacak ‘Kürdistan devleti’ inşasına en büyük darbenin vurulmakta olduğunu görmesi bakımından önemlidir. Bu tehdit aynı zamanda Türkiye’nin, FETÖ’cü ABD operasyon gücünün imhasını durdurmak ve iç-savaşın önlenmesini durdurmaktan dolayıdır.

FETÖ’NÜN TÜRK DEVLETİNİN İÇİNDEN SÖKÜLÜP ATILMASIYLA OLACAKLAR
Bazıları TSK’nın zayıfladığı görüşündedir. Nicelik olarak olabilir ama nitelik olarak orta ve uzun vadede iyi tedbirler alınırsa ve Balyoz, Ergenekon, casusluk ve benzeri adlar altında eli-kanlı cinayet şebekesi FETÖ’nün tertipleriyle tasfiye edilen subaylar geri görevlerine iade edilirse, bu durum kısa vadede de iyi sonuçlar verir. Çünkü FETÖ’nün acımasız kumpaslarıyla tasfiye edilen subayların itibarlarının iade edilerek mağduriyetlerinin giderilmesi TSK ve devlet içerisine çöreklenmiş FETÖ’nün tasfiyesi, ABD’nin operasyon gücü olma niteliğini ve niceliğini yitirecektir. Hükümet ve Cumhurbaşkanı bu konuda duyarlı olmalıdır.

KAMU’DA MİLLİ ŞUUR VE UYANIŞIN ÇÖZÜMÜ
Ergenekon, Balyoz ve benzeri tertip gibi kumpaslarla mağdur edilip tasfiye edilen yurtsever insanlarımız tekrar göreve çağrılarak kadrolar doldurulmalı. Bu kamunun bütün alanları için geçerli olmalıdır.

FETÖ NEREDEYSE KANLI BİR İÇ SAVAŞ ÇIKARMIŞTI, TEKRAR ÇIKARMAK İSTİYOR
Asker üniforması giyinmiş bu FETÖ teröristlerinin bu kanlı darbe girişimi başarılı olsaydı iç savaş çıkacak ve aylar sürecek kanlı iç savaş sırasında ABD, PKK ve diğer Türk devleti ve milletine karşı işbirlikçi hainleri yanına alarak Güneydoğu’yu işgal edecekti, Kürdistan’ı kurduracaktı. Ama başaramadılar. Amerikancı FETÖ’cü darbe çetesi eğer başarılı olsalardı: ellerindeki önceden hazırladıkları milyonlarca insanı kapsayan listelerdeki kişileri seri bir şekilde aynen Endenozya’daki Amerikancı darbe sırasında ve sonrasında 1965-1966 yılında Amerikancı general Suharto gibi yüz-binlerce değil milyonlarca insanımızı katledeceklerdi. Türkiye büyük bir badire atlattı.

ÇOK DAHA FAZLA KAN DÖKÜLEBİLİRDİ, TÜRK MİLLETİ EMPERYALİZMİN UŞAKLARINA İZİN VERMEDİ
Bunu TSK’nın Atatürkçü komutanlarının, milletin ortak aklının, büyük oranda darbe karşıtı siyasilerin ve polisimizin direnişine borçluyuz. 15 Temmuz emperyalizme ve uşak’larına karşı direniş, kenetlenme ve zafer günümüz olarak tarihe geçmiştir. Bu konuda her birimiz duyarlılığımızı sürdürmeli iç-kışkırtmalara gelmemeli. Cumhuriyetin fabrika ayarlarının tekrar rayına oturtularak ay-yıldızlı al-bayrak altında huzur içerisinde yaşamanın ögeleri olmalıyız.

ABD FETÖ ELİYLE KÜRDİSTAN’I KURACAKTI
Tüm plan buydu, olmadı ama planlarından vazgeçmiş değiller, çizdikleri Türkiye’yi parçalama haritalarından vazgeçmiş değiller. BOP hala masada duruyor. Bundan sonra “Erdoğan’lı bir Türkiye NATO’da olamaz” ve “Türkiye’nin AB adaylığını durdururuz” tehditlerinin yükselmesi emperyalistlerin darbedeki bu başarısızlıklarının üstünü örtmek için sadece kullanılmıyor. Bu hedefleniyor. Örneğin bunun için uygun bir muhalefet tasarlanıyor ve burada kanlı mezhep-etnik kavgalar kışkırtılacak. Burada PKK, IŞİD ve FETÖ artıkları kullanılacak şekilde devreye sokulacak. Bu filmi daha önce Irak, Suriye, Somali, Afganistan ve Libya’da gördük. Sürekli fanatik bir şekilde uluslararası ve yerel medyada propaganda yaparak kamuoyu oluşturdular. Türkiye’ye karşı iyi niyet beslemeyen emperyalistler, şu anda Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerinden ABD yapımı Gladyocu hainler, yani her NATO ülkesinde var olan Süper-Natocular tarafından Batı toplumlarını kandırmak için ve Türkiye’ye karşı planlarını gerçekleştirmek için halkları, yoğun psikolojik harbe tabii tutmaktalar. Bu konuda Türkiye tetikte olmalı ve bu psikolojik harbi püskürtecek acil projeler ve karşı ataklar geliştirmelidir.

ERDOĞAN DÜŞMANLIĞININ KAYNAĞI NEDİR?
Batı Avrupa ve Amerika’da fanatik bir Erdoğan düşmanlığı pompalanıyor. Bunlar Türkiye’ye karşı iyi niyet beslemiyorlar. Bunun için Türk devlet ve hükümet yöneticilerinin hem Ortadoğu resmi devlet yöneticileriyle acilen, buna İran, Suriye, Irak’ta dahil Rusya ve Çin ile ittifaka girmesi, Batı Asya – ÖnAsya Birliği oluşturması ve bu çok yönlü emperyalist saldırıyı püskürtmesi gerekiyor.

yurukel avrupa turkleri feto gladyo soylesi

EMPERYALİSTLER DURMAYACAK, DEVAM EDECEK
Darbenin ve uzun süreli iç savaşın gerçekleşmemesi ile ağır bir yenilgi alan ABD ve FETÖ’nün, onun ittifak örgütü PKK, diğer ortak İsrail ve bilumum emperyalist güçler ve bölgedeki diğer hain işbirlikçiler bundan sonrada boş durmayacak. Türkiye’de dahil Ortadoğu’daki parçalama yöntemlerine devam edeceklerdir. Burada Türkiye’nin esas baş-düşmanı ve tali-düşman ile gerçek-dost ve tali-dostları katagorileştirerek yeni bir strateji oluşturup, bölge ve dünyada oyun kurucu olması gerekiyor. Buna Türkiye’nin bu darbeye karşı başarısı ve mevcut durum şu anda müsait.

FANATİKLİK DEĞİL, ARGÜMANLARLA KARŞILIK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ!
Batı’nın tüm aydın ve entelektüellerini yuvarlak masa toplantısına, canlı tv yayınına davet ediyoruz. Argümanlarımız ve belgelerimiz hazırdır. Sürekli Batı’nın ve ABD’nin Erdoğan üzerinden Türkiye hedef alındı. Bu klasik bir süper-NATO manipülasyon operasyonudur. Terörist-başı Fethullah Gülen, Gladyo’nun operasyon birimidir. Bir kısım Avrupalı ve Amerikalı sözde gazeteci ve aydınlar piyasaya bu plan çerçevesinde ‘görevli’ olarak sürülmüştür. Tıpkı Irak, Afganistan, Suriye, Libya’ya karşı kullanılan metod ve algı-operasyonlarında olduğu gibi aynı şeylerin Türkiye’ye karşı yapıldığını da görüyoruz.

ANTİ-PROPAGANDANIN TEMELİ GLADYO UNSURLARI
Batı medyasında özellikle Erdoğan’a aleyhine yapılan yorumlar ve haberler bütün NATO ülkelerindeki süper-NATO yani Gladyo’nun adamları tarafından yapılmakta ve yaptırılmaktadır.

BATI, KENDİ TETİKÇİSİ FETO’YA NEDEN BU KADAR SAHİP ÇIKIYOR?
Batı kamuoyu, ABD’nin Türkiye’deki şebekesi FETÖ’ye yaptırdığı kanlı darbe girişimini saklamaya yönelik beyin yıkama operasyonlarına girdi. Terörist-başı Fethullah Gülen hala Batı’da savunulmaktadır. Bu da Batı’lı hakim sınıfların Türkiye’deki darbe girişimindeki itirafını ortaya koymaktadır. Burada bir saflaşma vardır.

ABD, Batı milletlerinde ve devletlerindeki adamlarını harekete geçirmiştir. Bunu Libya, Yemen, Suriye ve Irak saldırıları ve işgalleri öncesinde yapmışlardı. Ama şunu ABD ve Batı hakim sınıfları unutmuşlardır. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran yüce Atatürk ve onun milleti ve TSK’dır. Batı’yla savaşarak kurulmuştur. Bu konuda Türk milleti bağışıklık kazanmıştır. Başarılı olmaları imkansızdır. Bunu zamanla daha iyi anlayacaklardır.

EMPERYALİZM SALDIRGANLAŞIYOR,
Türkiye’deki ABD emperyalizminin Gladyo’su FETÖ’nün darbecilerine yaptırdığı suikastler, siyasi-toplumsal operasyonların sonuçları ortaya çıktıkça, Batı ve ABD dahada köşeye sıkışacak ve dahada saldırganlaşacaktır. Bunun için Türkiye Yurtdışı Türk’lerini partizanlık yapmadan desteklemeli ve diplomatik ataklarda değerlendirmelidir. Bu çok önemli bir konudur, Türkiye’nin başarısı ve yurt dışında başka millet ve devletlerle olan dostluklarını gelişmesi için şarttır.

AVRUPA’DA, YURTDIŞINDA FETÖ İLE NASIL MÜCADELE VERMELİ?
Bu konuda yurtdışında liyakatli insanlarla ilişkiye geçilmelidir. Bu konuda Avrupa’da Avrupa Türkleri Yüksek Konseyi oluşturulmalıdır. Bu konsey Türkiye ve Avrupa ile ABD ve diğer ülkeler arasındaki dostluğun geliştirilmesinde önemli roller oynayabilir. Türkler bu yüzyıla iyi hazırlanmalıdır. Bulundukları ülkelerin toplum ve devlet yapısına iyi entegre olmalıdır. Kendi sivil toplum örgütlenmelerini bulundukları ülkelerde Türk kimliği ile Avrupa tipi organik örgütlenme olarak yapmalıdır. Bu şekilde gelişmelere müdahil olabilir ve etkileyebilir.

BAŞAT OYUNCULAR OLMAK ZORUNDAYIZ
Avrupa’da bugünkü durumumuzla maalesef uçurtmayı bile zor uçururuz. Bu durum hızla değiştirilmelidir. Oyun kuran, gündemi etkileyen başat oyuncuları olmalıyız. Aksi taktirde atıl kalırız. Kıymeti Harbiye’miz olmaz. Onun bunun istihbaratları tarafından yönlendirilen, bölünen, güçsüz, figüran kuru kalabalık olarak var oluruz. Bunun tersine çevrilmesi ülkeler ve halklar arası dostluğu geliştirir. Bulunduğumuz ülke ve Avrupa kıtası halkları ile Türkiye’nin arasında dostluk tüneli, köprüsü, diyalog gücü ve etkileyici siyasi ve ekonomik güç oluruz. Bu da Türkiye’ye karşı lüzumsuz ön-yargıları, gerilimleri ve saldırıları başından önler. Avrupa Türkleri Yüksek Konseyi laik sosyal hukuk devletini ve bulunduğumuz ülkelerin yasalarını, özümseyen, her türlü ırkçılık ve kökten dincilikten uzak duran kişi ve toplumdan oluşmalıdır. Aksi taktirde daha başından ölü doğar. Bugün bunun ihtiyacını, Türkiye ve Avrupa Türk’lerinin karşılaştığı sorunlarla ilgili konularda muhatap olamamanın acısını taşıyarak daha iyi görüyoruz. Umarım bu önerim değerlendirilir.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDA DA FETÖ’YE OPERASYON YAPILMALI, ASKERİ ATEŞE’LERE DİKKAT!
Fethullah’ın çetesi – FETÖ, Dışişleri Bakanlığında Gül, Babacan, Davutoğlu ve Sinirlioğlu döneminde güç kazandı. Bu dönemde Dışişleri Bakanlığına FETÖ elemanları sızdı. FETÖ’ye karşı operasyonda Dışişleri Bakanlığı’ndaki FETÖ üyeleri ve yandaşları, yardımcıları ve yararlananlar kesinlikle temizlenmeli. Bu şekilde yurtdışındaki diplomatik misyonlar Türkleştirilecektir. Mücadele eden akıllı diplomatlar milleti ve devleti temsil edecek kişiler yurtdışına gönderilmelidir. Yurtdışındaki Askeri ateşeler üzerinde büyük çapta soruşturmalar yapılması lazım. DEİK ve yurtdışındaki Diyanet’e bağlı kurumların da soruşturmaya tabi tutulup FETÖ elemanlarının buralardan da temizlenmesi gerekiyor. Türk milleti üzerinden geçinen yurtdışındaki FETÖ’cü iş-adamları organizasyonlarının ve bunlarla iş-birliği yapan diğer iş-adamları ve organizasyonlarının gözden geçirilip bunlara yaptırım uygulanması lazımdır.

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ

yurukel ohal kararı2

yurukel feto darbe girisimi

sefa yurukel cpd tr komplosu aciklamasi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.