avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3764
EURO
34,9749
ALTIN
2.325,67
BIST
9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Putin’den açıklama: Dünyanın durumu endişe verici

Putin’den açıklama: Dünyanın durumu endişe verici
11.04.2018
A+
A-


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de artan uluslararası tansiyonla ilgili konuştu

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin açıklamalarda bulundu.

Putin, “Dünyanın durumu endişe verici. Sağduyunun galip gelmesini umuyoruz. Rusya, yabancı ortaklarıyla yapıcı ilişkiler geliştirecek. Rusya uluslararası hukuktan doğan tüm yükümlülüklerine saygı duyuyor” ifadelerini kullandı.

KREMLİN: TWİTTER DİPLOMASİSİNİN BİR PARÇASI OLMAYIZ

ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter’dan yazdığı “Rusya hazır ol, füzeler gelecek” mesajıyla ilgili olarak Kremlin’den açıklama geldi.

Kremlin’den yapılan açıklamada, “Twitter diplomasisinin bir parçası olmayız. Daha ciddi bir yaklaşımdan yanayız. Kırılgan duruma daha da zarar verilmemeli” denildi.

Peskov, gazetecilerin Trump’ın mesajlarına ilişkin sorularına, “Biz Twitter diplomasinin katılımcısı değiliz. Ciddi yaklaşımların destekçileriyiz. Daha önce de olduğu gibi, kırılgan olan bir duruma zarar verebilecek adımlar atmamanın önemli olduğuna inanmaya devam ediyoruz.” yanıtını verdi.

Trump, Twitter hesabından, “Rusya, Suriye’ye atılacak her füzeyi vuracağını söylemiş. O zaman hazır ol Rusya çünkü füzeler geliyor, hem de iyi, yeni ve akıllısından. Kendi halkını öldüren ve bundan zevk alan gaz katili hayvanla ortak olmayacaktınız.” mesajını paylaşmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da Trump’a tepki olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında “Akıllı füzelerin, teröristlere doğru uçması gerekiyor, topraklarında birkaç yıldır uluslararası terörizmle mücadele eden meşru hükümete değil. Evet, bu arada ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünün (OPCW) müfettişleri şimdi akıllı füzelerin kimyasal uygulamaların tüm kanıtlarını yok edeceği konusunda uyarıldılar mı? Ya da tüm düşünce, provokasyonun izlerini akıllı füzelerle hızla örtmek ve uluslararası müfettişlerin delil olarak hiç bir şeyi aramamaları için mi?” açıklamasını yapmıştı.

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından paylaştığı ikinci bir mesajda, “Rusya ile ilişkilerimiz Soğuk Savaş dönemi de dahil hiç olmadığı kadar kötü. Buna hiç gerek yok. Rusya’nın ekonomik olarak desteğe ihtiyacı var ki biz de bunu kolaylıkla sağlayabiliriz. Birlikte çalışmalıyız. Silah yarışını bırakalım.” ifadelerini kullanmıştı.

Trump’ın “silah yarışını bırakalım” ifadesine karşılık Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova da “Harika bir fikir! Amerika’nın, kimyasal silahlarının imhasıyla başlayacak bir teklifi var.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.