avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Rus basını yazdı… ’Rusya ve ABD çatışmanın eşiğinde’

Rus basını yazdı… ’Rusya ve ABD çatışmanın eşiğinde’
09.04.2018
A+
A-

Rus Kommersant gazetesi, ABD’nin kısmen Rusya’yı da sorumlu gördüğü Suriye’nin Doğu Guta bölgesinde yapıldığı iddia edilen kimyasal saldırının Rusya ve ABD arasında askeri çatışmalara yol açabileceği olasılığını dışlamıyor.

Rus haber ajansı Sputnik’in aktardığına göre, Kommersant ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘benzeri görülmemiş katı şekilde’ Rusya’yı suçladığı ve Moskova’nın ‘büyük bedel ödemesi gerekeceğini’ belirttiğini yazdı.

Gazeteye göre Rus-Amerikan ilişkilerinde giderek derinleşen kriz ortamında ABD, iki ülke arasında doğrudan askeri çatışmaya yol açabilecek daha fazla zıtlaşma kararlılığı sergiliyor.

Bu arada Şam ve Moskova, Doğu Guta’da kimyasal silahların kullanıldığı yönündeki iddiaları, uydurma haber olarak nitelendirerek kesin bir dille reddediyor.

Kommersant’a göre, Duma kentindeki olayın farklı yanı, Rusya ile ABD ve genel olarak Batı arasındaki ilişkilerde giderek derinleşen ve Skripal olayı dolayısıyla yeni bir düzeye ulaşan kriz ortamında meydana gelmiş olması. Gazete, bu bağlamda Doğu Guta’da yapıldığı iddia edilen kimyasal saldırıyla ilgili Rusya’ya suçlama yönelten ilk ülkelerden birinin İngiltere’nin olmasının bir tesadüf eseri olmadığını yazdı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , ,