avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5260
EURO
34,7173
ALTIN
2.493,22
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Poyrazköy davasında bir bilirkişi raporu daha sunuldu

Poyrazköy davasında mahkemeye, dijital sahteciliği belgeleyen bir bilirkişi raporu daha sunuldu. Dijital deliller üzerinde oynama yapıldığı belirtilen raporda, manipule edilen delillerin güvenilirliğini yitirdiği ve delil bütünlüğü sağlanamadığı vurgulandı.

Poyrazköy davasında bir bilirkişi raporu daha sunuldu
A+
A-

Poyrazköy davasında mahkemeye önemli bir bilirkişi raporu sunuldu.

İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, 1 numaralı CD üzerinde inceleme yapan Adli Bilişim Mühendisi Tuncay Beşikçi’nin hazırladığı 13 sayfalık rapor iletildi.

Raporda, delillerin manipule edildiği, saatlerinin değiştirildiği, Emniyet ve TÜBİTAK raporlarının ise “doğru olmayan bilgiler içerdiği vurgulandı. İşte raporda yer alan önemli saptamalar…

– 4 Mayıs 2009 tarihinde imajı alınan DVD’de bulunan Kafes Eylem Planı dosyaları, bu tarihten 1 hafta önce 27 Nisan 2009 tarihinde Savcı Ercan Şafak tarafından yapılan sorguda şüphelilerden Eren Günay’a soruldu
– Emniyet ve TÜBİTAK’ın yazdığı önceki raporlar Adli Bilişim raporlama standartları açısından eksik. Bu raporlarda davanın gidişatını direkt olarak etkileyebilecek çok önemli bilgiler raporlara yansıtılmadı, rapor içinde doğru olmayan ifadeler kullanıldı.
– “CD ve DVD’lerde bulunan suç unsuru içeren dosyaların tarih ve saatleriyle oynandı ve manipüle edildi
– Emniyette inceleme altındayken bilgisayar sistem tarihi geri alınarak 1 nolu CD ve 3 nolu DVD’ye ekleme yapıldı
– İmajları verilip HASH değerleri hesaplanamadığı için delil bütünlüğü sağlanamadı. Bu nedenle delillerin güvenilirliğine dair kesin olarak bir ifade kullanılamaz.
– Son derece şüpheli olan ve manipülasyona uğrayan meteryaller mahkemelerce delil olarak kabul edilemez

Raporu mahkemeye sunan Avukat Hüseyin Ersöz, raporun bilirkişiler tarafından değerlendirilmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesini talep etti.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.