avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3122
EURO
35,0643
ALTIN
2.278,43
BIST
9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

PKK’nın üst düzey yöneticilerinin neden öldürülemediği belli oldu

Bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonlarda PKK’nın üst düzey yöneticilerinin neden öldürülemediği ortaya çıktı. FETÖ’cü Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş PKK’nın üst kadrosuyla iş birliği içerisinde olduğu belirtildi.

PKK’nın üst düzey yöneticilerinin neden öldürülemediği belli oldu
A+
A-

Bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonlarda PKK’nın üst düzey yöneticilerinin neden öldürülemediği ortaya çıktı. FETÖ’cü Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş PKK’nın üst kadrosuyla iş birliği içerisinde olduğu belirtildi.

Güvenlik kaynaklarının açıklamaları, PKK’nın önemli liderleri ve yönetim kadrosunun TSK’nın ve MİT’in ortaklaşa yaptığı baskınlardan ve hava taarruzlarından her seferinde nasıl kurtulduğunu da ortaya çıkardı.

Bir istihbarat yetkilisi hainlikte yapılan işbirliğini şu sözlerle anlattı:

“Geriye dönük baktığımda olup bitenleri ancak şimdi anlamlandırabiliyorum. İstihbarat kurumlarımız PKK’nın üst yönetim kadrosundaki hainleri son 2 yıldır çok yakından takip ediyor. Bunların toplandıkları anda imhası için bir harekât planlıyoruz, fakat her seferinde bombalamadan yarım saat ya da 1 saat önce bölgeden uzaklaşarak kurtuluyorlar. Defalarca kurtuldular. Bu bir tesadüf olamazdı. Sonra karar verdik. Bu bilgiyi sadece Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı bilsin, pilot da yoldayken öğrensin. Hedefleri bu şekilde etkisiz hale getirme kararı aldık. Fakat yine başarılı olamadık. Yine bir şekilde haber aldılar ve bombalardan 10 -15 dakika ile kurtuldular.

ERDOĞAN’A SUİKAST TİMİNİN KOMUTANI ÇIKTI!

Şimdi anlıyoruz ki bu uçaklara istihbaratın verdiği hedefi işaretleyen, o noktayı pilotlara bildiren general maalesef FETÖ’cü çıktı. O general kim biliyor musunuz? O general Marmaris’e Sayın Cumhurbaşkanımıza suikast planlayan ekibin başındaki Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş… Meğer FETÖ’cüler PKK’nın üst kadrosuyla iş birliği içerisindeymiş.

PKK’NIN ÜST DÜZEY HAİNLERİ HEP KURTULDU!

Hava harekâtlarını sürekli olarak önceden haber alıyorlarmış. Cemil Bayık, Duran Kalkan, Mustafa Karasu gibi PKK’nın önemli isimleri bu yüzden sürekli bombalardan kurtuldu. Bu hainlikteki asıl amaçları ise Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, PKK’nın önemli lider kadrosunun saf dışı edilmesi sonrasında siyasi başarı elde etmesini önlemek. Burada da hedef Cumhurbaşkanı” diyerek olayın vahimetini göz önüne serdi.

Güneydoğu’da yürütülen terörle mücadele operasyonlarında FETÖ’cü askerler ile PKK’nın işbirliği yaptığına dair yeni belgeler ortaya çıkıyor.

Güneydoğu’da yürütülen terörle mücadele operasyonlarında FETÖ’cü askerler ile PKK’nın işbirliği yaptığına dair belgeler tek tek ortaya çıkarken, güvenlik birimleri bu işbirliğini belgeleyen raporları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulunda da gündeme getirdi.

Erdoğan’ın başkanlığında önceki gün yapılan ve 10 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın kabine üyeleri ile önemli bilgiler paylaştığı belirtildi. Güneydoğu’da yürütülen terörle mücadele operasyonlarında FETÖ’cü komutanlar ile PKK’nın işbirliği yaptığına dair belgelerin sunulduğu toplantıda, “Yaklaşık bir yıl önce, hem telsiz konuşmaları hem de gelen istihbaratlar doğrultusunda PKK’nın lider kadrosunun Kuzey Irak’ta toplantı yaptığı bilgisi geldi. Toplantının yeri, saati ve kimlerin katıldığı bildirilmesine rağmen bölgede görevli üst düzey komutanların hiçbiri gerekçe göstermeden operasyon yapmadı. O dönemde bu istihbaratı değerlendirip operasyon yapmayan komutanlar darbe girişiminde görev aldılar ve FETÖ’den tutuklandılar” bilgisi verildi. PKK’nın lider kadrosunun toplantısına yönelik istihbari bilgi ile bu bilginin bölgedeki komutanlara iletildiğine dair resmi belgenin de Bakanlar Kurulunda gösterildiği öğrenildi.

TUZAKLARIN YERLERİNİ BİLİYORLARDI

Bölgede görev yapan askeri üst düzey kadronun büyük bölümünün şu anda FETÖ’ye üye olmaktan tutuklandığının tespitinin yapıldığı Bakanlar Kurulunda bunun en büyük örneğinin Silopi’de görevli iken darbe gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığını teslim almaya gelen Semih Terzi örneği verildi. Bölgede görev yapan FETÖ’cü askerlerin de geçen yıl temmuz ayından itibaren artan terör eylemlerine ‘Göz yumduğuna’ dair şüpheler bulunduğu da Bakanlar Kurulunda dile getirildi. Özellikle Mardin’in Nusaybin ilçesindeki operasyonlarda diğer yerlere göre daha fazla şehit verilmesinin sebebi de, Bakanlar Kurulunda “O bölgedeki görevli komutanlar bombalı tuzakların yerleri bilinmesine rağmen, bile bile askeri-polisi operasyona gönderdi. Askeri polisi girilmemesi gereken yerlere adeta zorla göndermişler” şeklinde anlatıldı. Ayrıca bölgede PKK’ya yönelik birçok operasyonun ya yapılmadığı ya da geciktirildiğine yönelik tespitlerin bulunduğu, darbe gecesi Hatay’ın Suriye sınırındaki birliklerin çekilmesinin de yine FETÖ-PKK iş birliğinden kaynaklandığı bilgisi verildi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.