avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5046
EURO
34,7434
ALTIN
2.485,84
BIST
9.492,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Sahte diploma skandalında önemli bilgi ortaya çıktı

Sahte diploma ile girdiği TÜBİTAK’ta, Kamu Sertifikasyon Merkezi Başkanlığı’na kadar yükselen Hasan Başaran’ın, eski Bakanlardan Nihat Ergün’ün akrabası olduğu ortaya çıktı. Ergün, Başaran’ın yaptığı sahtecilikten kimsenin haberinin olmadığını söyledi.

Sahte diploma skandalında önemli bilgi ortaya çıktı
A+
A-

Sahte ODTÜ diplomasıyla TÜBİTAK’ta işe girip, kritik bir konumda yöneticilik yaptığı anlaşılan Hasan Başaran ile ilgili önemli bir bilgi ortaya çıktı.
TÜBİTAK’ta e-imzaların hazırlandığı Kamu Sertifikasyon Merkezi’nin başında görev yapan Başaran’ın AKP’li eski bakanlardan Nihat Ergün’ün yeğeninin eşi olduğu anlaşıldı.

Hürriyet’e konuşan Ergün, sahtecilikten haberlerinin olmadığını söyledi. “Gözaltına alınana kadar, eşi dâhil aileden kimse sahte diplomaya sahip olduğunu bilmiyordu” dedi.

“Gözaltı olayında, sahte diploma olayı ortaya çıktığında tüm aile perişan oldu. Yeğenimle 7 yıldır evli ve bir oğulları var. Eşi de herkesle birlikte öğrendi. Evet, bir yakınlığım var ama mağdur edilenin yakınıyım. Şimdi devlet bunun hesabını sorar. Ne suç işlediyse cezasını çeker”

Ergün, Başaran’ın işe alınmasında dahli olmadığını da söyledi.

“Bakanlık yaptığım dönemde TÜBİTAK’ta işe başladı. Ama işe alınması sürecinde hiçbir dahlim ve katkım olmadı. Ne ben, ne de benim bürokratlarımın aracılığı oldu. TÜBİTAK’ın kendi iç inceleme ve eleme sistemiyle kuruma alındı”

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.